uienchutney maken

Uienchutney maken

Chutney is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat vetter vlees (eendenbout) of stevige kazen. Het zoete van de chutney doet het perfect bij een lekker stuk Stilton of gorgonzola. En uienchutney maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt voor de uienchutney zowel gele als rode uien gebruiken.

uien

Chutney

Een chutney is een zoetzure smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Een chutney heeft meestal een basis van vruchten- of groente puree waaraan kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd. Een chutney is vaak ook zoet door toegevoegde suiker en zuur door azijn. Je kunt het als smaakmaker een beetje vergelijken met mosterd. Je eet het bij kaas of vleeswaar, maar je kunt het ook toevoegen aan stoofpotten of sauzen.

mangochutney

Mangochutney

De smaak te pakken? Maak dan ook eens deze mangochutney. Lekker bij de butter chicken curry

uienchutney maken

Uienchutney

Wat heb je nodig (1 flinke pot)

Ingrediënten

  • 750 gram rode uien
  • 100 ml azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • Een scheutje balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout

Snipper de uien grof en bak ze in een scheutje olijfolie in ca. 10 minuten zachtjes in een ruime pan. Zet het vuur hoog en voeg de helft van de basterdsuiker toe. Bak de uien nog 5 minuten en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Roer goed door, zet het vuur laag en laat nog ca. 25 minuten zachtjes borrelen.

Steriliseer een (weck)pot met kokend water (of in de vaatwasser) en schep de chutney in de pot. Laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Bewaar het recept voor uienchutney op Pinterest:

Uienchutney maken

Summary
recipe image
Recipe Name
Uienchutney
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*