Home » Kruidvat paaseitjes test
Kruidvat paaseitjes

Kruidvat paaseitjes test

Eieren zijn onlosmakelijk verbonden met Pasen. Gekookt, gebakken, gepocheerd of gevuld, maar vooral die van chocolade! Vaak liggen de eerste paaseitjes al direct na Valentijnsdag in de winkel. Ook Kruidvat verkoopt vrolijke paaseitjes in allerlei smaken. Ik deed de Kruidvat paaseitjes test!

geschiedenis van de paashaas (en de eieren)

Waarom we eieren eten met Pasen

Eieren worden traditioneel beschouwd als een symbool van wedergeboorte. En niet alleen in de Westerse wereld. Zo luiden de Perzen het nieuwe jaar in met geverfde eieren

Tijdens de vastenperiode voor Pasen verbood vroeger de kerk om vlees en zuivel te eten. Dus ook geen eieren. Maar in het voorjaar leggen de kippen juist veel eieren. Aan het einde van de vastenperiode was de voorraad eieren zo groot, dat heel veel eieren eten onvermijdelijk was. En omdat het einde van de vastenperiode ook een feestje was, werden de eieren gekleurd en mooi versierd. In de loop der jaren (en omdat niet veel mensen meer vasten) zijn de echte eieren vervangen door chocolade-eieren. 

Kruidvat paaseitjes

Kruidvat paaseitjes

De Kruidvat paaseitjes zijn verkrijgbaar in acht verschillende smaken. Ik vond er in mijn winkel zes. Ook zijn er zakjes met gemengde smaken (melk/wit/puur en assorti gevuld). De prijs is goed, je betaalt voor 200 gram paaseitjes maar € 1,89. Tijdelijk betaal je zelfs maar € 3,50 voor twee zakjes.

Samen met mijn man en zoon (ik moet toch een beetje aan m’n lijn werken) testte ik:

  • Extra puur
  • Melk
  • Wit
  • Praliné
  • Crispy
  • Praliné & Karamel

Op de witte en pure chocolade na zijn alle eitjes gemaakt van melkchocolade. De wikkels van de eitjes zijn super vrolijk, met stippen voor de gewone en strepen voor de gevulde eitjes. Staat gezellig in een schaaltje op tafel.

Kruidvat paaseitjes

And the winner is….

Tja, dat wordt dus een beetje lastig, want we hebben alle drie een andere smaak als winnaar gekozen! Peter koos de praliné & karamel, Bodhi de Crispy en ik de extra puur. Conclusie is wel dat het gewoon hele goede chocolade is tegen een goede prijs. Ter vergelijking: bij AH betaal je € 2,19 voor 200 gram, bij HEMA € 2,00 voor maar 175 gram. Smaak is uiteindelijk persoonlijk, maar omdat uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander 46 paaseitjes eet, kun je in ieder geval nog wat geld besparen.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*