Ik moet bekennen dat ik vroeger vaak een pakje custardpoeder kocht om banketbakkersroom te maken. Maar als je eenmaal weet hoe makkelijk banketbakkersroom maken eigenlijk is, dan maak je het lekker zelf!
Waarvoor gebruik je banketbakkersroom?
Banketbakkersroom is heel veelzijdig. Je kunt het gebruiken voor in een puddingbroodje, tompouce, taart of vlaai. Ik gebruikte het voor lekkere bladerdeeghoorntjes, dat recept komt volgende week nog online!
Zwitserse room maken?
Banketbakkersroom is ook de basis van Zwitserse room. Om Zwitserse room te maken klop je 225 ml slagroom stijf. Vervolgens spatel je het door de banketbakkersroom. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Wat kun je doen met overgebleven eiwitten?
Gooi de eiwitten niet weg! Ik vries ze altijd in. Handig voor als je bijvoorbeeld zin hebt om meringues te maken, of Haagse Bluf. In dit artikel lees je handige tips over eieren scheiden en wat te doen met overgebleven eiwitten of dooiers!
Banketbakkersroom maken
Banketbakkersroom
Wat heb je nodig:
- plastic folie
Ingrediënten
- 65 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 35 gram bloem
- 350 ml melk
- 3 eierdooiers
Aan de slag!
- Roer de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en bloem in een beslagkom goed door.
- Breng in een pan de melk aan de kook. Haal zodra de melk begint te koken de pan van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe aan het dooiermengsel en meng steeds goed door.
- Giet het geheel nu terug in de pan en breng aan de kook. Blijf goed roeren. De room is goed als het de structuur heeft van dikke vla.
- Neem een ovenschaal en giet hier de room in. Dek af met een stuk plasticfolie (goed tegen de banketbakkersroom aandrukken, zo voorkom je een vel). Laat buiten de koelkast een kwartiertje afkoelen en zet dan in de koelkast. Laat volledig afkoelen.
- Roer voor gebruik de room nog even goed door.
Notities