Home » WardrobeEssentials: 20 dagen met 20 stuks in 2020!
WardrobeEssentials

WardrobeEssentials: 20 dagen met 20 stuks in 2020!

In plaats van diëten of niet drinken (dryjanuary anyone?) doe ik deze maand mee met een heel andere challenge. Brabantia daagde mij uit om 20 dagen met 20 onmisbare kledingstukken en accessoires door te komen. Die uitdaging ga ik graag aan! Benieuwd naar mijn WardrobeEssentials?

wardrobeessentials

Duurzaam

Ik wil graag wat duurzamer leven. Minder afval produceren, eten met de seizoenen en dus ook minder kleding kopen. In Linda Magazine van deze maand las ik dat ruim 70% van de kleding in de kast nooit meer wordt gedragen. En dat sinds 2000 de productie van kleding wereldwijd met 400% gestegen is. Er worden maar liefst 80 miljard nieuwe kledingstukken per jaar gemaakt!

WardrobeEssentials

Dat moet anders kunnen toch? En tegelijkertijd ben ik ook wel benieuwd hoe het met mijn kledingkast gesteld was. Tot mijn grote verrassing vond ik dus helemaal niet moeilijk om 20 kledingstukken en accessoires te selecteren. Ik blijk dus best vaak hetzelfde uit mijn kast te halen. Tijd voor een grote opruiming dus!

WardrobeEssentials

Blauw is het nieuwe zwart

Classic blue is tot Pantone uitgeroepen tot de kleur van 2020. In mijn WardrobeEssentials heb ik een jurk, colbertje en blouse in classic blue. Een mooie tegenhanger voor het winterse zwart. Daarnaast natuurlijk spijkerbroeken, want die doen het altijd goed. Gelukkig kan ik naar mijn werk gewoon een spijkerbroek dragen.

WardrobeEssentials

Brabantia Linn

Om mijn 20 WardrobeEssentials te kunnen ‘stylen’ gebruikte ik dit prachtige kledingrek Linn van Brabantia. Multifunctioneel want naast kledingrek is het ook te gebruiken om je kleding te drogen en te luchten. Want een kledingstuk hoeft heus niet altijd na één dag in de was. Het kledingrek is verkrijgbaar in small en large en in wit of zwart. Een pronkstuk voor je slaap- of badkamer of zoals bij mij – in de hal!

WardrobeEssentials

Mijn 20 WardrobeEssentials

Ik koos uiteindelijk voor drie jurkjes, twee jasjes, twee blousjes, twee spijkerbroeken, twee zwarte leggings, twee truien, zwarte leren laarsjes, zwarte Adidas gympen, warme grijze Uggs, twee paar gouden oorbellen, Apple watch en een Nintendo handtas. Ondergoed, sokken en panty hoefde ik niet mee te tellen.

Conclusie

Wat heb ik geleerd van deze challenge? In de eerste plaats dat ik met veel minder kleding toe kan dan ik in mijn kast heb liggen. En dat ik wellicht beter wat minder kledingstukken kan aanschaffen maar wel van betere kwaliteit. Natuurlijk heb ik ook nog een koffer vol zomerkleding onder het bed liggen. Ik ga in de zomer nog een keer dezelfde challenge doen, maar dan met 20 zomeressentials!

Ik heb dit kledingrek van Brabantia gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*