Home » My happy life mei 2020
Jarig!

My happy life mei 2020

Ondanks het feit dat ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis doorbreng, lijkt deze maand omgevlogen! Er gebeurde immers ook best wel veel, gebeurtenissen met een flinke impact op mijn ‘happy’ leventje. En vanaf vandaag mogen we weer uit eten, een terrasje pakken en naar het museum. Joehoe! Kijk je mee in my happy life mei 2020?

My happy life mei 2020 - Bodhi's verjaardag

My happy life mei 2020

De maand begon goed met de 15e verjaardag van Bodhi. Er waren cadeautjes per post, een hoop kaarten, taarten en slingers en ballonnen. Ook in coronatijd kan je verjaardag een feestje zijn! Het recept voor deze heerlijke brownietaart komt vrijdag online!

Bloomon

Ik bestelde voor mijzelf bij Bloomon een ‘flowergram‘,  prachtige droogbloemen met een houten standaard. Past ook nog eens gewoon door de brievenbus dus ook ideaal om cadeau te doen. Ben er helemaal verliefd op!

My happy life mei 2020

Voor Moederdag mocht ik los in het tuincentrum! Ik kocht allerlei kruidenplantjes, een peperplant en een aardbeienplant. Ik kan hier zo blij van worden! Moestuinieren op de vierkante meter 🙂

Moederdagtaartjes

Ook bakte ik – voor buren in de flat (mijn eigen ’thuisbakkerij’ ) – diverse moederdagtaartjes. Ook voor mijn eigen moeder natuurlijk!

Aloe Vera plant in bloei

Juist omdat ik helemaal geen ‘groene vingers’ heb vind ik best bijzonder dat mijn Aloë Vera plant een bloem heeft gekregen. Dat schijnt bij deze planten binnen zelden te gebeuren. Kijk eens hoe mooi!

Ik ging voor het eerst weer met de tram naar de stad (spannend!) om mijn wenkbrauwen te laten doen bij Mapeau. Ook bezocht ik een paar winkels en kocht leuke oorbellen, een tortellinisteker en een mooie blouse. Gek hoe leuk en tegelijkertijd ‘eng’ zo’n uitstapje kan zijn.

Nieuwe werkplek

Omdat ik vanaf juni meer thuis werk hebben we een nieuwe werkplek ingericht, met een groot nieuw bureau, een nieuwe ladekast en nieuwe verlichting. Mijn werkplek zit naast het balkonraam, dus ik kan heerlijk naar buiten kijken en dus ook binnen van al mijn plantjes genieten! En oh ja, die rare muismat is dus van Bodhi hè 😉

Met lieve Priya had ik een gezellige balkon borrel op afstand. Zo fijn om weer eens af te spreken met vriendinnen en even te doen alsof er niets aan de hand is in deze rare wereld!

Het is iedere maand weer een feestje om de Goodiebox te ontvangen. Een maandelijks cadeautje aan mijzelf, deze mooie bewaarbox met vijf beautyproducten. Altijd weer een verrassing wat er in zit. De box kost € 19,95 (inclusief verzendkosten) en bestel je via deze link dan krijg je € 5,00 euro korting op je eerste box!

En toen was mijn laatste werkweek aangebroken! Ik werkte online mijn opvolgster in (best gek) en ging nog een ochtendje naar school om mijn spullen in te leveren. Een stuk of acht collega’s hadden geregeld dat zij er die ochtend ’toevallig’ ook waren en dat was zo gezellig! Koffie drinken in de plaza, lekker kletsen, als vanouds! Ik kreeg prachtige bloemen en allerlei cadeaus, waaronder deze mooie kas voor op mijn balkom en een boek over balkontuinieren. Een schot in de roos!

My happy life mei 2020

Op mijn laatste werkdag was er een online afscheidskoffie en een online afscheidsborrel georganiseerd. Voor die laatste kreeg ik zelf een compleet borrelpakket thuisbezorgd!

My happy life mei 2020

Tijdens de afscheidskoffie online kreeg ik een prachtig digitaal magazine aangeboden. In deze ‘Anne-Marie’ staan zulke mooie verhalen, columns, tips en zelfs een spotify playlist. Ik hield het niet droog tijdens het lezen. Mocht ik ooit ergens solliciteren en ze vragen naar referenties, dan stuur ik ze gewoon dit magazine!

My happy life mei 2020

Er waren zoveel leuke mensen uitgenodigd, zelfs mijn leidinggevende (die ook Annemarie heet!) van 19 jaar geleden. Erg hartverwarmend allemaal!

My happy life mei 2020

Tijdens de afscheidsborrel kreeg ik nog mooie en lieve woorden van collega’s en deden we een online quiz ‘Wie kent Anne-Marie het beste’. Ik won 🙂 Ook kreeg ik een mooie reischeque cadeau, voor als reizen straks weer mag! Bedankt lieve Karin en Brigit, fantastisch dat jullie dit allemaal geregeld hebben. Ik weet dat ik heb gezegd dat ik  liever niets wilde, maar eigenlijk wist ik gewoon niet dat dit precies was wat ik wilde!

