Home » Geld besparen op boodschappen met het juiste mes

Geld besparen op boodschappen met het juiste mes

Iedere week lijkt het wel of de boodschappen nog duurder worden. Ik let daarom steeds beter op in de supermarkt en vergelijk regelmatig prijzen. En hoewel gemak de mens dient, kun je veel geld besparen op boodschappen door vlees en groente zelf te snijden!

geld besparen op boodschappen door zelf je groente te snijden

Gemak dient de mens, maar is wel duur!

Je kent het wel. De hele dag gewerkt, kinderen uit de BSO gehaald, nog even snel de supermarkt in. Wat moeten we nu weer eten vanavond…. Dus gooi je een zak broccoliroosjes in je kar, blokjes kip en nog een zak gesneden prei voor de preilasagne. Heb je, zonder dat je het door hebt, net € 4,47 meer uitgegeven aan je boodschappen. Voor 3 producten!

Geld besparen op boodschappen: gesneden versus zelf snijden

Ik neem voor het gemak even als voorbeeld de prijzen die eenvoudig zijn terug te vinden op de website van AH. Voor een bak met 800 gram AH scharrel kipfilet betaal je € 9,49. Een bakje AH scharrel kipfiletblokjes kost € 4,99 (300 gram). Omgerekend is dat € 11,86 versus € 16,63 per kilo. Kortom een besparing van € 1,43 op het bakje met gesneden kip.

Voor een hele broccoli van 500 gram betaal je € 2,09. Een zak broccoliroosjes van 400 gram kost € 2,79. Dat komt neer op € 3,48 en dus een prijsverschil van € 1,40.

De prei tenslotte kost je 0,75 per stuk (gemiddeld zo’n 300-400 gram). Een zak gesneden prei van 400 gram kost 2,39. Een besparing van € 1,64 als je een stevige stengel hebt kunnen uitzoeken!

geld besparen op boodschappen

Het juiste mes

Met het juiste mes is zelf je vlees, groente of fruit snijden een fluitje van een cent. Als je graag kookt is het hebben van een selectie goede keukenmessen echt een must. Een koksmes, een broodmes, een santoku of een nakiri mes. Ieder soort product verdient eigenlijk zijn eigen soort mes. Het maakt werken in de keuken zoveel leuker en sneller!  Mijn favoriete messenset is deze van Eden Sugoi Olive en bevat een koksmes, een nakiri mes en een office mes. Een koksmes is je vast bekend. Een officemes (de bijkeuken werd vroeger ‘office’ genoemd) gebruik je voor allerlei hand en spandiensten. Van het fijnere snijwerk tot licht schilwerk.

Investeren in een goed mes bespaart je niet alleen geld, het maakt koken ook nog eens makkelijker, efficiënter en veiliger. Een goed mes blijft langer scherp, is licht en handzaam en gaat jaren mee. 

Geld besparen op boodschappen

Nakiri mes

Het Japanse nakiri mes is een groentemes bij uitstek en in vrijwel iedere Japanse keuken terug te vinden. Met het rechthoekige lemmet snijdt je heel gemakkelijk kool, prei, wortel of komkommer fijn. Ook voor het fijnsnijden van kruiden in het nakiri mes geschikt, omdat je door de iets afgeronde punt heel precies vanuit een verticale hoek kunt snijden.

Het Eden Sugo Olive Nakiri mes heeft een lemmetlengte van 17,5 centimeter en een lemmethoogte van 4,9 cm. De handgreep is van olijfhout. Een plaatje om te zien!

Welk mes is voor jou onmisbaar in de keuken?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*