Deze lekkere bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom misstaan vast niet bij de paasbrunch. Of gewoon lekker bij de koffie!
Ali Express
Ik ben verslaafd aan kopen bij Ali Express. Zo, dat is er uit. Ik heb echt al heel veel leuke dingen weggehaald uit het verre China, en voor maar heel weinig geld. Zo ook onlangs deze leuke hoornvormen, waarmee ik deze heerlijke bladerdeeghoorntjes maakte. Ik koop er voornamelijk bakartikelen en manga ‘spullen’ voor mijn zoon.
Hoornvormpjes
Deze vormpjes worden ook wel roomhoornpennen genoemd. Leuk om daarmee met bladerdeeg of croissantdeeg hoorntjes te maken en deze te vullen. Croissanthoorntjes met eiersalade bijvoorbeeld. Of champignonragout. Of bladerdeeghoorntjes met advocaatroom. Toen ik nog niet deze vormpjes had knutselde ik ze ook weleens zelf van aluminiumfolie!
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom maak je eenvoudig zelf. Geen zin in gedoe? Vul ze dan gewoon lekker met slagroom en advocaat bijvoorbeeld!
Bladerdeeghoorntjes met banketbakkersroom
Wat heb je nodig (4 personen):
Ingredients
- 4 plakjes bladerdeeg
- kristalsuiker
- boter om in te vetten
- halve portie banketbakkersroom
Extra nodig: roomhoornpennen/hoornvormpjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes in drie stroken. Vet de vormen in met boter. Wikkel deze vanaf de smalle punt om de vorm waarbij je steeds een stukje overlapt. Maak het deeg licht vochtig en bestrooi met kristalsuiker.
Bak de hoorntjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen. Je verwijdert de roomhoornpennen eenvoudig door ze aan de bovenkant even in te knijpen.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul hiermee de bladerdeeghoorntjes. Decoreer eventueel met (paas)hagelslag of taartdecoratie.