Home » My happy life oktober 2019
My happy life oktober 201

My happy life oktober 2019

Het is nu echt herfst! Een prachtig seizoen om de natuur in te gaan, en te genieten van alle prachtige kleuren. En de geur van het bos en de natte bladeren, heerlijk! We bezochten deze maand o.a. de Japanse tuin en wandelden over het landgoed van museum Voorlinden. Het lijkt me heerlijk om dichtbij een bos te wonen, al moet ik zeggen dat ik boven alles een stadsmeisje ben! En er viel weer genoeg te beleven in de stad deze maand! Lees je mee over My happy life oktober 2019?

Madeleines

My happy life oktober 2019

Mijn nieuwe baan bevalt erg goed! Maar zoals het met veel nieuwe eerste indrukken vaak is: ’s avonds ben ik doodmoe. Van alle prikkels en alle nieuwe dingen die ik steeds weer leer. Ik was dan ook blij toen het herfstvakantie was en ik heerlijk de hele week vrij had genomen! Ik had daardoor ook lekker veel tijd om in de keuken te staan en allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Dat en lekker schrijven voor mijn blog, daarmee maak je me zo blij! Ik maakte o.a. vanillevla, verse geitenkaas, saté babi, madeleines in drie smaken, meringue, nasi goreng en pompoengnocchi!

My happy life oktober 2019

We namen onze lieve buren mee uit eten. Zij zorgen tijdens onze vakanties altijd voor de huisdieren en de planten, en daar zijn we ze erg dankbaar voor. In plaats van het zoveelste souveniertje gaan we dan liever gezellig uit eten. Want van lekker eten houden zij ook graag!

My happy life oktober 2019

Soms gaan werk en blog hand in hand: ik werd op mijn werk gevraagd om zitting te nemen in de beoordelingscommissie voor de aanbesteding van een nieuwe cateraar. Leuk! Ik proefde o.a. dit heerlijke zwarte broodje pulled mushroom met kool en truffelmayo. Want vega is de toekomst.

Op 10 oktober waren we alweer 19 jaar getrouwd. Door een drukke agenda gingen we dit keer eens niet uit eten maar omdat ik die dag vrij was kookte ik de hele dag allerlei favorieten van Peter: gingerbread granola, kaaskoekjes, flapjacks en stoofvlees in bier (waarvan ik nu pas ontdek dat ik dat recept niet op mijn blog heb staan….). En van Peter kreeg ik een prachtig herfstboeket!

My happy life oktober 201

Onze vakantievrienden uit Tiel brachten een bezoekje en wilde graag naar de Japanse tuin. Het was mooi weer én het was zondag, dus een drukte van jewelste. Maar het blijft uniek, want maar 8 weken per jaar geopend.

My happy life oktober 201

We brachten weer eens een bezoekje aan ons favoriete museum Voorlinden waar dit keer een tentoonstelling is van Louise Bourgeois. Haar ‘spinnen’ kenden we al uit het Guggenheim in Bilbao!

My happy life oktober 201

De herfstvakantie was zoals gezegd heerlijk. Lekker veel tijd om te ontspannen, lezen, lang in bad te gaan en te experimenteren in de keuken. Ik ben zelfs al bezig met de kerstrecepten! Hoogtepunt was het jaarlijkse dagje Amsterdam van Bodhi en mij. We gingen met de rondvaartboot, aten geweldige sushi van de lopende band, schepten zakken snoep bij de Jamin en shopten till we dropten en dan vooral voor hem. Hij genoot, en ik genoot nog meer!

My happy life oktober 2019Zelf kocht ik deze coole old skool Nintendo tas!

Halloween bonbons

Samen met Mariëtte (Overetengesproken) ging ik lunchen bij Pluk, een superleuke plek vlak bij ons huis. Een beetje een geheim adresje, waar je eenvoudig maar heerlijk kunt lunchen. Alles komt uit eigen tuin en in het winkeltje kun je er ook van alles kopen. En er is een kinderboerderij, pluktuin en heemtuin. Aanrader! Wij aten er een heerlijke pompoen-wortelsoep met broodje met gekaramelliseerde ui en kaas.

Pluk

Blogevents

Van Chocoladebezorgd.nl mocht ik drie doosjes met prachtige Halloween bonbons weggeven. Maar niet voordat ik ze zelf had geproefd. Echt: de bonbons zijn zo lekker (en moo!!). Die wil je!

FOODHALLEN Den Haag

Ik ging lunchen in Den Haag met Anne (Annetravelfoodie), was uitgenodigd in de markthal voor de promotie van producten uit Fukushima en mocht maar liefst twee keer naar de Foodhallen Den Haag. Een keer voor een kijkje achter de schermen en een week later voor het grootste openingsfeest!

Zuster Evie

Ik ging naar een high-tea waar we kennis konden maken met de heerlijke producten van zuster Evie. Ik zal hier nog een uitgebreid artikel over schrijven!

Tabasco

En op de allerlaatste dag van deze maand mocht ik aanschuiven voor een vurige lunch met tabasco bij Smokey Goodness in Delft. Waar ik deze marguerita met Tabasco dronk, een Tabasco proeverij kreeg en de heerlijkste gerechtjes met tabasco at. Een blog hierover volgt!

foodiebox herfst

Blogpost

De postbode kwam weer gezellig vaak aankloppen. Een hoop kookboeken deze maand, maar ook chocola (Tony’s Chocolonely estafettereep en een doos vol met knoppers nutbars). Een toffe  scheurkalender van DGM en de foodiebox herfst met lekkere producten waar ik weer mee in de keuken kan duiken.

Een van de kookboeken was dit gourmet boek van Danny Jansen. Aangezien veel Nederlanders gourmetten met kerst ga ik hier maar eens goed induiken om inspiratie op te doen! Ik heb overigens al een hele lijst met kerstgerechten die ik wil gaan maken. Heb jij nog verzoeknummers? Laat het vooral weten in de reacties!

My happy life november 2019

We gaan weer richting de gezellige decembermaand, de leukste maand van het jaar! En oh wat is het druk. Op mijn blog (mijn bezoekersaantallen stijgen enorm!), in de agenda (soms wel drie events per week!) en op mijn werk. Ik doe mijn best de agenda zo goed mogelijk te bewaken om het ook leuk druk te houden. Zo ga ik o.a. naar een borrel, een Italiaans restaurant, een klassiek concert in het concertgebouw in Amsterdam en naar een beauty-event. Ik kijk ook erg uit naar eind van de maand, wanneer ik met mijn moeder weer twee dagen gezellig ga kerstshoppen in Duitsland. Ook is deze maand Peter jarig en geven Marjolein (Foodieshavearrived) en ik weer een workshop bloggen op De Haagse Hogeschool. It’s the season to be jolly (bijna dan)!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Wat een heerlijke maand heb je weer achter de rug letterlijk en figuurlijk. Ik geniet altijd volop van je verhaaltjes en vooral ook van de mooie plaatjes daarbij.

  2. Zo, dat was een hele lekkere maand. Wat een geweldige foto’s het water loopt me in de mond. iets meer vrije tijd en ik zou alles wel willen namaken, maar ja, werken hoort er ook nog bij.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*