Home » Hartige strudel met zuurkool en gehakt
Hartige strudel met zuurkool

Hartige strudel met zuurkool en gehakt

Ik wilde al langer een keer een hartige strudel maken. Ik ben nu eenmaal meer een liefhebber van hartig dan van zoet. Toen we weer eens onze favoriete zuurkool ovenschotel maakte bedacht ik dat dat weleens een goede strudelvulling zou kunnen zijn. En dat klopte, want deze hartige strudel met zuurkool en gehakt is zeer geslaagd te noemen!

rasterroller

Rasterroller

Dit apparaat had ik al een eeuwigheid in mijn keukenla liggen. Maar als ik had geweten hoe leuk en makkelijk het in gebruik is had ik al veel eerder tevoorschijn gehaald! Het geeft toch net even wat meer cachet aan je strudel!

Hartige strudel met zuurkool

Banaan

Sommige mensen kijken raar op als ik zeg dat ik zuurkool combineer met banaan. Maar geloof me, de combi van zuur, zoet en licht pittig (kerriegehakt) doet het gewoon goed! En wist je dat je zuurkool ook zelf kunt maken?

Hartige strudel met zuurkool

Hartige strudel met zuurkool en gehakt

Wat heb je nodig:

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 300 gram zuurkool
 • 150 gram gehakt
 • Scheutje vloeibare boter
 • 1 theelepel kerriepoeder (of meer naar wens)
 • 1 banaan, in plakjes
 • 1 ei, losgeklopt
 • Peper en zout

Extra: rasterroller

Kook de zuurkool in ca. 20 minuten gaar. Bak het gehakt rul in een scheutje boter en breng op smaak met zout en peper en de kerriepoeder.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol uit. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ca. 1 derde in de lengte af van de rol bladerdeeg. Rol over het smalle gedeelte met de raster.

Beleg het brede gedeelte in het midden met de zuurkool. Houd ca. 2 centimeter aan beide zijde over, net als aan de boven en onderkant. Beleg de zuurkool met het gekruide gehakt en vervolgens met plakjes banaan.

Bestrijk de zijranden met losgeklopt ei. Haal het rastergedeelte van het bakpapier en trek het voorzichtig iets uit elkaar. Leg over de vulling en druk de randjes stevig aan. Bestrijk nu ook het raster met ei. Bak de strudel in 25 minuten goudbruin en gaar.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

 1. Oh, die raster roller! Nog nooit gezien, maar ik ga toch nu echt op zoek. Super handig!!

 2. Alice Assink-Grol

  Voor hoeveel personen is de strudel van zuurkool?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*