Home » My happy life mei 2018
Berlijn

My happy life mei 2018

Zo zeg, dat was me even een drukke maand! Met op één dieptepunt na vooral heel veel leuke dingen. Van ons reisje naar Berlijn tot twee verjaardagen en weer veel leuke blogevents. Kijk je mee naar my happy life mei 2018?

My happy life mei 2018

voorgerecht Rakang Thai

Jarig!

Lieve Bodhi werd alweer 13! Natuurlijk mocht hij kiezen waar we die avond gingen eten en dat werd natuurlijk Rakang Thai. Hij bestelt daar altijd (altijd!) de pad thai met garnalen. En die is ook wel heel erg lekker! Net als de gemengde voorgerechtjes die standaard bij ons op tafel staan.

autopech

Pech!

De dag daarna konden we eind van de middag eindelijk onze nieuwe (tweedehands) auto ophalen. Op het nippertje, want de volgende ochtend vroeg vertrokken we naar Berlijn. When it rains it poors, zeggen de Engelsen weleens. Of een ongeluk komt nooit alleen op z’n Hollands. Want ter hoogte van Hannover stopte de auto ermee. En volgden er voor de tweede keer in een maand tijd lange lange uren van wachten op de wegenwacht en de wegsleepdienst. Om het van de positieve kant te benaderen: je bent dan maar wat blij dat je goed verzekerd bent en dat de ANWB, ook in het buitenland, alles voor je regelt. Om een lang verhaal kort te maken: zeven (7!) uur later konden we eindelijk verder in een huurauto naar Berlijn. Waar we om 9 uur ’s avonds aankwamen (planning was half één). Onze auto kwam met een transport twee weken later pas weer in Nederland terug.

Berlijn

Berlijn

Shake it off, zoals Taylor Swift zegt, en geniet. Dus lieten we alle pech even achter ons en genoten van het mooie Berlijn. En het prachtige weer, want wat hebben we het getroffen. De eerste dag brak ik een persoonlijk stappenrecord, 30.000 stappen ofwel ruim 21 kilometer heb ik die dag gelopen. Als je loopt zie je toch het meest, en we deden gewoon iedere 1-2 uur een terrasje. We zagen dit weekend vooral de highlights. Van de muur tot Checkpoint Charlie en van de Brandenburgertor tot Unter den Linden. We hadden echt een schitterend hotel, midden in het centrum op de Friedrichstrasse en om de hoek allerlei terrasjes aan de Spree. Het hotel serveerde champagne bij het ontbijt, waar ik iedere ochtend dankbaar gebruik van maakte. Ik had het verdiend 🙂

Berlijn

Bodhi kon aan zijn verzameling Russische/USSR memorabilia nog een mooie officierspet en wat speldjes toevoegen. Kijk ‘m nou staan bij Checkpoint Charlie. Hij vond Berlijn fantastisch!

Harz

We besloten een dag langer te blijven en gingen op de terugweg via het Harz gebergte. Dat ligt zo’n beetje halverwege de route richting Nederland. Erg mooi daar, we overnachtte in het stadje Goslar. Aanrader! En natuurlijk konden we Duitsland niet verlaten zonder nog even een uitgebreid bezoek te hebben gebracht aan de supermarkt en de DM!

poke bowl

Lekker eten

Deze maand werd er ook weer vaak en lekker buiten de deur gegeten. Naast de Thai en de heerlijke etentjes in Berlijn gingen we ook nog eten bij ‘meester’ Erik, Bodhi’s oude kookleraar. Hij is een restaurant in Den Haag begonnen, La Salle! De review komt volgende week online! Ook gingen we naar Haagse wereldhapjes op het Lange Voorhout met Pinksteren, waar ik een lekkere poké bowl van Ohana at.

Lucky's bowling

Met Andrea (van Anniepannie) ging ik Thais eten in Amsterdam (een bodempje leggen voor de wijncursus) en met Mariëtte (Overetengesproken) ging ik bowlen en hamburgers eten bij Lucky’s bowling.

