Home » My happy life februari 2020
My happy life februari 2020

My happy life februari 2020

We gaan de goede kant op, richting de mij zo geliefde lente! Nog maar 19 dagen en dan ben ik er mentaal helemaal klaar voor! Betekent natuurlijk nog niet dat er geen winterse buien meer zullen zijn, maar de lente in mijn bol is al voldoende. Februari was een spannende maand, waarin ik een belangrijke knoop doorhakte. En natuurlijk ook weer vol gezelligheid en lekker eten! Dit is my happy life februari 2020!

Bijna lente

My happy life februari 2020

Op de eerste dag van de maand werkte ik op de Open Dag van De Haagse Hogeschool. Altijd wel gezellig, er komen echt duizenden scholieren met hun ouders op af. En deze maand plaatste ik iedere zaterdag op Instagram een aftelfoto tot de lente (nog zes weken, nog vijf weken, nog…). Ik ben duidelijk niet enige die er reikhalzend naar uitkijkt!

zelf oesterzwammen kweken

Ook deelde ik deze maand de voorgang van mijn oesterzwam kweekzakken. Van donkerbruin (koffiedik met stro) tot wit schimmellaagje en dan eindelijk de eerste ‘knopjes’. En vanaf toen was het nog maar 5 dagen tot de eerste oogst! Komende maand lees je er alles over op mijn blog en plaats ik ook een heerlijk recept met deze zelfgekweekte oesterzwammen!

My happy life februari 2020

Mijn stoere vent haalden zijn diploma voor de groene band, gele slip voor Ju Jitsu. Ju Jitsu is een verdedigingssport, en heel goed voor zijn zelfvertrouwen!

Storm CiaraTijdens het weekend van storm Ciara brachten we een gezellig bezoekje aan vrienden in Tiel en trotseerden we de storm tijdens een wandeling over de dijk. Zie je hoe hoog de Waal stond?!

Lunch

Ik ging deze maand ontzettend vaak buiten de deur lunchen. Met Andrea die sinds kort twee dagen in de week mijn tijdelijke collega op De Haagse Hogeschool is. Met Mariette met wie ik deze heerlijke flatbread met halloumi at bij Van Maanen in Delft, met Dieneke, met Andreas, met Karin en met Marjolein voor haar verjaardag! Ik vind uit lunchen gaan altijd zo gezellig!

My happy life februari 2020

Over de belangrijke beslissing die ik deze maand nam kan ik nu nog even niets zeggen (komt in maart wel!). Maar het was ook de reden dat ik dacht, alles moet anders. En dus ging ik naar de kapper en liet een flink stuk van mijn haar knippen en frisde de boel op met wat verf en toner. Ben er blij mee!

Hoewel ik weer allerlei onderzoeken in het ziekenhuis heb gehad, zijn de specialisten er nog steeds niet uit wat ik precies mankeer. Echt heel vervelend, want ik blijf met grote regelmaat ziek worden. Er staat in maart nog een ct-scan op de kalender en daarna weet ik het ff niet meer.

lunchen

Ook met mijn mannen ging ik een paar keer gezellig lunchen en uit eten. o.a. naar Keniaans restaurant 3Stones. En naar de bioscoop, naar de Imax-versie van de film 1917. Echt een hele gave film!

50 koekjes

Mijn vader werd deze maand 74 en mijn zusje 50! Ik bakje voor haar ’50’ koekjes. En hoe leuk zijn deze ‘weckpot’ zakjes die ik kocht via Ali Express?! Het feestje van mijn zus was gezellig, met heel veel sushi. Fijn als je neef en nicht bijwerken als bezorgdienst voor Sushi Point!

my happy life februari 2020

De laatste week van februari was het voorjaarsvakantie en gingen Bodhi en ik traditiegetrouw weer gezellig een dagje naar Amsterdam. Wat kan ik daar toch ontzettend van genieten. En hij gelukkig ook! Ik hartje tradities.

My happy life februari 2020

Bloguitjes

Met Marjolein ging ik een hele dag op pad om onze extra foodbloggerstour van april voor te bereiden. Wat heeft Den Haag toch ontzettend veel leuke adresjes! En we gingen samen naar het Little Italy event in de Amsterdamse Westergasfabriek. We mochten daar niet alleen een olijfolieproeverij doen en de lekkerste olijfolie hapjes proberen, maar ook nog eens een pasta workshop doen!

Little Italy

Ik was uitgenodigd voor een pre-opening diner bij The Iron Lady in Rotterdam. Een mooi concept. De kaart is vrij beperkt, alles draait eigenlijk om het perfecte stuk vlees, the flat iron steak. Hiervoor betaal je € 11,00. Daarnaast kun je allerlei lekkere bijgerechten bestellen, van zoete aardappelfriet tot mac ’n cheese en gegrilde asperges.

Iron lady

Een aanrader! En ook de cocktail zijn hier heerlijk.

Mapeau

In de Haagse Bluf in Den Haag zit sinds december schoonheidssalon MaPeau. Ik was er uitgenodigd voor een event met heerlijke bubbels en champagne, en een fijne kennismaking met hele mooie producten. Later deze maand meer!

Ik zou deze maand ook nog gaan lunchen met Heidi bij Ter Marsch en naar chocoladefestival Chocoa maar griep (Heidi) gooide roet in het eten. Ach, een onverwachte vrije zaterdag is ook helemaal niet verkeerd!

Kitkat gold

Post

Er kwamen weer leuke dingen voorbij in de post. Zoals een stapel ‘kakkerlakjes, boekjes om te versturen’ (later deze week meer!), een heerlijke fles alcholvrije ‘gin’ met gember, deze leuk verpakte kitkat gold (je moest de code kraken voordat je het cijferslot van de verpakking kon openen!) en twee speciale groene KFC petten ter introductie van een speciale ‘week zonder vlees’ actie van KFC. Daar gaan Bodhi en ik in maart naar toe!

lammetjes

My happy life maart 2020

Maart wordt een hele drukke maand! En hopelijk ook met wat minder wind, ik ben er wel klaar mee! Ik ga deze maand o.a. lunchen bij Ronald Giphart thuis (!), een dagje op perstrip naar Antwerpen, naar een perslunch van de nieuw te openen Harbour Club Den Haag, naar de lancering van de vegetarische snack van KFC, twee dagen op perstrip naar Zierikzee voor het vangen van de eerste Oosterscheldekreeft, naar een Argentijnse wijnproeverij, naar Comicon, de introductie van de HEMA voorjaarscollectie en….dat zijn alleen nog maar de dingen die al gepland staan! En natuurlijk wordt het lente. Nieuw begin, nieuwe kansen. Ik heb er zin in!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Je nieuwe coupe is super Anne-Marie! Staat je erg goed

  2. Dat klinkt allemaal goed Anne-Marie! Behalve dan die gezondheidsklachten nog steeds. Hoop voor je dat er toch (snel) ontdekt gaat worden waar het aan ligt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*