Home » My happy life september 2021
My happy life september

My happy life september 2021

Hoewel we nog hebben kunnen genieten van prachtige nazomerse dagen, ben ik ook alweer druk met de feestdagen. Kerst, Sinterklaas, recepten en diy’s, en natuurlijk de grote adventskalender winactie op Instagram in december. Ik word er zo blij van. De aanloop naar de feestdagen zijn bij mij favoriet! En ik merk dat er ook alweer druk gezocht wordt op feestelijke recepten! Veel vooruitblikken dus, voor mij. Maar vandaag blik ik met jullie even terug op september. Dit was My happy life september 2021!

My happy life september

My happy life september 2021

De eerste schoolweek is altijd spannend. Zowel voor Bodhi als voor mij. Voor het eerst met de tram naar school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vakken, nieuwe school, nieuwe leraren. Het bevalt hem gelukkig prima! Toch vind ik het wel weer wennen hoor, het haasten ’s morgens, tas inpakken, lunch mee, tramtijd in de gaten houden. Maar daar vinden we gedurende de maand ook onze modus in.

Bij een collega blogger (Luuk’s kitchen) won ik een heerlijke krat vol groente en fruit. Altijd leuk en lekker!

pumpkin spice cookies

Ik ga volop aan de slag met herfst recepten. Denk paddenstoelen, vijgen, pompoen en stoofvlees! Heerlijk, ik hou ervan. Maar ook geniet ik van de warme nazomer door lekker veel buiten de wandelen en nog af en toe een terrasje te pakken met vriendinnen!

Koninklijke wachtkamer station HS

Tijdens het weekend van open monumenten dag bezoeken we de Koninklijke wachtkamer op station Hollands Spoor. Daar wilde ik al zo lang naar toe. Erg indrukwekkend. Ook gingen we nog even langs het openbaar vervoer museum, dat daar vlak in de buurt ligt.

In de buurt Den Haag

Door ING zakelijk was ik uitgekozen voor een interview op de website Indebuurt Den Haag. Het is een soort advertorial waar ING gewoon voor betaald, maar voor mij is het toch wel weer leuke reclame!

Helaas was ik deze maand ook een flink aantal dagen verkouden, misselijk en ik had weer last van een heftige allergische aanval. Daardoor kon ik o.a. niet mee met de blogboot en niet naar mijn moeder’s verjaardag. Niet leuk! Gelukkig ben ik weer de oude, alleen heb ik nog steeds geen idee waar de misselijkheid en allergie vandaan komen. Erg frusterend! De verjaardag van mijn moeder haalden we het weekend erna gezellig in. Ik kookte voor ze (mijn moeder revalideert nog steeds van haar gebroken arm) en maakte de cannelloni met spinazie van mijn blog.

Pink ribbon

Ik kocht de Pink Ribbon armband van dit jaar, ontworpen door Blond Amsterdam. Roze en met mijn lijfspreuk, wat wil je nog meer? De armband kost € 9,99 en daarvan gaat € 4,26 naar het goede doel.

Chocoladebezorgd

Blogpost

Ik kreeg weer ontzettend veel opgestuurd! Veel lekkers ook, zoals deze fantastische bonbons van Chocoladebezorgd.nl, nog meer chocolade van Chocstar, prachtige lipglosses van The Body Shop en een goedgevulde blogbox met het thema ‘Back to work’. Daarover lees je woensdag meer. Ook won ik nog een doos vol mayonaise (mosterd, witte truffel!) en sladressing van Jean Baton. De lekkerste!


Ik sprong letterlijk van geluk door de kamer toen de nieuwe The Bodyshop ultimate adventskalender werd bezorgd. Die dit jaar mooier is dan ooit!! Binnenkort een uitgebreid artikel hierover. Kan niet wachten tot ik kan beginnen met openmaken! Ook kreeg ik een prachtige set met geurkaars, geurstokjes en een kaarsaansteker die werkt met een soort van stroomschokje (geen vlam dus) en die je kunt opladen via USB. Cool! Ook ontving ik de Grow oil van MARR.cosmetics, serum voor mooie volle wimpers en wenkbrauwen. Ik ga ‘m testen!

Bella's ice and candy store

Bloguitjes

Ik was uitgenodigd in de pop-up store van Merci in The Mall of the Netherlands. Met een goedgevulde tas vol chocolade ging ik daarna nog gezellig uit eten bij Wagamama met Priya. Met Mariska ging ik langs bij de prachtige zaak van Bella’s Ice and Candystore in de daily food plaza in Kijkduin. 

Blogboot

Omdat ik helaas een paar dagen ziek was nam gastblogger Ellen de honneurs waar tijdens de blogboot. In haar laatste gastblog kun je er meer over lezen. Starboardboats is sowieso een aanrader als je zelf een keer een privé boottocht Amsterdam wilt doen. Ook doen zij in december en januari dagelijks boottochten tijdens het Amsterdam Light Festival (tickets boek je hier). Namens Hyundai mag ik nog een week één van hun duurzame modellen lenen, dus wordt vervolgd!

Goodiebag culiperslunch

Ook was er de jaarlijkse culiperslunch. Wat geen lunch is, maar een presentatie van allerlei foodnoviteiten. De goodiebags van dit event zijn altijd legendarisch, dit keer waren het er maar liefst drie! Op de foto een deel, een groot deel lag al in de koelkast/vriezer!

Hudson

Met Peter en Bodhi was ik uitgenodigd om te eten bij restaurant Hudson in het Statenkwartier in Den Haag. De review lees je binnenkort! Het was in ieder geval een gezellige avond!

Depot Boymans van Beuningen

Ik was uitgenodigd voor de opening van het restaurant op het dak van het depot Boymans van Beuningen. Dat overigens pas op 6 november open gaat. De naam van het restaurant (Renilde) werd bekend gemaakt door de wethouder van cultuur in Rotterdam, en we werden culinair verrast met lekkere gerechten van chefkok Jim de Jong. Wat een bijzonder gebouw hè. Een eer om daar alvast een sneak preview te hebben genomen!

Cupra pop-up store

Daarna kon ik meteen door in Rotterdam naar de opening van de Cupra pop-up store. Waar een heerlijk Spaans diner werd geserveerd en we ook nog een rit hebben gemaakt door Rotterdam in een stoere Cupra!

Gevulde kalkoen

My happy life oktober

De agenda voor oktober begint alweer aardig vol te lopen met leuke evementen. Zo ga ik o.a. een dagje naar Yerseke in Zeeland, naar lichtfestival ‘De grote schijn’ in het Kralingse Bos en naar de lancering van het nieuwe kookboek van Mascha Lammes. En zo leuk: mijn moeder en ik hebben weer twee daagjes Duitsland (Essen) geboekt in november. Vorig jaar kon dat – ik denk voor het eerst in meer dan 30 jaar!) – niet doorgaan. We hebben er nu al zoveel zin in!

En met deze gevulde kalkoen (voor 10 personen!) ga ik komende maand aan de slag voor een pre-christmas diner. De kerst voorpret is aan!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Leuk om te lezen weer! Die culiperslunch lijkt me ook heel gaaf om eens mee te maken, maar vrees dat mijn keukenskills er niet goed genoeg voor zijn. Fijn dat je weer beter bent, hopelijk zien we elkaar binnenkort op een ander event ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*