Home » My happy life december 2022
La Palma

My happy life december 2022

Ik hou zo van de december maand! En ook al was die dit keer wel een beetje anders dan anders (ik kreeg corona…) toch heb ik weer genoten dit jaar. Van een mini persreisje, gezellig winkelen met mijn moeder en met mijn zusje, kerstfilms kijken en de jaarlijkse bak ‘rally’ voor vrienden, familie en buren. Dit was my happy life december 2022 (terwijl ik nu lekker in de zon op La Palma zit!)

My happy life december 2022

My happy life december 2022

Ik zat veel op social media deze maand, want ik had – naast iedere dag een nieuw recept – ook 16 dagen lang winacties lopen op Instagram. En kerstvrouw spelen is meer werk dan je zou denken. Plaatsen, liken, reageren, winnaars trekken, adresgegevens verzamelen, doorgeven aan pr-bureaus, verzending checken etc. etc. Maar het is ook super leuk om mensen blij te maken. En er deden weer heel veel mee! 

adventskalenders

En ik mocht weer iedere ochtend mijn adventskalenders open maken, geen vrolijkere manier dan je dag te beginnen met cadeautjes toch? De inhoud van de Rituals en Essence kalender was weer super! Erg blij met alles.

Leuk nieuws: ik tekende deze maand een contract met Wehkamp. Naast mijn ambassadeurschap ga ik in 2023 iedere maand een blog schrijven op Wehkamp.nl Hoe tof is dat? Ik zal de blogs ook delen in mijn maandoverzicht.

Jurk Wehkamp

Na mijn persreisje Den Haag kwamen mijn ouders gezellig een dagje naar Den Haag en ging ik met mijn moeder de stad in. En hoewel ik die week – via Wehkamp – al twee jurkjes had gescoord (waarvan eentje hierboven) slaagde ik erin er nog één te vinden die ik echt moest hebben! Ach, je kunt nooit genoeg leuke jurkjes hebben toch?

Lunch bij Jamie Bennet

Het weekend deed ik even rustig aan, de dagen ervoor waren toch wel erg vermoeiend geweest! Maandag stond een dagje winkelen met mijn zusje Sharon gepland. We gingen naar de royal christmas fair en lunchten heerlijk bij Jamey Bennett op de Plaats. Een gezellig dagje! 

Corona....

Ondertussen voelde ik me steeds minder lekker. Eerst denk je, ik ben gewoon moe. Dan: een beetje verkouden. En dan toch maar even testen…..corona. Ik heb nog nooit corona gehad, dacht echt de dans te hebben ontsprongen! Gelukkig vertoonden de mensen in mijn omgeving geen ziekteverschijnselen, dat had ik nog veel erger gevonden! De rest van de week bleef ik dus thuis, en dat was eigenlijk best goed. Want naast snotverkouden was ik eigenlijk niet echt ziek, en kon dus fijn 101 achterstallige klusjes aanpakken en vast aan het bakken slaan! Gelukkig heb ik ook Peter en Bodhi niet aangestoken.

Hofvijver The Hague Hightlights

Helaas vielen wel de plannen voor het weekend in het water. We zouden met mijn schoonmoeder gaan winkelen in Duitsland en met vrienden uit Tiel naar de kerstmarkt. Nouja, better safe than sorry! Gelukkig was ik zaterdag alweer helemaal opgeknapt en konden we zondag nog even gezellig met z’n drietjes naar de royal christmas fair en The Hague Highlights. Met o.a. deze super leuke verlichte ‘papieren’ bootjes op de hofvijver. Daarna hebben we nog een hapje gegeten bij een Italiaan (verder niet noemenswaardig).

Rendier chocoladebrokken

De laatste week voor kerst bracht ik vooral bakkend door. Ik heb de gewoonte om vrienden en familie rond deze tijd te willen verwennen met allerlei kerst lekkers. Dus bakte ik kerstkransjes, meringue, gingerbread granola, gebrande amandelen en maakte ik deze grappige rendier chocoladebrokken! Ook ging in gezellig borrelen bij vrienden (bij wie ik al dat lekkers langs ging brengen).

