Home » Spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui
spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Gastblog door Anne-Marie Blok – Met Pasen in aantocht zit heel Nederland alweer een maand in de zogenaamde intelligente lockdown. Geheel terecht, verstandig en nodig en ik houd me er heel goed aan. Maar eerlijk is eerlijk: soms is het gewoon niet leuk. Ik kan mijn dierbaren namelijk even niet zien. En deze heerlijke spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui niet met hen delen.

spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Zonnestralen

Ik probeer deze tijd dus maar zoveel mogelijk te zien als een tijd waar je meer aandacht hebt voor elkaar dan ooit (en dat dit zelfs op afstand goed kan!) en er juist nu echt voor elkaar moet zijn. Ik probeer er iedere dag het beste van te maken. De ogenschijnlijk kleine dingen worden zichtbaarder. Ik merk dat ik heel bewust blij word van die zonnestralen als ik binnen aan het werk ben. Vallen ze me nu meer op? Ik denk het.

spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Paasdiner voor twee

Ieder jaar organiseren mijn familie en ik een Paasbrunch. Bring your own to share, en we drinken er een lekker glaasje champagne bij. We hebben de afgelopen jaren warm weer gehad tijdens deze brunch (hello verbrand hoofd na de eerste flinke zonnestralen), regen of zelfs ronduit fris weer. Dit jaar helaas geen samenzijn voor ons. Maar deze gezelligheid komt weer, zodra het kan. Nu eerst met elkaar volhouden!

Ik merkte dat ik toch behoefte had om wat lekkers te maken met Pasen, ook al eten we het maar met zijn tweeën op. En zo is dit lekkere voorgerecht geboren: een frisse spinaziesalade met burrata (I just looooooooove mozzarella’s zusje), frambozen, ingelegde rode ui en amandelen en pistachenootjes geroosterd in sumak. Yum! Bij dezen officieel genomineerd als top salade. Ik ga dit zeker vaker maken. Eet smakelijk!

spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui

Wat heb je hiervoor nodig? (4 personen)

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten

Ingrediënten

  • 4 bolletjes mini burrata (mini burratine van Zanetti, eventueel twee grote bollen)
  • 500 gr spinazie
  • 75 gr frambozen
  • 1 bakje verse basilicum à 15 gr
  • 100 ml dikke balsamico-azijn
  • 30 gr amandelen
  • 30 gr pistachenootjes
  • 4 eetlepels havermoutvlokken
  • 1 eetlepel sumak poeder (merk Euroma)
  • 1 flinke scheut olijfolie

Voor de ingemaakte rode ui

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 ingemaakte rode uien
  • 500 ml gekookt water
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 200 ml appelazijn
  • Snufje zout
  • Twee tenen knoflook

En hoe maak je deze spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui?

Begin met het inmaken van de rode ui. Kook het water en snijd de uien in ringen. Leg de uienringen 5 minuten in het gekookte water. Meng de appelazijn, rietsuiker en het zout in een kleine pan. Pel de knoflook, snijd in tweeën en voeg ook toe. Doe dan de uienringen erbij en kook totdat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur en laat 30 minuten afkoelen. Na het afkoelen kun je de ingelegde rode ui een week bewaren in een afgesloten pot (bijvoorbeeld een weckpot).

Begin 10 minuten voordat de ui afgekoeld is aan de rest van de salade. Doe de amandelen, de pistachenootjes en de havermoutvlokken in een kom en roer de sumak erdoorheen. Rooster dit 5 minuten in een pan. Doe de spinazie in een grote schaal en doe hier de nootjes, frambozen en in stukjes gescheurde blaadjes basilicum doorheen. Snijd de burrata in stukjes. Voeg de ui en de burrata als laatste toe, en garneer de salade met de olijfolie en de balsamico-azijn. Roer alles goed door.

Tip: serveer de salade met een stukje knapperig ciabatta brood met verse groene pesto!

Meer Annie in the kitchen?
Instagram
Facebook

Bewaar het recept voor spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui op Pinterest:

Pinterest pin spinaziesalade

Summary
recipe image
Recipe Name
spinaziesalade met burrata en ingelegde rode ui
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*