Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Ik ben dol op de smaken van de herfst! Pompoen, paddenstoelen, peer, kaneel, noten, wild….Met wat restjes uit de koelkast maakte ik voor de lunch onlangs deze parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas. Een heerlijke maaltijd!

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Warme lunch

Ik lunch het allerliefste warm. En dat hoeft echt helemaal niet zo veel werk te zijn. Een bordje pasta of parelcouscous kan ik met gemak in 15 minuten op tafel hebben staan. Zoals deze orzo met sardientjes of snelle pasta met gamba’s. Uiteraard kun je dit gerecht ook als avondmaaltijd eten!

Vijgenboom

Koken met restjes

De lekkerste gerechten onstaan vaak wanneer ik allerlei restjes heb liggen. Nog een half bakje oesterzwammen, een vijg die bijna overrijp is, een half rolletje geitenkaas…ik pluk wat salie op het balkon, hak wat nootjes fijn (ik heb altijd walnoten, hazelnoten, pistachenoten en peccannoten in huis) en klaar ben je!

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Wat heb je nodig (1 persoon):

Ingrediënten

  • 75-100 gram parelcouscous (afhankelijk van je eetlust)
  • 100 gram oesterzwammen
  • Paar blaadjes salie
  • 75 gram geitenkaas (uit een rolletje van 180 gram)
  • 1 vijg
  • Eetlepel pistachenootjes (gepeld, ongezouten)
  • Olijfolie extra vergine
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout

Kook de parelcouscous met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer er een scheut goede olijfolie door.

Bak in een koekenpan met wat roomboter de oesterzwammen en de gescheurde blaadjes salie bruin. Snijd de in acht partjes. Hak de pistachenoten grof. Snijd de geitenkaas in plakjes, en verdeel de plakjes door de helft.

Meng alles door elkaar en serveer!

Tips:

  • Vermenigvuldig de hoeveelheden als je met meer personen wilt eten.
  • De pistachenoten kun je uiteraard vervangen door andere noten. De crunch in dit gerecht maakt het juist lekker!
  • Neem in plaats van geitenkaas een restje oude kaas, plakjes brie of grof geschaafde Parmezaan.
  • Extra tijd? Karamelliseer de stukjes vijg een paar minuten in een koekenpannetje met wat boter en honing!
  • Vervang de parelcouscous door orzo of een andere pastasoort.

Bewaar het recept voor parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas op Pinterest:

Parelcouscous met oesterzwam

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*