Home » Dag 2017, hallo 2018!
2018

Dag 2017, hallo 2018!

Ik vind het altijd wel mooi om zo, aan het begin van een nieuw jaar, even stil te staan bij wat is geweest en vooruit te kijken naar wat gaat komen. Wat ging goed, wat kon beter, wat ga ik anders doen, wat ga ik niet meer doen en wat blijf ik vooral lekker doen? Dus dag 2017 en hallo 2018! En niet te vergeten: mijn blog is vandaag alweer vier jaar oud! Hieperdiepiep hoera!

2017

Dag 2017! Dag overgewicht!

2017 was voor mij een mooi jaar. Een jaar waarin ik een nieuw basisgewicht bereikte na mijn gastric bypass in maart 2016. Een gewicht dat ik nu al meer dan zeven maanden weet te behouden. Daar ben ik erg trots op en blij mee. Ik voel me gezond, ik bén ook gezond, en beweeg meer dan ooit! Ik blijf consequent twee keer in de week fitnessen. Ook al is het donker en koud om 08.00 uur, ik ga. Want ik realiseer me goed dat dit is wat nodig is om mijn huidige leefstijl te behouden. En me fit en sterk te blijven voelen.

Daarnaast loop ik nog steeds trouw bijna iedere dag 10.000 passen. Ik vind het heerlijk, wandelen. Maar het allerfijnst: ik hoef nooit meer te ‘lijnen’. Ik eet gewoon alles, hoef niet meer apart te koken of op wortels te knagen. En dat is zo fijn! Ik ben inmiddels ook goed gewend aan mijn nieuwe eetpatroon en heb weinig tot geen klachten. Nog één keer per jaar ga ik naar de kliniek voor controle. Ook altijd fijn om dan mijn groepsgenoten weer even te zien.

vakantie in Thailand

Over reizen en leuke dingen doen

We maakte in 2017 weer mooie reizen. Gingen naar Thailand, waar we elkaar 25 jaar geleden ontmoet hebben. Wat een fantastische vakantie was dat. Natuurlijk sloegen we ook ons geliefde eiland La Palma niet over. En maakte ik het jaarlijkse shoptripje naar Duitsland met mijn moeder. Tradities zijn er om te koesteren!

Vlog Thaise kookcursus

Ik maakte een lijst met 50 dingen die ik wil doen voor ik 50 word. Niet omdat dat nou persé zo belangrijk is dit jaar, maar omdat het in de praktijk toch vaak zo is dat je makkelijker tot actie overgaat wanneer je het daadwerkelijk inplant of voorneemt. En dat blijkt, want ik ben al een eind onderweg. En ik ben zo blij dat ik bijvoorbeeld eindelijk (na zoveel jaar) de stap heb genomen om mijn spataderen te laten laseren. Het resultaat is super mooi, en het was uiteindelijk best te doen! Ook krijg ik hele leuke reacties van de mensen die een kaart van mij ontvingen. En die kookcursus in Thailand neemt ook niemand mij meer af!

Bodhi als agent

Verdriet en geluk

Bodhi nam afscheid van de basisschool en dat was een waar tranendal. Hier was hij nog aan het stralen in zijn rol als agent Bol voor de schoolmusical. Het verdriet duurde maar één dagje gelukkig, want toen begon de grote vakantie en nu heeft hij het zo naar zijn zin, zit hij zo goed in zijn vel, echt heerlijk! En over de basisschool en de vriendjes die hij daar achter liet hoor ik hem niet meer.

Ik realiseer me heel goed dat ik een gezegend mens ben. Ik ben gezond, heb een goede relatie (25 jaar!), een fantastisch kind (ik hou zó veel van hem), gezonde en lieve (schoon)ouders, een leuke baan en een nog leukere hobby. En geloof me, dat alles neem ik niet voor lief. Ik ben er dankbaar voor, iedere dag weer! En ook een beetje bang. Gelukspijn noemen ze dat….

confrontatie

Minder pleasen

Maar het is ook tijd om wat dingen anders te gaan in het nieuwe jaar. Ik wil wat minder gaan pleasen, niet per definitie meer altijd aardig gevonden worden. En wat vaker zeggen wat ik echt denk of voel. Ik ben niet zo goed in de confrontatie aangaan. Maar hé, ik word 50, ik ben oud en wijs genoeg om te weten wanneer dat wél nodig is.

