Home » Culinaire stedentrip Bilbao
de hotspots van den haag: Tapisco

Culinaire stedentrip Bilbao

Net als mode, eten en wonen is ook reizen onderhevig aan trends. Dé reistrends voor 2020 zijn o.a. ‘alternatieve steden’, ‘beleven’ en ‘culinair ontdekken’. Met een culinaire stedentrip Bilbao krijg je dit allemaal!

culinaire stedentrip Bilbao

Alternatieve steden

Minder bekende steden worden steeds populairder onder reizigers. Toeristen kiezen nu vaak voor ‘second cities’ of alternatieve steden, die net zoveel te bieden hebben maar een stuk rustiger zijn en meestal ook goedkoper. Denk aan steden als Manchester, Lyon of een citytrip naar Sevilla!

Taste of Cyprus - Vis

Culinair ontdekken

Boek je een reisje via Stedentrips dan kun je je helemaal focussen op het culinair ontdekken van een stad. Je reis en verblijf is immers al geregeld en omdat alle hotels ‘handmatig’ gecheckt worden weet je dat je in een top en centraal gelegen hotel verblijft. Via sites als with locals stel je zelf je culinaire route door de stad vast of laat je je culinair rondleiden door een local.

de hotspots van den haag: Tapisco

Culinaire stedentrip Bilbao: Pinxtos

Waar in de rest van Spanje tapas worden gegeten, staat Baskenland – en dan vooral Bilbao – bekend om de pinxtos of pinchos. Een vers stukje schuin gesneden stokbrood dat rijkelijk belegd wordt met vlees, vis, salade, gegrilde groente of een combi hiervan. Vastgemaakt met een stokje, aan de hand waarvan je uiteindelijk ook afrekent. Pincho is baskisch voor doorn of prikker. Een van de meest klassieke pinxto is de Gilda: ansjovis, olijf en chilipeper.

De ideale manier om pinxtos te proberen is door de oude stad te slenteren en regelmatig op een terras neer te strijken. Bestel een glas wijn en kies aan de bar een aantal pinxtos uit. Kan ik uuuuuren volhouden! Meestal betaal je tussen de € 1,00 en 2,00 per stuk

In de oude binnenstad kun je ook wat meer haute cuisine pintxos vinden. Bezoek hiervoor oa. Irrintzi, Mugi Taberna, Bar el Globo en Bar Bitoque.

culinaire stedentrip Bilbao

Mercado de la Ribera

In het hart van de oude stad vind je de grootste overdekte markt van Europa, de Mercado de la Ribera. Met schitterende artdeco ramen en drie verdiepingen vol vis, vlees, fruit en groente. Koop er typisch Baskische producten en probeer er natuurlijk de lekkerste pinxtos uit!

Guggenheim museum Bilbao

Beleven

Eerder schreef ik al over het prachtige Guggenheim museum in Bilbao. Alleen al voor een bezoek aan dit museum voor moderne kunst  is een stedentrip naar Bilbao de moeite meer dan waard! Sluit je bezoek aan het museum culinair af met een diner bij bistro Guggenheim Bilbao.

Ben jij weleens in Bilbao geweest? Heb je nog leuke tips ter aanvulling?

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*