Home » My happy life september 2023
My happy life september 2023

My happy life september 2023

En toen was het alweer herfst! Zei ik vroeger vaak dat de lente mijn favoriete seizoen is, tegenwoordig mag ik mijzelf ook wel fan van de herfst noemen. Uiteraard omdat we weer richting mijn favoriete aanloop naar de feestdagen gaan. Maar ook omdat het – na maanden van buiten leven – ook wel weer heel gezellig en knus binnen is. Helemaal als het buiten stormt! Gelukkig hadden we nog hele mooie nazomerse dagen, en van die ‘normale’ hitte van een graad of 23 kan ik ook enorm genieten. Dit was My happy life september 2023.

My happy life september 2023- Buster

My happy life september 2023

Mijn leven stond deze maand – logischerwijs – vooral in het teken van Buster. Samen een ritme vinden, zindelijkheidstraining, veel buiten lopen (zijn fanclub in de buurt is al enorm!). Maar ook naar puppytraining, de eerste vaccinaties bij de dierenarts (waar hij in vier weken van 7 naar 11 kilo was gegaan!) en voor het eerst bij zijn gastgezin logeren. Dat ging gelukkig heel erg goed, echt fijn om zo’n goed adres achter de hand te hebben. Van de vier dagen dat ik naar Hamburg was heeft hij er twee dagen gelogeerd, de andere twee waren Peter en/of Bodhi vrij. Op de foto hierboven zie je het verschil tussen een Buster van 8 en van 13 weken!

In de media: Krantje Voorburg

Begin van de maan stond ik in het Krantje van Voorburg, de kookvideo’s die ik voor de gemeente Leidschendam-Voorburg maakte kan ik nu delen!

Peter is deze maand ook helemaal doorgelicht bij de hartkliniek. Hij blijkt zo gezond als een vis, en ze kunnen dan ook niet echt achterhalen wat er in Nepal gebeurt kan zijn. Mogelijk een gevolg van hitte, vochttekort en/of adrenaline door stress. In ieder geval hoeft hij niet meer terug te komen en zijn wij weer gerustgesteld.

My happy life september 2023 - too good to go

Ik kocht deze maand twee keer een Too good to go box bij mijn supermarkt (Hoogvliet). Ik ben echt fan van dit concept. Voor 4,99 haal je eind van de dag een verrassingstas op met spullen die tegen de houdbaarheidsdatum zitten. Of bijvoorbeeld in het geval van de shampoo hierboven, uit het assortiment gaan. Veel spullen kun je gelijk invriezen, andere zijn dan de ingrediënten van je eten die dag of de dag erna. In de vorige box zaten twee grote dozen bosbessen, meer dan een halve kilo, en daar maakte ik drie potten bosbessenjam mee! 

In plaats van naar de kerstmarkt in Duitsland gaan mijn moeder en ik dit jaar een keer iets heel anders doen: een minicruise naar Newcastle! Begin december varen we zondag in de namiddag vanuit IJmuiden en hebben we een hut met ontbijt. De volgende ochtend gaan we rond 10.00 uur met de bus naar NewCastle, de hele dag lekker shoppen, rond 17.00 weer terug op de boot, dinerbuffet, weer slapen in onze hut, ontbijten op dinsdag en dan zijn we rond 10.00 uur weer in IJmuiden. Twee nachten en een hele dag dus, maar vooral niet zo vermoeiend voor mijn moeder. Ik ben benieuwd!

Salzburger nockerln

Mijn moeder was ook nog eens jarig deze maand, dus gingen we gezellig naar Zaandam. Ik bracht een schaal met lasagne mee en mijn vader maakte – sinds eeuwen – weer eens Salzburger nockerln een authentiek Oostenrijks dessert. Een soort warme soufflé uit de oven, erg lekker!

My happy life september 2023- Hamburg

Blogpost & uitjes

Zoals ik al zei was ik op persreis naar Hamburg! Samen met Priya vloog ik er woensdag in slechts 45 minuten met de KLM heen. Inchecken in het hotel en heerlijk buiten op een terras eten. De volgende dag begon het programma pas om 14.00 uur dus in de ochtend hebben we zelf nog even het centrum van deze leuke stad verkend. Een verslag van de reis komt in oktober online! Aanleiding was het allereerste Open Mouth food festival. Zaterdagavond vlogen we weer naar huis waar ik overladen werd door knuffels van een overenthousiaste Buster (en Peter en Bodhi natuurlijk).

My happy life september 2023 - Wehkamp

Voor Wehkamp ging ik aan de slag met een sportieve outfit om de hond uit te laten en maakte ik twee herfstrecepten in mijn gloednieuwe pannen voor de gastblog op Wehkamp.nl

Verder kwam er weer een hoop leuks met de post: een pakket van Twochicks, handige eiwitten in een flesje, de nieuwe Delicious magazine, nieuwe lil’bits chocolaatjes van Tony Chocolonely en een heerlijke plaid voor de herfst als cadeautje van Wehkamp.

favorieten van september: recepten tekenen

Ook kreeg ik dit leuke boek waar ik dit najaar zeker mee aan de slag wil!

Foodybox herfst

De foodybox herfst was weer lekker gevuld met pepernoten in smaken als cookie dough en pina colada, onze favoriete Opperdoezer ronde aardappelen en kaasburgers van Old Amsterdam. De potten jam zijn al naar mijn ouders, die zijn dol op Bonne Maman en testen deze versie graag!

Ook ontving ik een draadloze mixer van Cuisinart, een kruidenpakket van Spicerebels en een heerlijk nieuw parfum van Perris Monte Carlo. Over deze artikelen lees je de komende weken meer!

Restaurant Bordeaux Naarden

Na maanden zag ik eindelijk mijn lieve vriendin Mariska weer, tijdens een etentje in het nieuwe restaurant Bordeaux aan het Naardermeer. Een review volgt!

wijn drinken bij aziatisch eten - sushi

My happy life oktober 2023

Nu we weer een beetje een ritme hebben gevonden en ik Buster veilig kan onderbrengen, komt er in mijn agenda ook weer wat meer ruimte voor wat leuke events. Ik ben daar dus wel wat selectiever in geworden. Noodgedwongen, maar ook omdat – hoe leuk ook – persuitjes gewoon ook veel tijd en reiskosten met zich meebrengen. Ik ga naar een Marketing Experience over AI van één van mijn klanten en naar de open dag van een pr bureau. Ook volg ik dit jaar iedere maand een online masterclass om mijn kennis op het gebied van bloggen en alles wat daarbij komt kijken te vergroten. Deze maand is dat een masterclass Google Analytics 4, waarmee je uitgebreid inzicht krijgt in de bezoekers van je blog.

Verder hebben Bodhi en ik afgesproken in de herfstvakantie in ieder geval nog een dagje Amsterdam en sushi samen te doen, voordat hij eind januari voor een jaar naar Amerika vertrekt. Nog even wat mooie herinneringen maken!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Hoi Anne-Marie wat lief dat je ons hebt genoemd als oppas voor Buster. We hebben het super graag gedaan en hopen het nog veel te mogen doen. Het is een super lieverd die al snel onze harten heeft gewonnen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*