Home » Have a royal winter in Den Haag!
Have a royal winter

Have a royal winter in Den Haag!

Wil je deze weken nog even helemaal in de winter- en kerstsfeer komen? Overweeg dan zeker een bezoek aan de prachtige stad Den Haag! En nee, ik ben niet bevooroordeeld :). Onder het motto ‘Have a royal winter’ zijn er de mooiste en leukste dingen te doen en beleven. Ik zet ze voor je op een rij!

Have a royal winter!

The Hague Highlights

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december kun je tussen 17:00 uur en 23:00 uur lichtkunstwerken bewonderen in het Museumkwartier, hartje centrum, van Den Haag.

Er zijn dit jaar maar liefst vijf verschillende kunstwerken te bewonderen tijdens The Hague Highlights. Ieder met zijn eigen verhaal:

 • Bloemen Bloemen – 200 jaar Mauritshuis
 • Het gruwelijke einde van de Gebroeders de Witt – Gevangenpoort
 • Voyage: safe haven – Hofvijver
 • Fragmented Appearances – Lange Vijverberg
 • De Zilveren Papegaai – Tournooiveld

Have a royal winter

Royal Christmas Fair

Nog t/m 23 december kun je iedere dag van 12.00 tot 21.00 slenteren over één van de grootste en leukste kerstmarkten van Nederland. Op de romantische Lange Voorhout vind je bijna 100 kraampjes waar je originele cadeaus kunt kopen of kunt smullen van (kerst)lekkernijen. Van flammkuchen tot glühwein en van kerstballen tot kaarsen!

Natuurlijk kun je er op de foto met de kerstman en zijn er dagelijks gratis optredens.

Have a royal winter

Madurodam Winterweken

Van 24 december t/m 9 januari zijn er de Winterweken in Madurodam. Het hele park is verlicht met meer dan 65.000 lichtjes. Die maken het park magisch mooi in het donker. Ook de miniaturen zijn prachtig aangekleed in kerstsferen, van verlichte kerstbomen tot ijs en schaatsers op de grachten. Op het winterplein kun je genieten van een glas glühwein of warme chocolademelk of marshmallows roosteren in het haardvuur!

Have a royal winter in Den Haag

Cool event Scheveningen

 Naast heerlijk uitwaaien op het strand kun je in Scheveningen ook terecht voor echte winterpret! Er is een 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus, waar je t/m 22 januari ieder dag van 10.00 tot 22.00 uur kunt schaatsen.

Foodhall Scheveningen

Bezoek vooral ook de Foodhall Scheveningen, waar je uit vele verschillende standjes de lekkerste gerechten of drankjes kunt kiezen! Of warm je op met een kop koffie of soep in het prachtige Kurhaus hotel!

Art on ice

Op de boulevard vlakbij de pier kun je t/m 22 januari prachtige ijssculpturen bewonderen. Thema dit jaar is ‘Art on ice’. Kleed je warm aan, want binnen is het -5 graden!

Royal winter in den haag

Royal christmas shopping

Nog op zoek naar cadeaus of een nieuwe outfit? Den Haag tal van verschillende leuke winkels. Verspreid over heel de stad, van Scheveningen tot de historische binnenstad en Kijkduin vind je (cadeau)winkels in alle soorten en maten. Boetiekjes, conceptstores, kleine en grote warenhuizen. In het hofkwartier, op de Dennenweg en het Noordeinde vind je vaak bijzondere cadeauwinkels, zoals het super leuke ‘Het appeltaart gevoel‘ of ‘Il regalo’. En vergeet niet om de prachtige kerstboom in de passage te bewonderen!

Extra leuk: laat vanaf 16 december jouw kerstinkopen in het centrum van Den Haag (Spuistraat 38) helemaal gratis inpakken door echte professionals: 

 • Vrijdag 16 december 12.00 tot 21.00 uur
 • Zaterdag 17 december 12.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 18 december 12.00 tot 17.00 uur
 • Maandag 19 t/m vr 23 december 12.00 tot 20.00 uur
 • Zaterdag 24 december 12.00 tot 16.00 uur

Royal winter Den Haag: Hotel Des Indes

High Tea in Des Indes

Moeie voeten gekregen? Een echte aanrader is de high tea in het statige Des Indes hotel! Ik schreef er eerder al een review over. Kun je gelijk de prachtige kerstboom bewonderen.

Historische tram

Winterse rondrit in een historische tram

Maak een unieke winterse rondrit van de Haagse binnenstad naar Scheveningen. Onderweg kom je langs magische plekken en een enthousiaste stadsgids vertelt je alles over de Haagse winteractiviteiten, leuke feitjes en nog veel meer.
? Opstappen kan bij het Kerkplein (rondom de Grote Kerk) of Zwarte Pad
? Rondrit duurt ca. 50 – 60 minuten
? Elke zaterdag en zondag in december t/m 8 januari (m.u.v. 25 dec)

Tot ziens in winters Den Haag!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

 1. Ik zag het al voorbij komen op je insta wat ontzettend leuk en mooi zag het er uit! En jij mag bevooroordeeld zijn hoor 😀 blijft een prachtige stad! Leuk ook de foto’s met de meiden x

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*