Home » Restaurant Milú Den Haag

Restaurant Milú Den Haag

Restaurant Milú Den Haag was mij al door zoveel verschillende personen aangeraden, ik moest er wel een keertje naar toe. Seeing is believing tenslotte. Of in dit geval: eating is believing. En lekker gegeten, dat heb ik zeker!

Restaurant Milú

Restaurant Milú ligt in het centrum van Den Haag, naast de Grote Kerk. Een restaurant met een prachtige ambiance, industrieel en toch ook warm en gezellig.

Om zoveel mogelijk verschillende gerechten te kunnen proeven bestaat de dinerkaart uit alleen maar voorgerechten. Kijk, daar wordt ik nou eens blij van! Ik vind in restaurants de voorgerechten vaak vele malen lekkerder en interessanter dan de hoofdgerechten. En aangezien de porties kleiner zijn, kun je dus gewoon op één avond, afhankelijk van je trek, gaan voor 1, 2, 3 of – laten we gek doen – 4 verschillende gerechtjes! Perfect voor de foodie met keuzestress (ik dus!). En nog leuker: bij ieder gerecht krijg je een extra bordje, zodat je ook met je tafelgenoot kunt delen! Bij Milú hebben ze het goed begrepen!

De gerechten kosten tussen de 8 en de 12 euro. Een nette prijs. En op maandag en dinsdag serveert Milú een 4 gangen keuzemenu (3 gangen en een dessert) voor maar € 24,00. En laat ik het nou net een dinsdagavond zijn… De foto’s zijn niet allemaal even goed geslaagd, sfeerverlichting in restaurants maakt fotograferen nu eenmaal lastig. Maar ja, je bent hier ook om gezellig te eten, niet om uitgebreid je eten te fotograferen. Toch?

4-gangen keuzemenu

Tonijntataki

Als eerste gang koos ik voor de tonijntataki met een salade van edamame en sesamdressing. Meteen het allerlekkerste gerecht van de hele avond. In één woord: perfect. Qua smaak, textuur, looks, alles. Voor dit gerecht uit het keuzemenu moest overigens wel een supplement van € 3,00 worden betaald maar dat het was dan ook meer dan waard.

Mosselen
Het tweede gerecht waren mosselen met crème fraiche en bieslook. Hoewel prima qua smaak vond ik dit gerecht verder een beetje kaal geserveerd. Ik had er persoonlijk een sausje en wat brood met boter of een klein bakje frietjes bij gedaan.
Truffelrisotto
Voor de derde gang had ik gekozen voor truffelrisotto met gebakken paddenstoelen, rucola en Parmezaanse kaas. Ook weer een perfect uitgebalanceerd gerechtje!

Fish and chips

Ik proefde uiteraard ook mee met de gerechten die mijn tafelgenoot had uitgekozen. Haar couscoussalade met pompoen was goed (maar niet echt mijn ding) en de beef teriyaki met chinese pannenkoekjes heerlijk. De fish en chips van gang 3 zagen er ontzettend leuk uit en smaakten heerlijk. We waren vooral gecharmeerd van het visbeslag, wat een lichte maple syrup smaak leek te hebben.

chocoladetaart met sinaasappelhangop

Ook uit de desserts was het moeilijk kiezen….ik ging uiteindelijk voor de raspberry lemon scroppino (kan nooit mis gaan) maar was uiteindelijk toch wel heel erg jaloers op de keuze van mijn tafelgenoot: haar warme chocoladetaartje met sinaasappelhangop en sinassplit was goddelijk!!

+ vriendelijk personeel, originele kaart, goed eten, goed geprijsd, mooie ambiance

– vrij lang wachten tussen de verschillende gerechten, voor 6 van de 16 keuzegerechten moest een supplement van 3 euro per gerecht betaald worden, wat ik persoonlijk vrij veel vind. Maak dan het menu gewoon een paar euro duurder.

Restaurant Milú
Driehoekjes 15
Den Haag
(vanaf station CS en HS tram 17, richting Statenkwartier)

www.restaurantmilu.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*