Home » Vakantiegevoel vasthouden? Ik geef je 9 tips!
vakantiegevoel vasthouden

Vakantiegevoel vasthouden? Ik geef je 9 tips!

Ken je dat gevoel? Wanneer je terugkomt van vakantie en je volledig uitgerust en relaxt bent? Boordevol inspiratie en plannen, vol goede moed om alles vanaf nu anders te gaan doen? Maar dat vakantiegevoel vasthouden, dat is nog niet zo makkelijk! Voor je het weet word je weer meegesleurd in de drukte en stress van alledag. Dit zijn mijn tips om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden!

vakantiegevoel vasthouden1. Ga vaker ‘offline’

Geen wifi op de camping of in de jungle? In eerste instantie baal je, maar al snel daalt een immens gevoel van rust op je neer. Wat een tijd hou je opeens over, om bijvoorbeeld met echte mensen te praten of eens een goed boek te lezen. Leg daarom af en toe je smartphone eens een weekend achterin de la. Echt, de quality-time die je over houdt is enorm. Check maar eens met apps als ‘moment’ of ‘breakfree’ hoe vaak en lang je online bent. Schrikken hè?!

2. Zonnebrandcrème

Ruil je bodylotion na het douchen in voor aftersun en/of  zonnebrandcrème. Die zijn volgend jaar toch niet goed meer en die heerlijke geur doet je steeds weer herinneren aan zon, zee en strand!

Vakantiegevoel vasthouden - buiten eten

3. Buiten eten

Ga – als je uit werk of school komt – even langs de supermarkt en haal daar een stokbrood, wat kaasjes, rosé, een salade of wat je ook lekker lijkt. Of haal desnoods een pizza of patatje.  En ga dan meteen door naar park, strand of bos. Geniet zo lang mogelijk van het lekker weer, ongecompliceerd buiten eten en elkaar!

4. Vakantie plannen

Geen betere manier voor het vakantiegevoel vasthouden dan het plannen van een volgende vakantie! En dat kan ook een weekendje weg zijn. En ga alvast op zoek naar tips, leuke adresjes en must-sees. Voorpret is leuk!

Hintersee

5. Vakantiefoto’s

Ga aan de slag met je vakantiefoto’s en video’s. Kies een mooie foto om af te drukken op canvas, hout of metaal voor boven de bank. Of maak een collage als screensaver voor je computer. Monteer een leuke video (onze vakantie in 5 minuten) of maak een digitaal foto-album.

vakantiegevoel vasthouden - geen nieuws

6. Vakantiegevoel vasthouden? Geen nieuws!

Kijk geen televisie, lees geen kranten en laat het nieuws even voor wat het is. Door een beetje buiten de maatschappij te staan creëer je meer tijd voor je eigen gevoel en belevingen.

7. Ontdek je plekje

Ga op ontdekking in je eigen stad. Ontdek een nieuwe lunchroom, terras of stadspark. Doe mee aan een culinaire rondwandeling. Ga eens langs de VVV of bezoek een museum. Wedden dat er nog veel leuks te ontdekken valt?

villa massa limoncello

8. Prikkel je zintuigen

Drink een glaasje limoncello na het eten of maak die geurige groene curry. Hang verse lavendel op in de wc. Spuit je favoriete zomerparfum op. Draai de hele dag vakantiehits.

zomerrooster

9. Rustig beginnen

Zet je out-of-office bericht op het werk een paar dagen langer aan. Je kunt dan in alle rust de berg mail wegwerken zonder dat er al collega’s in je nek lopen te hijgen.

Heb jij nog een goede tip? Laat het me weten in de reacties!

Foto’s: shutterstock.com

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Haha, ik heb ook ooit zo’n blog geschreven. Helaas komt er altijd maar weinig van terecht. Vooral met kindjes, zit je al snel weer in de ‘molen’. Zo jammer is dat!

  2. Wat een leuk ideetje om de zonnebrand creme door te gebruiken 🙂

  3. Tja, dat is lastig. Het vasthouden van vakantiegevoel. Je zit zo weer in de stress van alledag. Dat vind ik het nadeel van op vakantie gaan. Ik ben altijd zo down..

  4. Nou denken aan een volgende vakantie(bestemming) doet altijd heel veel goed! 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*