Home » Zelf mini kaassoufflés maken + variatietips
mini kaassoufflés

Zelf mini kaassoufflés maken + variatietips

Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de prachtige blog van Tessa van Patesserie. En hoewel je zou denken dat ik als een blok zou vallen voor één van de zoete lekkernijen op haar blog werden het de mini kaassoufflés. Omdat dat één van mijn favoriete frituursnacks is en ik die zelf altijd al een keertje wilden maken!

mini kaassoufflés

Zelf mini kaassoufflés maken

Zoals wel vaker het geval had ik het idee dat dat dus heel lastig zou zijn, om zelf mini kaassoufflés te maken. Het tegendeel bleek gelukkig waar! En ze werden door man en kind (en mijzelf!) zo goed ontvangen dat ik de volgende dag weer aan de slag ging. Maar dit keer met wat variatie. Zo maakte ik de mini kaassoufflés met oude Rotterdamsche kaas, met geitenkaas maar ook met ham & kaas. En mijn favoriet: pittige kaassouflé, met oude kaas en jalapeno peper!

Freubelen

Eigenlijk is het enige lastige om de vulling goed op maat te krijgen en de souffleetje goed dicht te drukken. Maar je kunt deze verse snack prima voorbereiden om pas later af te bakken. Dus trek je gerust een uurtje terug in de keuken en maak er meteen een heleboel. Want geloof me, ze zijn op voor je het weet.

mini kaassoufflés

Frituurpan

Ik maakte de mini kaassoufflés klaar in de frituurpan, gewoon in de olie dus. Maar het lukt vast ook wel in de airfryer. Of in een laag olie in de wok. Ik gebruikte roomboterbladerdeeg. Niet omdat het moet, maar omdat het kan…. Gewone bladerdeeg werkt ook prima.

mini kaassoufflés

Mini kaassoufflés

Wat heb je nodig (12 stuks)

  • 3 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • ca. 125 gram kaas naar keuze
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Voor de variatie: ham, spek, jalapeno peper

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd in vieren. Snijd de kaas op maat en beleg ieder vierkantje met een stukje kaas (en ham, peper etc.). Vouw dicht en druk de randen goed aan met een vork. Doe het ei in een schaaltje en klop los. Doe het paneermeel in een ander schaaltje. Haal de mini kaassoufflés eerst door het ei en dan door de paneermeel. Leg op een bord en laat een half uurtje ‘rusten’ in de koelkast. Bak ze in ca. 2-3 minuten goudbruin en gaar in olie van 180 graden.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Lijkt me inderdaad moeilijk om ze goed dicht te maken. Maar ze zien er fantastisch lekker uit!

  2. Karin van Dam

    wauw dank je wel dit ga ik zeker proberen ik ben zo gek op kaas soufflee’s

  3. Oeeh ziet er heerlijk uit! Ik ga deze zeker eens maken.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*