Home » My happy life – september (nieuwe rubriek!)
Magimix event

My happy life – september (nieuwe rubriek!)

In de nieuwe rubriek My happy life wil ik jullie vanaf nu iedere maand een terugblik geven in mijn bezigheden van de afgelopen weken. Een blogpost met een persoonlijker tintje dus, maar natuurlijk wel voorzien van een heleboel eten!

My happy life: Proost!
Proost!

My happy life – koken in september

Hoewel de lente en zomer mijn favoriete seizoenen zijn, houd ik toch het meeste van de keuken van de herfst en winter. Gek hé? Ik word al helemaal blij als ik denk aan stoofpotjes, ovenschotels, wild en paddenstoelen. Gelukkig kunnen we nu nog genieten van een prachtige nazomer, want wat kende september toch veel warme (hete!) dagen.

In het eerste weekend kwam mijn neefje uit Drenthe logeren. Een dankbaar iemand om voor te koken. Hij vindt alles wat ik klaarmaak lekker en geniet met volle teugen! Ik maakte dat weekend o.a. lasagne, appelroosjes en After eight mousse, de recepten van die laatste twee komen in oktober op mijn blog. Ook maakte ik voor het eerst jam en garnalenkroketjes. Beiden zijn goed gelukt en komen binnenkort op mijn blog.

Magimix event

Events

Nu de komkommertijd definitief is afgelopen stromen de uitnodigingen voor leuke foodevents weer binnen. Ik werk drie dagen in de week dus op veel uitnodigingen moet ik helaas nee zeggen. Toch mocht ik deze maand beslist niet klagen.

Ik mocht deelnemen aan een workshop koken met chefkok Moshik Roth (3 Michelin sterren!) ter introductie van de Magimix Cook Expert. En ik was samen met een goede vriendin aanwezig bij de uitreiking van het beste Italiaanse restaurant van 2016 door Italië Magazine. In de tuin van het Hilton Amsterdam, met live muziek, champagne en de lekkerste hapjes prees ik mijzelf wederom gelukkig een foodblogger te zijn!

italie-magazine-uitreiking

Ook deed ik op een zaterdagmiddag met Bites & Stories een 4-uur durende food tour door Den Haag. Echt ontzettend leuk, een verslag van deze tocht volgt binnenkort.

Foodpost

Ook de postbode wist mijn huis deze maand weer goed te vinden, met lekkers als Bugles chips (heb je op Facebook mijn vultips al gezien?), Broderick’s cookie bars en Black & Bianco cocktails. En bij het event in het Hilton kreeg ik een waanzinnig goed gevulde goodiebag mee, vol met Italiaanse en Franse artikelen.

Gewonnen prijs

Geen food, wel post: via Fabulousfeelingblog van Heidi won ik dit prachtige zomerpakket. Erg blij mee! 

Uit eten

Hoewel ik graag kook nodigde het warme weer er niet echt toe uit om lang in de keuken te staan. Best vaak uit eten dus deze maand, en daar zat van alles tussen. Van fantastische Thaise mosselen aan het strand in Kijkduin tot patat en kroket tijdens het kinderfeestje van Bodhi in Drievliet. Bij het nieuwe museum voor Moderne kunst in Wassenaar (Museum Voorlinden) at ik heerlijke kaasbitterballen van Holtkamp en wederom op Kijkduin (neefjes en nichtjes komen massaal langs om Pokemons te jagen) nog twee keer een pannenkoek.

Italiaanse salade

Voor de ladiesnight-voorstelling van Bridget Jones (gaat dat zien, fantastische film) at ik met een vriendin deze heerlijke Italiaanse salade met provolone kaas en vijgen bij de Bijenkorf. Erg lekker!

img_6194

Gastblog

Deze maand verscheen mijn laatste gastblog op Thuisbezorgd.nl Ook op deze blog, met als titel Toen en nu: van SRV-wagen tot Thuisbezorgd.nl, ben ik reuze trots. Wat eigenlijk ook meteen de reden is waarom ik er mee stop. Ik besteed zo veel tijd en liefde aan het schrijven van dit soort blogs, dat ik het uiteindelijk zonde vind dat ik ze niet op mijn eigen blog kan plaatsen. Benieuwd naar de andere blogs die ik schreef voor Thuisbezorgd.nl?

Foodmerken komen en gaan: verdwenen merken en trends

Op vakantie? Bezoek eens een foodmuseum

Speciaalzaken zijn hot: van popcornwinkel tot omeletterie

Alles wat je altijd al wilde weten over…pizza!

Oktober

Voor oktober staan er weer veel leuke dingen op de planning. Een culinaire tour door de Achterhoek voor de start van het wildseizoen bijvoorbeeld en een sushi workshop. En natuurlijk voorzichtig aan voorbereidingen treffen voor Sint- en Kerst recepten. Ik heb er zin in!!

Foto uitreiking Italië Magazine: Anneke Jager

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. Leuke rubriek! Wat vond je van de cookiebars? 🙂

  2. Heel leuke rubriek leuk geschreven en leuke foto’s.

  3. Leuke nieuwe rubriek Anne-Marie! En ik ben zo blij voor je dat je blog zo goed gaat! Topper!!!
    xoxo

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*