Home » My happy life maart 2023

My happy life maart 2023

Maart roert zijn staart, en dat merk je wel als je naar buiten kijkt, met voorzichtige eerste lente dagen en ook sneeuw! Maar het is nu officieel lente, en ik word blij van alle vrolijke narcissen, hyacinten, bloesembomen en de aankomende gezellige feestdagen als Pasen. In maart had ik vooral heel druk met (leuke!) opdrachten voor mijn blog. Ik bracht dan ook heel wat uurtjes in de keuken en achter de computer door. Maar het was ook de maand waarin mij moeder ernstig ziek was en met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Ups en downs dus. Dit was my happy life maart 2023!

My happy life maart 2023

My happy life maart 2023

Bodhi had begin maart nog voorjaarsvakantie dus deden we een gezellig dagje stad. Normaal gaan we naar Amsterdam maar dit keer bleven we in het mooie Den Haag. We wilden namelijk heel graag de nieuw geopende Taco Bell bezoeken. Een aanrader hoor, deze Mexicaanse fastfood keten. Ook gingen we naar de nieuwe Lego winkel en kochten we weer veel te veel lekkers bij Amazing Oriëntal, de Aziatisch supermarkt. 

Lotuswortel chips

Zoals een lotuswortel, waarmee we deze chips maakte! Verder was ik veel aan de slag met Paas recepten voor o.a. Coop en Jumbo en het testen van paaseitjes voor Kruidvat

My happy life maart 2023

Met lieve blogvriendin Priya bezocht in een heerlijke wijnproefavond van Wijnklas, met als thema Zuid-Afrikaanse wijnen. Een gezellige, lekkere en leerzame avond!

My happy live maart 2023

Bodhi moest naar de Grote Kerk voor de HPV vaccinatie, samen met half jeugdig Den Haag. Hij moest bijna een uur buiten wachten, helemaal rondom de kerk!

Op 7 maart moest mijn moeder – die de ziekte van Kahler (beenmerg – voor controle naar het ziekenhuis. Zij krijgt een chemokuur in pilvorm. De arts vond mijn moeder echter dusdanig benauwd dat ze per direct extra onderzoeken regelde. De lange dag eindigde met een opname aan de hartbewaking, omdat mijn moeder meerdere longembolieën bleek te hebben. Dat was even schrikken. Na een paar dagen en de nodige medicatie mocht ze gelukkig weer naar huis. De chemo slaat wel aan, maar het is een zware behandeling met veel nare bijwerkingen! Mijn lieve dappere moeder.

high tea

Net als vorig jaar organiseerden mijn neefje en nichtje (Nick en Lara) een high tea om hun gezamenlijke verjaardagen in maart te vieren. Dit jaar was het thema ‘Frankrijk’ en hadden ze een indrukwekkende hoeveelheid lekkernijen gemaakt, van macarons tot eclairs en van sandwiches tot tarte tatin, millefeuille en Paris brest. Wat een talenten hè!

My happy kitchen Weizen

Het derde weekend van maart was het ook eindelijk tijd om mijn zelfgebrouwen bier (3 februari gebrouwen, na twee weken gebotteld) open te maken. Vol verwachting klopte mijn hart…..Wauw wat een ontzettend lekker biertje is het geworden. Ben helemaal trots! Ben je een bierliefhebber, dan kan ik zeker aanraden zelf eens je eigen bier te brouwen.

Oude pasfoto's

Een paar regenachtige middagen besteedde ik aan het uitzoeken van een enorme doos met losse foto’s. Een echte trip down memory lane! Ik maakte een leuke collectie van deze pasfoto’s uit de jaren 80. Wat een verschillende kapsels!

Mijn maandelijkse blog op Wehkamp kwam ook weer online, dit keer over het lenteklaar maken van je balkon!

My happy life maart 2023

Gelukkig kon hij er om lachen…toen Bodhi ’s morgens naar school ging (ik zwaai ‘m altijd uit) zakte de lift ongeveer een centimeter en bleef toen hangen. En de deur ging dus niet meer open. Na een half uur werd hij gelukkig bevrijd door de huismeester!

Gallery61

Bloguitjes

Ter ere van de nieuwe kaart van brasserie Gallery61, gevestigd in de Haagse passage op – je raadt het al – nummer 61, kregen we een uitgebreide proeverij van de nieuwe kaart. Maar niet voordat we eerst een fantastische rondleiding door passage kregen. 

De Haagse passageOok op plekken (boven!) waar je normaal niet komt komen! Een aantal keer per jaar worden deze rondleidingen gegeven, houd de website van de passage goed in de gaten!

Afternoon tea Grace

In het hippe ‘Grace‘ in Rotterdam was ik uitgenodigd voor een afternoon tea. Op een prachtige locatie genieten van de heerlijkste hapjes en een glas Taittinger champagne, ik hou ervan!

Ik bracht een bezoek aan het CityBreaks event, waar je met diverse steden kunt ‘daten’ en toekomstige samenwerking kunt bespreken. Heb leuke gesprekken gevoerd met o.a. Hamburg, Trier, Breda, Gouda en Woerden, dus wordt wellicht vervolgd!

Elea

Daarna genoot ik samen met Priya van een heerlijk vijfgangen diner bij Elea aan het Noordeinde. In dit modern Griekse restaurant eet je verfijnde Griekse gerechten, zoals dit zoete tzatziki pannacotta dessert van yoghurt en komkommer.

Jouwbox.nl

Blogpost

The postman always rings twice. Of wel vaker deze maand. Zo mocht ik de fijne Jouwbox ontvangen met o.a. solid shampoo, douceschuim en nachtcrème. Dat scheelt een hoop plastic verpakkingen!

Over het boek Forever 80’s kon je eerder deze maand al lezen, net als over de prachtige Japanse messen die ik mocht ontvangen voor een samenwerking. Wat een genot om mee te werken!

Wasparfum

Voor een samenwerking met Wasparfum ontving ik een heerlijk geurig pakket. Ik schreef er een blog over op mijn andere website.

Kanarieshots

Voor een samenwerking op Instagram ontving ik een megadoos met 50 Kanarieshotjes, tot grote vreugde van Bodhi!

Verder kreeg ik nog een heerlijk Amrani night mask, diverse nieuwe outfits van Wehkamp, Wilkinson scheertools, zakken vol cashewnoten, zonnebrandcrèmes van Hawaiian Tropical, deodorant en een pakket vol tafelzuur, saus en mosterd van Kühne.

mini paas slofjes

My happy life april 2023

Een staan weer leuke dingen op de planning voor april. Met hopelijk veel fijn lenteweer! Ik ga ondermeer naar de opening van een tentoonstelling in museum Beelden aan zee, de jaarlijkse culiperslunch, een prosecco feestje en natuurlijk is het Pasen! Ik weet nog niet of ik een paasbrunch of -diner ga doen. En we hebben de uitnodigingen verstuurd voor 30 april, voor Bodhi’s 18e verjaardagsfeest. Wat een mijlpaal. Gisteren zat hij nog op mijn schoot, nu steekt hij 30 centimeter boven mij uit! Fijne maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*