lasagne met prei en spek

Lasagne met prei en spek

Mijn lasagne recept is populair in de familie. Sterker nog: iedere keer als mijn ouders komen eten MOET ik lasagne maken! Of eigenlijk: willen ze heel graag dat ik het voor ze maak. En dat doe ik natuurlijk met alle liefde. Ter variatie bedacht ik een nieuw recept: lasagne met prei en spek!

Lasagne

Lasagne valt voor mij echt onder de categorie ‘feel good food’ of ‘comfort food’.  Bovendien kun je het prima voorbereiden en kun je – terwijl de lasagne lekker in de oven staat – rustig de tafel dekken en nog een aperitiefje drinken met je gasten. Wat wil je nog meer?

lasagne met prei en spek

Lasagne met prei en spek

Wat heb je nodig (4-6 personen)

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 800 gram prei (in ringetjes gesneden)
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 liter melk
  • Pak lasagnebladen
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper

Extra nodig: ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de spekjes uit in een grote hapjespan. Neem het spek uit de pan en laat in het achtergebleven vet de prei gaar worden in ca. 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Maak een bechamelsaus door de boter op laag vuur te smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe, roer tot alles is opgenomen en laat op laag vuur 3 minuutjes garen. Zet het vuur hoger, voeg beetje bij beetje de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur nog een paar minuutjes koken. Meng de prei met de bechamelsaus en de mosterd en meng goed door elkaar.

Vet een ovenschaal in en verdeel een derde van de saus over de bodem. Verdeel hier een derde van de spekjes over. Leg hier een laag lasagne bladen op. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geraspte kaas over de bovenste laag. Bak de lasagne in ca. 40 minuten in de oven.

Bewaar het recept voor lasagne met prei en spek op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne met prei en spek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*