Koken met drop

Daarnaast maakte (en at) ik met andere foodbloggers een driegangen diner met drop (!) en was ik uitgenodigd in het Okura voor een diner ter kennismaking van de Letse keuken (de keuken van Letland). Hier komen nog aparte blogposts over. Je vraagt je bijna af of ik nog weleens zelf kook 🙂

Zwitserse-geschnetzeltes-2

Nog meer leuke dingen!

Ik was best trots op mijn recept voor geschnetzeltes op Beautylab.nl, toch wel één van de grootste beautyblogs van Nederland. Ik ging lunchen met Marjolein (Foodies have arrived) om plannen te maken voor een nieuwe foodbloggerstour Den Haag. Het wordt dan eind juni of september (met een grotere kans op september…). Van Bodhi kreeg ik lieve cadeautjes voor Moederdag en met Peter deed ik nog een gezellig middagje Rotterdam. Ik ga deze stad steeds leuker vinden. Ik kocht prachtige schoenen, we lunchten op een terras bij de Markthal en kochten daar binnen allerlei lekkers, van pastel de nata tot droge worst.

wijncursus

Meerdere avonden moest ik deze maand naar Amsterdam, want ik doe namelijk een wijncursus! Vier avonden: wit, rood, mousserend en rosé. Daarna mag ik mijzelf (beginnend) wijnblogger noemen. Op de foto sta ik met de geweldige Harold Hamersma, die al vele boeken op zijn naam heeft staan. Wat een leuke man, die zo enthousiast kan vertellen.

https://weckenonline.eu/recepten-voedseldroger/

Foodpost

Er viel weer heel wat door de brievenbus deze maand. Hele mooie kookboeken, waaronder ‘Kleine taartjes’, Brindisa, West eats East en het handboek voedsel drogen. Niet door de brievenbus, want enorme pakketten: een heuse droogoven en een Weber barbecue! In juni krijg ik ook nog een barbecue workshop van Weber, dus daarover later meer!

Happy 50

50!

En natuurlijk was ik deze maand jarig en werd ik 50. Mijlpaaltje! Het was een heerlijke relaxte dag met de mensen die ik liefheb. Met mijn ouders en Bodhi gingen we lunchen en ijs eten op het strand in Kijkduin. Wat was het een prachtig mooie dag! Ik kreeg kaartjes, bloemen en heel veel online felicitaties. Zo leuk!

Van Bodhi en Peter kreeg ik (één van) mijn favoriete parfums (She wood van Dsquared), een grote fles Licor43 en een megadoos truffels van Lentz uit Rijswijk (dé truffelspecialist!). Mijn ouders maakten voor mij deze schitterende broodplank:

Broodplank verjaardag

Ik vier het zondag met een high tea voor vrienden en familie. Zin in! Vandaag ben ik de hele dag al aan het bakken en voorbereiden.

spanje

Doelen voor juni

Zoals ik in de terugblik van mijn fifty before fifty al aangaf ga ik vanaf nu maandelijkse doelen stellen. Ik hou me vooralsnog even bij de doelen uit de lijst die ik nog niet gehaald had. En dus wil ik deze maand:

  • Mosselen eten in Antwerpen
  • Fietsen op de Veluwe
  • Mijn voeten zomerklaar laten maken bij de pedicure

Is wel te overzien toch? Verder heb ik nog een avond wijncursus op de planning staan, ga ik lekker door experimenteren met mijn droogoven, een Weber bbq cursus doen en onze rondreis deze zomer door Spanje en Portugal eindelijk uitstippelen en accomodaties boeken!

En mijn high tea natuurlijk, a.s. zondag! Juni wordt vast weer een leuke maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat heb jij toch een druk maar heerlijk leven heerlijk om te lezen hoe je geniet !!!!!

  2. Druk & super gezellig overzicht !

  3. wat een heerlijke terug kijk op de maand op de autopech na dan!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*