De volgende dag kwam lieve Marjolein nog langs met prachtige cadeautjes en hebben we heerlijk op het balkon in het zonnetje zitten kletsen. Haar cadeautjes komen van Sugar and Spice, een te gekke winkel aan de Piet Heinstraat in Den Haag. Echt een aanrader, werkelijk alles wat ze daar verkopen is leuk!

Jarig!

En om de maand feestelijk af te ronden was ik zaterdag 30 mei ook nog eens jarig. 52 lentes jong, en de wereld aan mijn voeten. We hielden het klein maar toch gezellig, met mijn ouders en mijn nicht en haar man. Maar natuurlijk wel veel taart, hapjes en bubbels! En wat was het heerlijk weer.

Moederdag koektaart

Blog

Nu ik veel meer thuis ben maak ik iedere week wel 3 tot 4 nieuwe gerechten. En kan ik allerlei dingen van mijn ellenlange ’to cook’ lijst schrappen. Zo maakte ik voor het eerst zelf gevulde pasta (tortellini, super leuk en lekker) en maakte ik ingelegde radijsjes. Ik experimenteerde met hartige wafels en maakte een – al zeg ik het zelf – prachtige koektaart voor Moederdag.

moestuin

Ook begon deze maand mijn nieuwe gastblogger Ellen Rebel. Ik vind het super leuk dat zij 2 x per maand gaat schrijven over het wel en wee in haar moestuin en alles over het buitenleven. Ik ben ook blij dat zo veel mensen mijn blog weten te vinden. Iedere maand zijn het er weer meer, inmiddels al meer dan 80.000 mensen per maand. Zo ontzettend veel!

E-book Starten met bloggen

En ik lanceerde tussen de bedrijven door ook nog eens mijn eerste eigen e-book. In ‘Starten met bloggen’ staan een heleboel praktische tips en links waarmee je als aspirant blogger gelijk aan de slag kunt. Mijn boek is te koop via Bol.com voor € 6,95. Mijn boek op Bol.com, hoe vet cool is dat?!

Borrelbox

Post

Nu PR bureau Miss publicity geen events voor haar klanten kan organiseren, bedachten ze het idee van het borrelpakket. Deze werd op vrijdagmiddag bij mij bezorgd. Dat is nog eens lekker het weekend ingaan! De Born rosé was echt heerlijk en met de Slagers Gin van Van Linschoten en de plakjes gerookte sinaasappel maakte ik een fantastische Gin & Tonic.

Coconut bronze The Bodyshop

Van The Bodyshop ontving ik heerlijke producten uit de nieuwe Coconut Bronze lijn (later meer hierover), een wel heel toepasselijk boek met de titel ‘Balkon’, een masker en crème van Vichy en een serie hexagon foto’s voor aan de muur.

Vogelpark Avifauna

My happy life juni

Mijn eerste maand als 100% zzp’er gaat van start. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik besloten heb eerst een paar weken ‘vrijaf’ te nemen. Dat mag ook wel na 27 jaar toch? Ik wil de tijd nemen om even goed na te denken over mijn plannen, die door Corona natuurlijk aangepast moeten worden. Hoe en voor hoelang, dat weet ik nog even niet.

Binnenkort gaan we ook maar weer eens lekker uit eten, al moet ik eerlijk zeggen dat ik ook een beetje de kat uit de boom wil kijken, ben nog een beetje huiverig voor wat er kan gebeuren als iedereen weer massaal op pad gaat. Vandaag zijn we in Avifauna , we komen hier al jaren graag! Ons eerste ‘uitje’ in meer dan twee maanden. In de buitenlucht en met een beperkt aantal bezoekers, dat vind  ik wel prettig. En een museum pakken, daar heb ik ook wel zin in. Mijn favoriet Voorlinden heeft een nieuwe tentoonstelling. Het gaat in ieder geval vast een fijne maand worden!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Never a dull moment ? begrijpelijk dat je even rust in je hoofd wil en straks is daar weer heel veel ruimte voor fantastische ideeen die bij jou gaan op poppen, ik weet T zeker. Leuk dat ik via jouw blog mag schrijven, ik heb nu al zin in de tweede editie. Liefs, ellen

    • Haha ja de aard van het beestje hè. Maar inderdaad, een beetje rust gaat vast weer ruimte geven voor nieuwe ideeën.Ik kijk ook uit naar je volgende blog!

  2. Haha, zit ik hier blij te zijn met mijn 1.000 bezoekers 😉 Wat een fijne maand! Ben benieuwd naar het balkontuinierenboek. We hebben wel een tuin, maar die is niet veel groter dan een balkon, dus…

    Geniet van even vrij zijn, met al je plannen komt het vast goed!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*