Pizzabakkers Den Haag

Met collega bloggers Priya en Judith had ik een gezellige prosecco limoncello cocktail avond met bites bij De Pizzabakkers Den Haag.

Kerstavond maakte ik een klein dinertje voor ons drietjes, lekker en gezellig. Op 1e kerstdag waren we uitgenodigd bij mijn nicht, om samen met haar vader en mijn ouders kerst te vieren. Dat doen we ieder jaar om en om. En hoewel ik het super leuk vind het kerstdiner te verzorgen, is lekker relaxt aanschuiven ook wel fijn soms! Ik maakte welgeteld 0 foto’s deze dagen. Maar dat maakte het zeker niet minder gezellig. Tweede kerstdag brachten we, traditiegetrouw, met z’n drietjes door. Met lang uitslapen, films kijken, spelletjes spelen en enorm borrelplanken!

My happy life december 2022

De week tussen kerst en oud en nieuw bestond uit wat administratie weg werken en koffers pakken! Ik twijfelde nog of ik de kerstspullen al zou opruimen maar ik doe dat toch maar als we terugkomen van vakantie Teveel gedoe. Woensdagavond 28/12 gingen we nog heerlijk uit eten en bezochten we – wederom traditiegetrouw – de oudejaarsconference van Sjaak Bral in theater Diligentia. Weer heerlijk gelachen!

Dit maandoverzicht sluit ik af op 29 december, omdat we morgenochtend vroeg (06.00 uur!) naar La Palma vliegen. En ik even een week NIET ga werken 🙂

Logeren in Des Indes

Bloguitjes

Ik ging op een mini persreis in mijn eigen stad Den Haag! En mocht overnachten in het vijf sterren hotel Des Indes. Waar ik ook nog eens een upgrade kreeg naar een executive room! Ik schreef een artikel over ‘a royal winter in Den Haag‘ maar zal zeker ook nog over mijn overnachting in hotel Des Indes schrijven in januari!

Reizend restaurant De Maaltuin Paleis Soestdijk

Met Peter ging in dineren in het koetshuis van Paleis Soestdijk bij rondreizend restaurant De Maaltuin. Een review volgt in januari!

Verder was – mede door corona – december een rustige maand qua uitjes!

Kitkat

Blogpost

Ook Bodhi kon ‘aan’ de adventskalender, want ik ontving er eentje van KitKat! En ik won zelf op Insta ook eens wat, namelijk een elektrische fonduepan van Princess en twee zakken Kaltbach kaasfondue. Dat is aan mij dus wel heel erg welbesteed!

AmarulaDe Amarula Ethiopian coffee editie kwam goed van pas, aangezien Bodhi voor school een video van een aantal cocktails moest maken. Espresso martini it is!

Van dit HEMA pakket werd ik wel heel erg blij! Bodhi is helemaal weg van die chocoladeballen gevuld met mini marshmallows. En hoe cute zijn die wollen boomhangers!

Barefoot wijn

Van Barefoot wine kreeg ik vier flessen wijn en drie limited edition foute kersttruien, waarvan ik er 2 mocht verloten. Bodhi droeg de trui naar school op de laatste dag voor de kerstvakantie!

Villa op La Palma

My happy life januari 2023

Zoals gezegd beginnen we ons jaar goed en rusten we lekker uit op onze favoriete Canarisch eiland La Palma. We hebben een prachtige villa bovenop een klif met waanzinnig uitzicht op zee en een eigen (verwarmd) zwembad! Voor januari nog niet zo heel veel plannen. Ik organiseer op 11 januari een boottocht met een privé boot langs het Amsterdam Light Festival en ik ga naar de opening van een tentoonstelling in Muzee Scheveningen.

Meest spannend vind ik echter de mammografie die ik 30 januari moet doen, een jaar na mijn borstkanker operatie. Twee dagen erna (1 februari) heb ik dan een afspraak in het ziekenhuis voor de uitslag. Fingers crossed!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*