Home » Tips om efficiënt te werken #3 – handige apps
handige apps - tikkie

Tips om efficiënt te werken #3 – handige apps

Mijn vorige artikelen met tips om efficiënt te werken werden door jullie goed gelezen. Dus tijd voor een deel 3. Vandaag deel ik een aantal handige apps die je het leven een stukje makkelijker kunnen maken.

Tips om efficiënt te werken – handige apps

handige apps - datumprikker

Datumprikker

Een datum prikken met een groep mensen is lastig en kost veel tijd. In plaats van uren heen en weer te appen gebruik je deze app (Apple of Android) of website. Een feestje was nog nooit zo snel gepland!

handige apps

Zoek vrienden

Niet iedereen zal dit weten te waarderen, maar in ons gezin werkt het goed. Met deze app (Apple of Android) kun je zien waar de mensen die je hieraan hebt toegevoegd (en hiervoor zelf ook toestemming hebben gegeven!) zich exact bevinden. Ik vind het handig om te weten dat mijn man nog bezig is met een klus en ik het eten wat later kan opzetten. Of waar mijn 13-jarige zich bevindt als hij buiten gaat ‘hangen’.

9292

9292

Behoeft wellicht geen introductie maar ik gebruik ‘m veel! Als niet autorijder ben ik afhankelijk van het openbaar vervoer en door mijn blog kom ik op allerlei nieuwe plekken. 9292 leidt me er heen! Via app (Apple of Android) of website

handige apps - dropbox

Dropbox

Gratis 2GB online opslagruimte. Ik gebruik het bijvoorbeeld voor kopietjes van onze paspoorten, pasjes e.d. (voor het geval we die op vakantie kwijtraken). Maar je kunt het ook gebruiken als reservekopie voor b.v. je foto’s of andere belangrijke documenten (scriptie, werkstuk). Via website of app (Apple of Android)

handige apps - tikkie

Tikkie

Het lijkt wel of ‘de jeugd van tegenwoordig’ nooit meer cash bij zich heeft. Gelukkig kan je via je telefoon makkelijk een betaalverzoekje sturen. Om een bijdrage te leveren aan het verjaardagscadeau van een collega of de helft van de restaurantrekening te betalen. ABN AMRO heeft Tikkie (Apple en Android), bij ING kun je een betaalverzoek sturen vanuit de App (Apple of Android) via b.v. whatsapp.

 

 

handige apps tomato one

Pomodoro

Om beter te kunnen focussen (mijn gedachten gaan soms alle kanten op!) maak ik vaak gebruik van de pomodoro techniek. Je werkt dan steeds in blokken van 30 minuten: 25 minuten werk en 5 minuten pauze. Na vier pomodoro’s (twee uur werken) neem je een langere pauze van b.v. 15 minuten (wandeling) of 30 minuten (lunch). Hiervoor zijn allerlei handige timers te downloaden als Pomodoro (pomodoro is Italiaans voor tomaat) of Focus Timer. Dit zijn slechts twee voorbeelden, er zijn veel verschillende timers verkrijgbaar.

 

weekmenu en foodprepping

Meer tips om efficient te werken?

Meer tips om efficient te werken? Lees dan ook het eerste deel uit deze serie. Of wat dacht je van mijn artikel over het maken van een weekmenu en foodprepping?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Goede tips Anne-Marie! Die ‘zoek vrienden’ kende ik nog niet. Denk ook niet dat ik die zal gaan gebruiken. De pomodoro heb ik laatste ontdekt toen ik met iemand samenwerkte die de app gebruikte. Heel handig want dan blijf je nog een beetje in beweging.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*