Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Sinds een poosje heb ik de smaak van plaattaarten maken flink te pakken. Want: makkelijk, lekker en snel. Wanneer je steeds een rol vers bladerdeeg in de koelkast hebt liggen, heb je altijd de basis voor een lekkere en makkelijke maaltijd. Zoals deze plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui.

Vijgenspread

Ik had dit potje vijgenspread al even in de kast staan. Ik ben dol op verse vijgen, maar die zijn niet altijd voorradig. Vijgen combineren perfect met hartige smaken als kaas. De ideale basis dus voor deze plaattaart. Ik kocht de vijgenspread online bij Oil & Vinegar, de winkel waarvan ik bijna alles lekker vind!

plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Vegetarisch

Ik koos voor de combi met geitenkaas, maar je zou ook brie of camembert kunnen gebruiken. Ook hield ik de plaattaart dit keer vegetarisch, al bakte ik er voor mijn vleesliefhebbende wel wat spekblokjes bij uit. En ik moet zeggen: de combi van de zoete vijgenspread en de zoute spek deed het erg goed!

Serveer de plaattaart met een lekkere groene salade.

plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Wat heb je nodig (2 personen)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en leg op een bakplaat. Snijd met een mes voorzichtig een rand vanaf ca. 1 centimeter vanaf de zijkant. Dat zorgt ervoor dat de rand straks mooi omhoog komt. Prik gaatjes in het middengedeelte met een vork.

plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Snij de rode uien in ringen en bak in wat roomboter of olie op middelhoog vuur in ca. 10 minuten zacht. Voeg de vijgenspread toe en roer goed los. Ris de tijmtakjes (houd er eentje achter) en voeg toe aan het vijgen-uienmengsel.

Bestrijk de plaattaart met de vijgenspread (laat de randen vrij). Beleg met plakjes geitenkaas.

Bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de grof gehakte walnoot, de achtergehouden verste tijm en eventueel de spekjes of plakjes Parmaham.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Oil & Vinegar. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Recipe Name
Plaattaart met vijgenspread, walnoten en rode ui
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

2 Comments

  1. Deze plaattaart ziet er wel erg lekker uit . Dit ga ik binnenkort zeker eens proberen als ik vijgenspread kan vinden, en anders probeer ik het met cranberries.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge