Home » 5 x besparen op je boodschappen
boodschappenwagen met geld

5 x besparen op je boodschappen

Nu alles duurder is geworden is besparen op mijn boodschappen voor mij haast een sport geworden! Boodschappen kunnen aardig aantikken maar met wat gezond verstand en plannen kom je een eind. Om januari slim te beginnen geef ik je 5 handige tips om te besparen op je boodschappen.

Besparen op je boodschappen

Het jaar slim beginnen doen ze ook bij Coop Supermarkten. Met verrassende tips en tricks om gezond én betaalbaar te genieten in 2023. Door te laten je zien wat wél kan. Zonder in te leveren op de smaak van lekker leven!

besparen op je boodschappen - seizoensgroente

Groente en fruit

Door te checken welke groente en fruit er in het seizoen zijn bespaar je een hoop. Niet alleen zijn de producten dan veel goedkoper, maar ook duurzamer. Ze hoeven immers niet te worden ingevlogen of te worden gekweekt in een verwarmde kas. En check ook zeker eens het diepvriesschap in de supermarkt. Groente en fruit uit de diepvries wordt vaak gelijk na oogsten ingevroren en is dus net zo gezond als vers. Maar wel beduidend goedkoper. En tot slot: laat je niet verleiden tot het kopen van voorgesneden groente. Het kost je hooguit een paar minuten meer om zelf bijvoorbeeld je champignons te snijden (tip: gebruik een eiersnijder!) en je groenten blijven langer vers.

Koken met restjes

Restjes van de maaltijd kunnen een prima basis vormen voor een volgende maaltijd. Met een klein restje groente, vis, vlees of kaas maak je bijvoorbeeld in een muffinvorm makkelijke mini frittata’s. Ideaal om mee te nemen naar school of werk. Ook soep en plaattaarten zijn vaak ideaal om restjes in te verwerken. Typ in google gewoon eens in welke producten je nog in je koelkast hebt liggen. Je zult verbaasd staan over de hoeveelheid recepten die je voorgeschoteld krijgt. 

besparen op je boodschappen - weekmenu

Plannen

Door je maaltijden te plannen (met bijvoorbeeld een weekmenu) kun je ook veel geld besparen. Ga er even rustig voor zitten en check je voorraad (en dan vooral de houdbaarheidsdata) van je keukenkastjes, koelkast en vriezer. Bedenk hier maaltijden omheen en zet op je lijstje wat je daar nog aanvullend voor nodig hebt. 

besparen op je boodschappen met boodschappenlijstje

Aanbiedingen

Wat ik ook regelmatig doe: voor ik het weekmenu maak check ik eerst de aanbiedingen van de supermarkt. En probeer daar vervolgens de recepten bij te bedenken of zoeken. De supermarktfolder dient dan als inspiratiebron voor nieuwe recepten!

besparen op je boodschappen - huismerk

Huismerken

Ik ben best een foodsnob, ik geef dat gelijk toe. Maar de afgelopen tijd probeer ik steeds vaker huismerkproducten uit. Soms werkt dat niet, en blijf ik bij mijn favoriete merk. Maar best vaak ben ik aangenaam verrast over de gelijkwaardige kwaliteit en smaak van een huismerk. Voor heel wat minder geld. Mijn motto is dus: probeer het in ieder geval een keer!

Meer tips over besparen op je boodschappen lees je in de blog van Coop Supermarkten!

Deze blogpost is een samenwerking met Coop Supermarkten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*