Home » Paas meringue en pavlova
Paas meringue

Paas meringue en pavlova

Er zijn van die dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Pasen. De meest voor de hand liggende: eieren. En daar kun je ontzettend veel mee maken. Ik blijf het altijd wonderlijk vinden hoe je met slechts een paar ingrediënten steeds weer volledig verschillende gerechten kunt maken. Zoals deze heerlijke paas meringue en pavlova!

Eiwit over

Het gebeurt mij regelmatig dat ik eiwit over heb. Bij het maken van spaghetti carbonara bijvoorbeeld, of advocaat. Die vries ik dan altijd per twee of per vier in, zodat ik altijd eiwit op voorraad heb om meringue mee te maken. 

roze meringue lollies

Meringue

Ik ben niet echt een zoetekauw maar meringue vind ik heerlijk! En het is zo ontzettend leuk om te maken. Omdat je zo fijn kunt variëren met vorm, kleur en smaak. Maak eens mokka meringue bijvoorbeeld, of meringue lollies

Paas meringue

Paas meringue en pavlova

Voor Pasen maakte ik twee verschillende soorten meringue. Schuimkusjes met de leuke printsheets van Roos Bakt. Super leuk toch die patroontjes onderop de schuimpjes? Op een sheet kun je 48 schuimkusjes maken. Van het resterende meringue beslag maakte ik twee meringue pavlova’s. Die vulde ik met slagroom, advocaat en dragee eitjes. Liever geen alcohol? Je kunt ook abrikozenjam of lemoncurd gebruiken, zelfgemaakt of uit een potje.

Paas meringue

Basis recept meringue

Wat heb je nodig

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maizena

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier (wanneer je de printsheets gebruikt dan juist GEEN bakpapier).

Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf. Het eiwit moet stijf en glanzend zijn en lange stevige pieken hebben. Meng er vervolgens de maizena en de poedersuiker door. 

Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit toefjes op de bakplaat. Laat in de oven in ca. 2 uur drogen.

Bewaar het recept voor paas meringue op Pinterest:

Paas meringue

Summary
recipe image
Recipe Name
Paas meringue
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*