Home » My happy life november 2019
Allerhande kerstdiner

My happy life november 2019

Jaaaaa, het is december, the most wonderful time of the year! Ik ben zo’n fan van kerst! Of eigenlijk, van de weken voor kerst. Van musketkransjes eten, de mooie etalages van de Bijenkorf, van kerstmuziek non-stop, van de kerstboom opzetten en nadenken over wat we gaan eten. De kerst Allerhande, alle speciale producten in de supermarkten, kortom: feestelijker dan dit wordt het niet! Maar ook november had al een hoop feestelijks ter voorbereiding, en ik genoot volop. Lees je mee in My happy life november?

My happy life november 2019

My happy life november 2019

Tussen de bedrijven door heb ik al heel veel kerstrecepten gemaakt deze maand. Waardoor Bodhi en ik regelmatig lunchte met carpaccio bonbons of amusesoepjes 🙂 En als je dan druk druk druk bent en niet oplet, kan het gebeuren dat je bij het afgieten kokend water over je pols giet. Au! Direct een half uur gekoeld en gelukkig viel de schade uiteindelijk mee.

My happy life november 2019

Dit jaar ben ik ook aan de slag gegaan met allerlei kerstknutsels. Of DIY’s zoals je dat tegenwoordig noemt (Do It Yourself). Super leuk om te doen en om al helemaal in de kerstsferen te komen. In december komt er iedere zaterdag een kerst DIY online! Benieuwd wat jullie er van vinden!

My happy life november 2019

We gingen op kraamvisite bij neef Jochem, die zoontje Niels heeft gekregen. Bodhi voelde zich nu ook wel een soort van oom! Voor de tweede keer gaven Marjolein en ik een workshop over bloggen op Thnkfst, het jaarlijkse kennisfestival van De Haagse Hogeschool. Zo super leuk om te doen, zou ik best wel vaker willen.

Lunch Gallery61

Wanneer ik niet aan het kokkerellen was voor Kerst liet ik me lekker verwennen buiten de deur. Ik ging twee keer lunchen bij Gallery61 en met Bodhi en Peter Thais eten bij SpiZe en Japans bij Itamae in Zoetermeer.

Bodyshop adventskalender

Ik kocht voor mijzelf dit jaar de Bodyshop adventskalender. Een hele uitgave vind ik altijd, maar hé, je moet jezelf af en toe even verwennen, ik werk er tenslotte hard genoeg voor! En ik vind iedere dag een vakje openmaken in december altijd zo ontzettend leuk! Ernaast zie je de wijn adventskalender die ik kreeg van Jumbo!

wimpers liften

Alweer een tijd geleden deed ik een wimper lift. Omdat de schoonheidsspecialiste op zoek was naar ‘oogmodellen’ voor social media, deed ik deze maand nog een keer, voor een klein prijsje! Toch altijd weer een mooi maar toch natuurlijk effect!

Comic Con

Samen met Bodhi bezochten we weer Comic Con, de beurs voor games, films, superhelden, cosplay, fantasy en anime. Altijd weer heerlijk om mijn kind zo intens te zien genieten!

kerstmarkt Essen

En natuurlijk gingen mijn moeder en ik weer heerlijk twee dagen kerstshoppen in Duitsland. Na het toch wat te drukke Keulen vorig jaar gingen we weer zoals oud en vertrouwd naar Essen. Waar we een prachtig hotel hadden dat uitkeek op de kerstmarkt! Een heerlijke traditie, die we al meer dan 30 jaar hebben en nog hopelijk lang mogen meemaken.

Antipasti

Blogevents

Samen met de altijd gezellige Priya en Marilyn was ik uitgenodigd voor de Antipasti illimitati avond bij restaurant Amici. Een superleuk concept, waarbij je – net als tapas – per ronde 2 verschillende antipasti van de kaart mag bestellen. Er staan maar liefst 78 gerechtjes op, van carpaccio tot pasta met truffel en van inktvis tot melanzane alla parmigiana. Er was ook een camerateam van Holland van boven (SBS6) aanwezig, de uitzending hiervan was zondagmiddag 1 december. Heb je ons nog gezien? We zaten helemaal op het einde, op 58 minuten!

