kerst koektaartjes

Kerst koektaartjes voor bij de koffie

Zijn ze niet super schattig, deze kerst koektaartjes? En echt niet moeilijk om te maken! Gezellig bij de koffie op eerste kerstdag.

kerst koektaartjes

Kerst koektaartjes

Ik heb de smaak van koektaarten maken helemaal te pakken. Ik maakte eerder al een koektaart voor pasen en een moederdag koektaart. Je kunt je zo heerlijk uitleven in vorm en decoratie en het resultaat is vaak prachtig. En dat terwijl het echt niet veel werk is. Dit keer maakte ik kleine kerst koektaartjes, wat eigenlijk nog eenvoudiger is.

kerst koektaartjes

Roomboterkoekjes

De basis is mijn deeg voor roomboterkoekjes. Lekkere koek die niet kan mislukken. Met dit recept maak je een flinke hoeveelheid, goed voor wel zo’n 40 koekjes (beetje afhankelijk van de grootte van je uitsteekvorm). Minder koekjes maken kan ook, je kunt de rest van het deeg prima een aantal dagen in plasticfolie bewaren in de koelkast.

kerst koektaartjes

Botercrème

Je kunt zelf bepalen wat je tussen de koekjes spuit. Voor de moederdag koektaart gebruikte ik een soort cheesecake crème, voor de paastaart een crème op basis van mascarpone. Voor deze mini koektaartjes gebruikte ik een kant-en-klare botercrème van witte chocolade (Simply Create). Je zou ook alleen slagroom kunnen gebruiken, maak deze dan wel vers klaar met een zakje slagroomversteviger (Klopfix).

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 eidooier
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • portie botercrème

Extra nodig: koekuitsteekvorm kerstboom, taartdecoratie

Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Steek er koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten op 190 graden gaar. Laat op een rooster volledig afkoelen.

Spuit rondom toefjes botercrème op een koekje. Leg er een ander koekje bovenop en spuit ook hier rondom de toefjes crème op. Versier met taartdecoratie naar wens (ik gebruikte o.a. eetbare glitter!)

Bewaar het recept voor deze kerst koektaartjes op Pinterest:

 Ik heb de botercreme gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Kerst koektaartjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ziet er tof uit, leuk idee om een koektaart in mini-variant te maken. Die eetbare glitter maakt het lekker feestelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*