Home » Minicruise Newcastle met DFDS

Minicruise Newcastle met DFDS

Normaal gesproken gaan mijn moeder en ik in december naar de kerstmarkt in Duitsland. Dit jaar besloten we eens wat anders te doen! We gingen op een minicruise naar Newcastle met DFDS. Een super leuke ervaring, ik vertel je er alles over!

Minicruise Newcastle

Wanneer je een beetje goed let op aanbiedingen, kun je werkelijk voor een spotprijsje deze leuke minicruise naar Newcastle in Engeland maken. Je hebt dan al een hut met eigen badkamer voor 49 euro p.p. voor een driedaagse cruise met twee overnachtingen. Natuurlijk zijn het goed bekeken niet drie volle dagen, maar als je de bootreis ook meerekent als leuke ervaring en niet alleen als reis naar de bestemming, dan heb je voor een goede prijs een ontzettend leuk uitstapje! Ik zal wel altijd aanraden om – tegen een kleine meerprijs – een buitenhut te nemen. Het is zoveel leuker als je naar buiten kunt kijken, en een stuk minder claustrofobisch! Je kunt desgewenst ook kiezen voor een tweepersoonsbed.

Welkom aan boord

Vanaf 13.00 uur kun je inchecken in IJmuiden. Daar kun je zelf heen reizen met de auto of vanuit Amsterdam met een speciale bus. Het inchecken is in principe zo gebeurt, alleen moet je wat vaker je paspoort laten zien nu Engeland niet meer tot de EU behoort. Je krijgt een sleutelkaart waarmee je je hut kunt openen en waarop ook de eventueel gereserveerde maaltijden verwerkt zijn. Super handig! In je hut kun je je bagage achterlaten (je houdt deze hut ook voor de terugreis dus je kunt er alles achterlaten) en vervolgens kun je even de boot gaan bekijken.Boek je een extra overnachting in Newcastle, dan neem je je bagage natuurlijk mee. Vervolgens is het tijd om de boot te verkennen en een lekkere kop koffie te drinken bij het Starbucks filiaal aan boord. 

Eten en entertainment aan boord.

Om half zes vertrekt de boot en openen ook de (grote!) tax free winkel en de restaurants en café’s. Je kunt kiezen voor een buffet restaurant of een a la carte restaurant. Wij namen voor de eerste dag sandwiches en fruit mee om in de hut te eten. De dag erna hebben we in het buffet restaurant gegeten en dat is echt een enorme aanrader! Veel keuze, goed van smaak en betaalbaar. Als je wilt kun je nog een drankje in de bar met live entertainment doen of naar de bioscoop gaan.

Minicruise Newcastle
Mama aan het ontbijt

Dagje Newcastle

Voor dag 2 en dag 3 hadden we ook voor het ontbijtbuffet geboekt. Ook dit was weer een aanrader, met enorm veel keuzes. Vanaf een uur of half 10 kom je aan in Newcastle en kun je van het schip af. Houd wel rekening met het feit dat je nu buiten de EU reist en de rij voor de douane lang kan zijn. Buiten staan de bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Newcastle brengen. Markeer de plek waar je wordt afgezet even in Google maps, je wordt hier ook weer opgehaald. Om 15.00 en om 16.00 rijden er bussen weer terug naar de haven.

Minicruise Newcastle

Newcastle upon Tyne

Wij hadden de pech dat het de hele dag gestroomd heeft van de regen. Ook was, vier weken voor kerst, echt mega druk. En dat op een maandag! Regen maakt een stad helaas niet echt aantrekkelijk, gelukkig waren we er vooral om te winkelen! En dan is een enorm winkelcentrum wel fijn (want droog!). Eldon Square is enorm groot, met veel bekende ketens en grote namen. 

Mijn favoriet is het warenhuis Marks & Spencers, waar gelukkig een groot filiaal van aanwezig is in het centrum. Vroeger zat deze winkel in Den Haag en ik mis het enorm! Zowel in de winkel zelf als in de enorme supermarkt ben ik goed geslaagd, helemaal voor wat betreft de kerstcollectie.

Minicruise Newcastle

Ook leuk om door heen te wandelen zijn de prachtige arcade van Central Arcade (uit 1837) en Grainger Market (ook uit 1837), met allerlei (eet)kraampjes. Op Northumberland Street vind je een mix van populaire winkelketens en plaatselijke winkels. Ook Grainger Street en Grey Street zijn de moeite waard.

Goede prijs kwaliteit verhouding

Al met al waren wij per persoon € 134,00 kwijt. Dat is dus voor de overtocht, een hut met badkamer (met meerprijs voor een buitenhut met raam én een tweepersoonsbed), 2 x ontbijtbuffet en 1 x dinerbuffet en de bustransfers in Newcastle. Ik vind dat een hele nette prijs!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*