Home » De lekkerste recepten met eieren voor Pasen
Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

De lekkerste recepten met eieren voor Pasen

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei! Eieren zijn natuurlijk onlosmakelijk met Pasen verbonden. Maar waarom eigenlijk? Ik zocht het voor je uit en verzamelde ook de lekkerste recepten met eieren op mijn blog!

lekkerste recepten met eieren

Eieren eten met Pasen

Met Pasen vieren christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan. En wat is nou een mooier symbool van nieuw leven dan een ei? Een ei is ook het symbool van vruchtbaarheid. Het verstoppen ervan stamt uit Germaanse tradities. Zij begroeven eieren in de grond om ervoor te zorgen dat hun akkers vruchtbaarder werden.

Waarom we onze eieren tegenwoordig versieren? Bij de invoering van de vasten (tussen Aswoensdag en Pasen) verbood de kerk om eieren te eten. De eieren werden dan pas met Pasen opgegeten, waarbij de oudste eieren gebruikt werden om te versieren.

Tegenwoordig eten we vooral eieren in chocoladevorm. Met de meest bijzondere vulling. Van tompouce tot wasabi en van discodip tot pina colada. Welke is jouw favoriet? De mijne met advocaat!

paalchocolade

De lekkerste recepten met eieren

Ik heb op mijn blog al heel wat recepten met eieren staan. Een goed gekookt eitje (wit hard, dooier zacht, zo eet ik ‘m het liefst) wordt wat mij betreft zwaar onderschat. Zo simpel maar zo lekker! Hieronder de lekkerste recepten met eieren die niet zullen misstaan voor het paasontbijt op bij de paaslunch of -brunch. En hoewel de supermarktbladen Pasen tot het nieuwe Kerst lijken te hebben uitgeroepen (je schijnt nu ook te moeten gourmetten met Pasen), zal er bij ons zeker wel een dozijn eieren doorheen gaan komend weekend!

Gepocheerd ei

Wat is er nu lekkerder dan een gepocheerd ei? Zoals hier, op toast, met avocado. Het water loopt me nu al in de mond. En ik geef je een handige tip zodat het eigenlijk nooit kan mislukken!

Frittata met geitenkaas

Makkelijk voor te bereiden en erg lekker, deze frittata met doperwtjes, geitenkaas en verse munt. Je kunt ook prima variëren met de vulling, gebruik gewoon de restjes uit je koelkast!

Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade

Een wortel van croissantdeeg, gevuld met zelfgemaakte eiersalade. Dat staat nog eens leuk op de ontbijttafel!

gevulde eieren met kerriemayonaise

Lekker old skool, maar altijd goed: gevulde eieren!

paaseitjes-1024x880

Okay, het is geen echt ei. Maar deze chocolade-eieren met cheesecake en advocaat zien er wel leuk uit. En ze smaken heerlijk!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. ik eet heel veel eiren en dan heb ik het over een stuk of 7 per dag!! ( nee kan geen kwaad heb ik nodig volgens dietist ) en zie hier weer leuke iedeetjes voorbij komen die ik ga proberen 😀

  2. Karin van Dam

    Heerlijke recepten weer. Ik ga vandaag voor het eerst eiermuffins maken omrand met katenspek. Fijne paasdagen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*