Home » Vlog Thaise kookcursus in Chiang Mai
Vlog Thaise kookcursus

Vlog Thaise kookcursus in Chiang Mai

Deze vakantie heb ik een wel heel bijzonder puntje van mijn fifty before fifty ‘bucketlist’ kunnen schrappen: het volgen van een Thaise kookcursus in Chiang Mai (Thailand). En ik heb er gevlogd, zodat jullie vandaag gezellig kunnen meekijken. Mijn allereerste vlog ooit. En geloof me, dat valt nog niet mee. Want a) een gloednieuwe camera waarvan ik alle functionaliteiten nog lang niet ken en b) het is gewoon best wel ‘akward’ om tegen jezelf in de camera te praten. Moest ik wel even voor uit mijn comfortzone stappen! Maar de vlog Thaise kookcursus is een feit!

Vlog Thaise kookcursus

En de video is dus best wel leuk geworden. Sterker nog, ik ben er gewoon hartstikke trots op! De cursus was ook echt heel erg leuk. Een relaxte sfeer in een prachtige omgeving. En heerlijk koken met verse ingrediënten. Wat wil je nog meer? De Thaise keuken is denk ik wel mijn favoriete keuken. Ik vind gewoon alles lekker!

Vlog Thaise kookcursus

The best Thai cookery school

Ik deed mijn Thaise kookcursus bij The best Thai cookery school in Chiang Mai. De cursus was van 09.00 – 14.00 uur en ik betaalde er omgerekend zo’n € 22,50 voor. Voor dat geld werd ik bij mijn hotel opgehaald met een taxi, zijn we naar de markt geweest, hebben we zes gerechten gekookt én opgegeten en werd ik weer keurig bij het hotel afgezet. En ik kreeg een kookboek met daarin de recepten die we gemaakt hebben. Een schijntje dus. Er zijn heel veel kookscholen in Chiang Mai dus ik durf niet te zeggen dat dit de beste is. Maar ik kan ‘m zeker aanraden!

Vlog Thaise kookcursus

Recepten

Een recept voor tom kha kai staat al op mijn blog. En ook de recepten voor groene curry en pad thai staan al op mijn blog. Die voor mango sticky rice en stir fry met holy basil volgen binnenkort. Eerst wil ik het thuis nog eens klaar gaan maken. Net als het recept om zelf groene curry pasta te maken!

Wat is jouw favoriete gerecht uit de Thaise keuken?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

 1. Karin van Dam

  Wat leuk zeg en waar kan je beter leren koken dan in het land zelf. Wat zal je gesmuld hebben. Bedankt voor de recepten. De Thaise keuken is ook mijn favoriet dus ik ga er zeker wat van maken.

 2. Wini.schuster@kpnmail.nl

  Het ziet er allemaal heerlijk uit Anne Marie, zolang ik weet wat erin zit eet ik het graag.
  Kan mijn opvoeding toch nog niet helemaal vergeten. Maar ik lust steeds meer.
  Voor de eerste keer je zelf filmen, het is goed gelukt vind ik.???? ga zo door!

 3. Wat leuk!!! Ik wil terug 😉 Tof dat je het vloggen aandurft, ik ben nog niet zo ver al is mijn jonge nichtje me flink aan het bewerken haha.

 4. Dieneke van der Waal

  Superleuk filmpje….heerlijke gerechten!

 5. Heel leuk om te kijken en wat ziet het er allemaal lekker uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*