Home » Kaastengels van Sandy
Kaastengels van Sandy

Kaastengels van Sandy

In juni was het alweer een jaar geleden dat mijn collega Sandy – veel te jong – is overleden. Het leven is soms zo oneerlijk. Ik herinner mij Sandy als een lieve, vrolijke, levenslustige en mooie vrouw. En als fantastische moeder van twee kinderen (haar jongste zoon was een week ouder dan Bodhi). En ik herinner mij haar voorliefde voor kaastengels: de kaastengels van Sandy!

Kaastengels van Sandy

Borrel

Als er een borrel was, was Sandy daarbij. Sandy bracht geen feestvreugde, zij was de feestvreugde. Dol op een drankje (of twee!) en een hapje. En als dan eindelijk de schaal met bittergarnituur langs kwam, dan waren de kaasstengels favoriet. Bij alle collega’s overigens. We hebben er heel wat weggewerkt met z’n allen. En de laatste, die was natuurlijk altijd voor Sandy.

topking kaastengels

Kaastengels of kaasstengels?

Je hebt verschillende merken kaasstengels, en de goede zijn ook best prijzig. Het zijn feitelijk mini loempiaatjes gevuld met oude kaas. De lekkerste zijn die van Topking. En die heten dus Kaastengels. Met een s minder. Of je maakt ze gewoon zelf. Ik noemde het al in de foodbucketlist voor de 2e helft van 2017: dit recept draag ik op aan Sandy. Dat er – in de hemel of waar ze ook is – maar veel goede borrels mogen zijn. Met kaastengels!

Kaastengels van Sandy

Kaastengels van Sandy

 Wat heb je nodig (16 stuks)

  • 4 vellen filodeeg
  • 16 reepjes oude kaas
  • chilisaus
  • zonnebloemolie of frituurpan

Laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vel op een snijplank in snijd diagonaal in vieren. Je hebt nu vier driehoekjes.

Leg een reepje oude kaas op de lange zijde van de driehoek. Rol vanaf de lange zijde op tot ca. de helft en vouw dan de punten aan de zijkanten naar binnen. Rol verder op en plak het puntje met wat water vast.

Verhit de zonnebloemolie in een pan of de frituurpan tot 180 graden en bak de rolletjes in ca. 2 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaastengels van Sandy
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 15 Review(s)

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Mooi Anne Marie ja het leven is soms zo oneerlijk. Weet je dat ik nog nooit van kaastengels heb gehoord?

  2. Zit ik dicht bij het vuur (of de kaas in dit geval 🙂 ) Er is natuurlijk een goede reden dat die van Topking zo lekker zijn !

  3. De laatste twee toegevoegde snufjes maken het hemels

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*