Met foodiefriend Marjolein ging ik deze maand twee keer naar Amsterdam. Voor de borrel van pr-bureau Miss Publicity, waar ze een heerlijke ruby chocoladefontein hadden (ik bleef dippen met aardbeitjes!).

taartjes petit gateau

En helemaal een topdag was de zaterdag dat Marjolein en ik eerst samen taartjes van Petit Gateau gingen eten in de foodhall van Magna Plaza, wijntjes gingen drinken op de 6e verdieping van Hotel W (met rooftop swimmingpool en uitzicht op het Paleis op de Dam) en daarna een concert bijwoonde (Requiems van Mozart en Jommelli) in het concertgebouw in Amsterdam, waarvoor we waren uitgenodigd door de Italiaanse Kamer van Koophandel.

Hotel W

Na afloop kregen we nog een presentatie van de regio Pavia en proeverijen van delicatessen, zoals gorgonzola, salami en panettone. We hebben genoten!

In het hippe Kimpton de Witt hotel in Amsterdam was ik aanwezig bij de lancering van The Daily Nectar van Sweet Rumour. een beautydrankje voor een gezonde en stralende huid. Ik ga het in december testen, in januari lezen jullie mijn bevindingen!

My happy life november 2019

Ik moest die week wel drie keer naar Amsterdam! Niet voor vervelende dingen gelukkig. Ik werd door Gallo wijnen uitgenodigd voor een wijn & spijs wandeling door de Jordaan. Bij vier verschillende speciaalzaken proefde ik 6 Gallo wijnen in combinatie met vlees, kaas, chocolade en taartjes! Ik schrijf hier nog een uitgebreid verslag over. Je snapt dat ik niet helemaal in een rechte lijn terug naar het station liep…

Gallo wijn en kaas

Twee dagen later ging ik weer naar onze mooie hoofdstad. Dit keer voor een wel heel bijzonder kerstdiner, waarbij de cover van de kerst Allerhande werd onthuld. In een prachtige setting maakten we kennis met het kerst assortiment van Albert Heijn en werd bij het dessert niet alleen de cover van de Allerhande onthuld maar mochten we die ook meteen opeten: de pistache meringuetaart is een absoluut spektakelstuk!

Allerhande cover kerst

Natuurlijk ging ik ook even op de foto, met taart en cover. Vrijdag komt er een artikel online over de trends voor kerst 2019 volgens AH & Allerhande!

Kleine hartige taartjes

Hallo postbode!

Wat ben ik verwend met mooie spullen! Zoals een houten kistje met drie Italiaanse citrusjams. En wat dacht je van de Wine Advents Calendar van Jumbo? Een adventskalender gevuld met wijn, dat is nog eens een gevalletje 1+1=1000! Ik kreeg glutenvrije koekjes en crackers van Nairn’s en prachtige schalen van Mepal. Heel blij werd ik van het kookboek kleine hartige taartjes van Petit Gateau, mét zes bakringen!

My happy life november 2019

My happy life december

December wordt een drukke maand. In real life en op mijn blog! Traditiegetrouw komt er in december IEDERE dag een artikel online met een kerstrecept, kerst-diy of cadeautips. En van 6 t/m 15 december is er de My happy kitchen adventskalender op Facebook en Instagram. Iedere dag valt er iets te winnen!

Ook ga ik natuurlijk weer op pad, o.a. in mijn eigen stad voor een Royal Winter Tour.

Sinterklaas vieren we gezellig thuis met mijn ouders erbij. Kerst vieren we dit jaar bij familie in Alkmaar, en tweede kerstdag vieren we altijd samen als gezin met een kerstborrelplank! En we gaan zoals ieder jaar naar het theater voor de oudejaarsconference van Sjaak Bral. En als klap op vuurpijl vliegen we op 31 december naar Madeira, om daar net op tijd aan te schuiven voor het oudejaars-galadiner en een heerlijke ontspannen vakantie van acht dagen! Kom maar op met die decembermaand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Dat was een drukke maand zeg! Maar wel met hele leuke dingen.

  2. Die wimper lift is wel een groot verschil wow 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*