Op mijn blog wil ik nog meer aandacht gaan besteden aan de lifestyle kant (reizen, persoonlijke verhalen) en geschiedenis. Omdat ik dat zo ontzettend leuk om te doen vind. Ik ben nu bezig met een serie over de geschiedenis van beroemde gerechten. Van Caesar Salad tot Pavlova. Heel leuk om daar research naar te doen! En waar ik heel blij mee ben: met de bijdragen van vaste gastbloggers Dieneke en Evita. Met ieder weer een eigen tone of voice en kennis van zaken. Mooie vrouwen die wat te vertellen hebben, daar kun je er niet genoeg van in je omgeving hebben!

fifty before fifty

Fifty before fifty

Ik ga vrolijk door met het afwerken van mijn fifty before fifty lijst natuurlijk. Want ik word dit jaar echt 50. Whatever, 50 is het nieuwe 40 toch? Het is maar een getalletje. Of New York (financieel gezien) gaat lukken weet ik nog niet. Ik hoop van wel. Maar uitjes zoals die musea in Amsterdam en mosselen eten in Antwerpen, dat gaat gewoon door! Ik heb in december weer wat dingen mogen doorstrepen: ik heb lekkers uitgedeeld aan alle mensen bij mij in de flat en ik maakte zelf cannoli (16 en 17).

Siciliaanse cannoli

Ik maakte ook nog een foodbucketlist voor de tweede helft van 2017. Wat heb ik toch met lijstjes? Van de zeven gerechten heb ik er ‘maar’ twee gemaakt: cannoli en kaastengels. Ach ja, dan schuift de rest gewoon lekker door naar 2018 toch? Geen haast met het maken van macarons, bokkenpootjes, negerzoenen, lemper en de meringuerol. Alles op z’n tijd.

hallo 2018

Hallo 2018!

Maar ik hoop vooral dat 2018 net zo’n mooi jaar wordt als 2017. Dat ik weer veel leuke evenementen mag bezoeken (Allerhande Kerstfestival, lunchen bij Jamie!), mooie foodpost mag ontvangen en leuke mensen ontmoeten. Maar vooral dat ik en mijn geliefden gezond blijven.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch en gezond 2018! Wat ga jij anders doen in 2018?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

19 Comments

 1. Mooie blgopost, Annie-Marie. Fijn dat je je zegeningen zo kunt tellen, ik hoop dat jullie samen een mooi jaar tegemoet gaan! Ontzettend leuke foto van je zoon, trouwens!

  Ik ben benieuwd naar je artikelen in 2017. Vooral naar de historische recepten, maar dat is vast geen verrassing. 😉 I’ll stay tuned!

  Josephine recently wrote… WINACTIE: Twelve Days of Christmas en VICTORIA seizoen 2
  https://www.myinnervictorian.nl/victoria-seizoen-2-winactie/

 2. Lemper staat ook op mijn lijstje om te maken ik heb een Indonesische schoonmoeder maar die weigert om dat te maken? (Jeugdtrauma) Leuk dat het zo goed gaat met jullie alle drie!
  Dat je gul bent heb ik in levende lijve mogen mee maken. En ik hoop dat je in 2018 weer wat van je lijst kunt afstrepen, een fijn en vooral gezond 2018?

 3. Mooi geschreven en je kan trots zijn opjezelf 😀

 4. Mooi die gelukspijn. Dat is pas rijkdom.
  Gelukkig 2018!

 5. Hoi leuke vrouw! Wat heerlijk dat je zo goed op gewicht blijft. Je ziet er fantastisch uit. En vijftig, Pff wat is dat? Gewoon een getal. Ik ga meer lef hebben op zakelijk gebied, omdat ik weet dat dat nodig is om vooruit te komen. Hoe gaat t met jouw webshop?

  • Hoi eveneens hele leuke vrouw! Mijn webshop loopt geen storm helaas, maar steek er ook weinig tijd in. Puntje voor het nieuwe jaar. Ik wens je alle succes toe voor 2018 maar ik heb het volste vertrouwen dat je dat ook gaat lukken.

 6. Wat een heerlijk artikel! En wat een fantastisch 2017 heb je gehad zeg. Ik ken die gelukspijn…beangstigend soms, maar inderdaad ook heel waardevol om te weten hoe goed we het hebben. Ik kijk weer uit naar onze lunches, meet-ups en gezellige gesprekken en ik wens je een geweldig 2018!

 7. HeerlijkAnneMarie al die mooie dingen in je leven, gelukspijn is best fijn 😉

 8. Wat leuk al die commentaar op je blog Anne Marie.
  En ook welverdiend je werkt er heel hard voor en doet alles met volle inzet van hart en ziel. Veel succes voor 2018 liefs mama?.

 9. Wat leuk om te lezen! Maar 50, dat wist ik niet (en zag ik niet joh)! Leuk om daar een bucket list voor te maken, ik ben benieuwd hoe ver je komt!
  Een kookcursus in Thailand heb ik ook gedaan, zo gaaf! Wat fijn trouwens om te lezen dat alles zo voor de wind gaat, ik lees oprecht geluk in je blog en dat is zó mooi.
  Liefs Josine

 10. Ah dank je wel. Een webshop laten lopen kost enorm veel tijd inderdaad! Wie weet vind je die dit jaar wel!! Dikke X.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*