Home » Fifty before fifty – een jaar later!
HEMA ballenbak

Fifty before fifty – een jaar later!

Een jaar geleden maakte ik een lijst met 50 dingen die ik wilde doen voor ik 50 word. Mijn fifty before fifty. Van groots en meeslepend tot wat eenvoudiger te realiseren. Laat ik maar vast verklappen: ik heb ze niet alle 50 gehaald. En dat geeft ook helemaal niets. Sommige dingen waren gewoonweg financieel niet haalbaar dit jaar. Maar wat niet is gaat vast nog komen. Ik vond het in ieder geval ontzettend leuk om te doen!

fifty before fifty

Fifty before fifty: een duwtje in de rug

Want soms zijn dit soort lijstjes net even dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om dingen ook echt te gaan doen. Omdat ik maandelijks terugblikte op wat ik al gedaan had, werd ik er regelmatig aan herinnerd wat ik nog op de planning had staan. En boekte ik dus wél die hightea en schreef ik me in voor die SEO workshop. Met 33 (deels) gehaalde doelen ben ik dan ook meer dan tevreden. Hieronder per categorie vertel ik je wat ik wel en wat ik niet heb gedaan!

Vlog Thaise kookcursus

Reizen en uitjes

Van de lijst reizen en uitjes heb ik de meeste dingen niet ‘gehaald’. Een helikoptervlucht boven Manhattan en picknicken in Central Park had ik graag gedaan, maar onze Thailandreis slokte al het budget op. Maar de reis was onvergetelijk! Daarnaast gingen we het afgelopen jaar ook nog naar Engeland, Berlijn en La Palma, dus hé ik mag niet klagen! En dat doe ik dus ook niet.

Mosselen eten in Antwerpen, een waddeneiland bezoeken en weer eens naar Phantasialand in Brühl? Niet gelukt, maar ga ik in mijn 50e levensjaar vast een zeker waarmaken!

Wel ging ik een dagje winkelen in Duitsland, bezocht ik de zwarte markt in Beverwijk, deed een Thaise kookcursus in Chang Mai en bezocht twee Nederlandse steden waar ik nog nooit geweest was: Tiel en Middelburg.

High tea in hotel Des Indes

Eten

In de categorie eten ging het beter! Ik at in een Michelinster restaurant (RIJKS!) en ging met mijn moeder een high-tea doen in hotel Des Indes. Ik bakte macarons en cannoli, en we gingen (meerdere malen!) barbecuen in Madestein.

zelf bitterkoekjes maken

Hoewel ik het best eng vond, was mijn actie om taart en ander lekkers te bakken en uit te delen aan alle oude mensjes in de flat mega geslaagd. Ga ik zeker nog een keer doen!

Niet gelukt is nog een keer eten bij Han Ting, en dat kan helaas ook niet meer want hij is met dit restaurant gestopt. Ook eten in de Hoftrammm bleek lastig te plannen. Zo’n drie maanden vooruit al volgeboekt (vind ik lastig, hoe weet ik nou of ik in augustus tijd en zin heb?) maar nog lastiger: je kunt alleen voor 2 of voor 4 personen boeken. Dus dat wordt dan Bodhi thuis laten (no way) of een vriendje mee (voor € 79,50 pp een duur grapje..). Ook de Panoramarail heb ik, mede vanwege de hoge kosten, niet kunnen doen. Lunchen in Villa Augustus blijft wel hoog op mijn lijstje staan!

Hermitage

Cultuur & natuur

Een dagje Amsterdam met Peter zorgde ervoor dat ik het Rijksmuseum, de Hermitage en het Stedelijk kon afstrepen. Ook deed ik een rondleiding door het Rijksmuseum met een foodhistoricus, super gaaf!

We gingen wederom naar de oudejaarsconference van Sjaak Bral, ook al waren Bodhi en ik toen ziek (en bleven dat helaas de rest van de Kerstvakantie….). Niet gelukt: fietsen op de hoge Veluwe, naar de klimduin in Schoorl en kanoën in de Biesbosch. En dat komt grotendeels ook door het feit dat we vanaf medio april zonder auto zaten. We hebben weliswaar nog twee bedrijfsauto’s, maar daar kunnen we niet met z’n drietjes in. Deze uitjes blijven dus nog op de lijst voor komende zomer!

Spaans

Eindelijk een keer doen

Behalve de reünie van mijn oude school bezoeken (want die werd niet georganiseerd dit jaar) heb ik alles gedaan! We zijn naar Bataviastad geweest (aanrader, vooral de Desigual winkel!) en ik kocht zowel dat mooie badpak als meerdere schoenen met  hoge hakken die ik ook echt gedragen heb. Ik bezocht mijn vroegere oude buurman én het graf van mijn lieve collega Sandy. Emotioneel… Doordat Bodhi op het vmbo Spaans krijgt heb ik – via zijn computerlessen – makkelijk die minstens 100 woorden Spaans geleerd. En tot slot ruimde ik alle laden, dozen en kasten op in de hobbykamer én monteerde de video’s van onze vakanties. Voelt goed, lekker afstrepen!

Zalig kerst met Allerhande

Blog

Ook hier weer goed bezig geweest. Ik maakte mijn eerste vlog en bezocht echt een heleboel leuke events. Van de ballenbak in de HEMA pop-up store tot het Allerhande Kerstfestival (goals!). Ik heb een update gedaan van een heleboel oude blogposts (niet alle, het zijn er inmiddels meer dan 1000!!). I ik kocht een goede camera én iPhone 8 (hallo scherpte diepte!) en leuke ondergrondjes voor de fotografie. Ik schreef me in voor een workshop SEO, die ik komende zaterdag ga doen met nog meer andere workshops tijdens het Blogger by Nature event. Het enige wat ik niet heb gedaan is het organiseren van nog een foodtour, maar als alles goed gaat komt die er binnenkort wel, in juni of september!

Wimperlift voor-na

Ontspanning enzo

Ik liet mijn wimpers verven (en liften!) en wenkbrauwen epileren. Het is dat ik het eigenlijk te duur vindt, zo’n wimperlift, anders zou ik het vaker doen. Het resultaat is echt super mooi! De spataders uit mijn benen laten verwijderen was geen pretje maar oh wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Ik ging meerdere keren een paar dagen offline. Zowel noodgedwongen in de jungle in Thailand als vrijwillig. Zou iedereen af en toe eens moeten doen.

Ik stuurde echt iedere week tenminste één iemand zo maar een leuk kaartje. En kreeg daar zulke leuke reacties op. Echte post ontvangen is vandaag de dag best bijzonder, en hoe leuk is het een persoonlijk en handgeschreven kaartje te vinden tussen de blauwe belastingenvelop en de bonusfolder van Appie? Ik ga daar dus mee door!

Wat ik niet deed was een dagje naar Elysium met mijn zusje (maar moet echt een keer gepland worden nu!). En ook een proefles tapdansen kwam er niet van. Mijn voeten zomerklaar laten maken bij de pedicure wil ik een deze weken nog wel gaan doen!

51

50 before 51?

Nee hoor, er komt geen nieuwe lijst. Of althans, geen onuitputtelijke lijst voor mijn 51e verjaardag. Maar omdat ik gemerkt heb dat doelen stellen voor mij wel degelijk werkt, wil ik in mijn maandelijkste terugblikken doelen gaan stellen. Gewoon voor die maand erna. Ook weer klein en makkelijk en wellicht ook groots en meeslepend. Want je leeft maar één keer toch?!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. wat leuk zo’n overzicht!! genoeg gedaan zo te lezen 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*