Het fijnste van het voorjaar? Naast de eerste zonnestralen zijn dat natuurlijk al die extra vrije dagen en heerlijke lange weekenden. Zoals komend Paasweekend. Waarbij je net even wat meer tijd kunt besteden aan elkaar en heerlijke zelfgemaakte (of zelfgekochte, ook goed!) dingen op tafel kunt zetten. Pasen lijkt in de supermarkten tegenwoordig wel een tweede Kerst geworden. Extra magazines, speciale producten, het kan allemaal niet op. Ik zie mijzelf niet zo snel een paasdiner organiseren (alsjeblief niet zeg) maar een paasontbijt, -brunch of nou vooruit -buffet is natuurlijk altijd leuk!
Hieronder een aantal lekkere tips voor komend weekend. Je vindt ze allemaal terug op mijn blog (o.a. op de pagina index op thema). Of gewoon via de links in het artikelhieronder. Fijne dagen alvast, met hopelijk veel zon!
Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade
Met een kant-en-klaar blikje croissantdeeg maak je deze grappige wortels (of hoorntjes) die je kunt vullen met verse eiersalade. Of met slagroom en advocaat!
Worteltjestaart
Mag op geen enkel paasbuffet ontbreken: worteltjestaart. Of carrot cake, zoals ze tegenwoordig zeggen. Zo lekker!!
Lemoncurd
Een potje lemoncurd blijft nooit lang in de koelkast staan. Heerlijk op vers gebakken scones (ons favoriete paasontbijt!). Of maak er deze leuke ‘omelet’ schuimpjes mee, kleine merengue schuimpjes met een lik lemon curd. Zuur meets zoet, altijd goed!
Chocolade-ei met cheesecake en advocaat
Staat gezellig toch, deze chocolade-eieren met cheesecake en advocaat. Kinderen aan tafel? Je kunt de advocaat vervangen door abrikozenjam of lemoncurd.
Paascakejes
Schattige mini worteltaartjes. De worteltjes maak je van fondant of marsepein, of koop je gewoon kant-en-klaar in de winkel.
Aardappelnestjes met kwarteleitjes
Ook nog wat hartigs tussendoor: deze aardappelnestjes met kwarteleitjes maak je gemakkelijk in een muffinvorm in de oven.
Wat ga jij maken dit weekend? Of doe je niet aan speciale paastradities? En waarom maakt autocorrect van paasontbijt steeds paalontbijt. Alsof dat wel bestaat??? Fijne dagen!
De lemoncurd meringue’s zien er zo leuk en lekker uit! Ook de gevulde chocolade eieren zijn erg smakelijk. 🙂
En best eenvoudig te maken!
Het ziet er allemaal verrekte lekker uit zeg. Ik hou het deze Pasen bij een gourmet!! Je hebt gelijk. Het lijkt haast een extra reden om een tweede kerst te vieren!
Ach, een avondje gourmetten is altijd gezellig toch? Ook op een gewone dinsdagavond!