Home » De mooiste kerstkaarten maak je zo!
kerstkaarten maken doe je zo

De mooiste kerstkaarten maak je zo!

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op kerst. En op echte post. Want echte post is cool! Zo heb ik een jaar lang iedere week iemand een brief of kaartje gestuurd. Zomaar, om wat extra aandacht te geven. En dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, gewoon makkelijk en snel online via Kaartje2go. De mooiste kerstkaarten maak je zó!

erstkaart in de brievenbus

Aandacht

In deze tijd van appjes en dm’s is een kaart in de brievenbus pas echt een teken van vriendschap en aandacht. En helemaal in december is het dé gelegenheid om mensen die je lief zijn wat positieve aandacht te schenken. Door ze kerstkaarten te sturen. En dan vooral die mensen die jij eigenlijk wat vaker zou willen zien of spreken. Die oudtante in het bejaardentehuis. Je buurvrouw van vroeger. Die oude schoolvriendin. Kende jij eigenlijk de geschiedenis van de kerstkaart al?

Kaartje2go

De mooiste kerstkaarten maak je zó!

Kies op de website een thema (in dit geval Kerst, maar dat kan ook een geboortekaartje of verhuiskaart zijn). Binnen het thema Kerst kun je zelfs nog kiezen voor bijvoorbeeld wenskaarten, menukaarten, save the date en – wat ik persoonlijk heel waardevol vind – kaarten die je kunt sturen bij ziekte en verdriet rondom deze periode. Een goede vriendin viert de eerste kerst zonder haar man, een persoonlijk en passend kaartje is dan wel zo attent.

kerstkaarten maken doe je zo

Personalizeren!

Iedere kaart kun je personalizeren. Met een persoonlijke tekst of wens, en vaak ook met één of meerdere foto’s. Verder heb je de keuze uit diverse formaten en papiersoorten en kun je – tegen een kleine meerprijs – ervoor kiezen de kaart in een gouden envelop te versturen (je krijgt gratis rode enveloppen meegeleverd) of sluitzegels mee te bestellen. Het ontwerp en bestelproces wijst allemaal voor zich, en je kunt alles tussentijds opslaan in je eigen account. Het enige lastige? Er is zoveel keuze!

kerstkaarten schrijven

Online of offline versturen

Ik koos ervoor de kaarten thuis te laten bezorgen zodat ik ze zelf kan versturen. En  om op iedere kaart nog iets persoonlijks erbij te schrijven. Sommige kaarten gooi ik namelijk in de brievenbus of geef ik persoonlijk af. Maar je kunt er ook voor kiezen een adreslijst aan te leggen en Kaartje2go de kaarten voor je laten versturen. Wanneer jij dat wilt!

Proefdruk

Proefdruk

Wil je weten hoe jouw ontwerp heeft uitgepakt in real life? Dat kan, want je kunt gratis een proefdruk van jouw eigen ontwerp bestellen! Wel zo handig toch? Ik ben in ieder geval blij met onze persoonlijke kerstkaart voor 2019. Hopelijk alle ontvangers straks ook!

Stuur jij nog steeds echte kerstkaarten?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*