Home » Paprika tarte tatin

Paprika tarte tatin

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht in september koken van de blog Foodie Marjan. Marjan doet een opleiding tot gewichtsconsulente en is bewust bezig met gezond eten. Gezond, maar ook lekker! Mijn oog viel direct op de paprika tarte tatin. Paprika is één van mijn favoriete groente en deze zoet-hartige taart zag er echt heerlijk uit!

Paprika tarte tatin

Aan het oorspronkelijke recept van Marjan heb ik eigenlijk weinig veranderd. Ik gebruikte een gele en een rode paprika en garneerde de taart net als haar met verse geitenkaas.

Ik gebruikte een taartvorm van 18 cm. doorsnede en had hiervoor eigenlijk wel vier plakjes bladerdeeg nodig gehad. De rand is nu niet zo mooi opstaand als ik had gewild maar dat doet aan de smaak verder niets af. Sterker nog, ik heb in tijden niet zoiets lekkers gegeten! De perfecte combi van zoet, zout, romig en knapperig. Een toprecept dat zeker nog vaak gemaakt gaat worden. Bedankt Marjan!

Paprika tarte tatin

Wat heb je nodig (taartvorm 18 cm., lunchgerecht voor 1 a 2 personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • boter
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper
  • Verse geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd kop en kont van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rest in rechte smalle repen. Doe een klontje boter in de pan en bak de paprikareepjes in ca. 5 minuten zacht. Voeg zout en peper en de eetlepel honing toe en laat nog even op laag vuur staan.

Vet de taartvorm in. Schep uit de pan een eetlepel vocht en verdeel dit over de taartbodem. Giet de paprika’s af (het overige vocht is niet nodig) en verdeel de reepjes over de bodem. Bedek de paprika met de bladerdeegplakjes. Het is het makkelijkst deze uit te rollen tot een plak die net wat groter is dan de vorm. Druk met een lepel de randen van het deeg wat naar binnen, zodat er omgekeerd straks een opstaande rand ontstaat.

Bak 35 minuten in de oven. Leg een bord op de taart en draai ‘m snel om. Garneer met verse geitenkaas. Eet smakelijk.

Summary
recipe image
Recipe Name
Paprika tarte tatin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Hmmm zeker een van mijn favoriete groenten dus dit lijkt me echt superlekker. Leuk recept!

  2. Ziet er heerlijk uit zeg! Paprika is echt mijn favoriete snackgroenten. Heerlijk om lekker weg te knabbelen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*