Home ยป Roze meringue lollies (moederdagtip!)
roze meringue lollies

Roze meringue lollies (moederdagtip!)

Ik vind meringue maken leuk en lekker! Van pavlova’s tot meringuenestjes. Ik heb altijd wel eiwitten over van een gerecht, en die drie vries ik dan vaak per 2 of per 4 in. Zodat ik altijd meringue kan maken als ik daar zin of trek in heb. Voor moederdag bedacht ik deze leuke roze meringue lollies. Eenvoudig te maken, ook met kinderen, en leuk om te versieren.

roze meringue lollies

Meringue

Het enige wat mensen vaak tegenhoudt om meringue te maken is het scheiden van de eieren. Er mag namelijk geen spoortjes eigeel bijzitten, anders wordt het eiwit niet stijf. In deze blogpost over eieren scheiden geef ik tips en trucs. Gebruik altijd verse eieren, dat werkt het allermakkelijkst. En mocht je nu echt denken: niets voor mij, er is ook gewoon kant-en-klaar eiwit in een flesje te koop in de supermarkt! Houd hierbij rekening dat een gemiddeld eiwit tussen de 30 en 35 gram weegt. In een flesje van 500 gram zitten dus al snel zo’n 16 eiwitten! Maar ook deze kun je gewoon invriezen.

roze meringue lollies

Kleurstof en decoratie

Ik heb een enorme voorraad aan taartdecoratie, sprinkles, kleurstoffen en allerlei versieringen. Van marsepeinen worteltjes tot goede poedersuiker. Voor deze roze meringue lollies koos ik voor de schattige hartjes uit het taartdecoratieschap van Jumbo. Ik weet overigens niet of het standaard op voorraad is. Voor de kleurstof gebruik ik vaak de flesjes vloeibare kleurstof van Xenos. Voeg druppel voor druppel toe totdat je tevreden bent over de kleur. Ook de lolliestokjes kocht ik bij Xenos. Je zou eventueel ook leuke papieren rietjes kunnen gebruiken

Lolly als traktatie

Deze meringue lollies zijn ook leuk om te maken als traktatie op school. Trek er wel even de tijd voor uit, op mijn bakplaat paste er maar acht…(plus een hoop toefjes om de ruimte er tussen op te vullen). Ik probeerde harten te maken maar die werden niet zo netjes. Daarna ging ik maar over op rondjes..

roze meringue lollies

Roze meringue lollies

Wat heb je nodig:

  • 4 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maizena
  • Rode kleurstof
  • Decoratie
  • Lolliestokjes

Spuitzak

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten tot stijve witte pieken met de kristalsuiker. Voeg er dan de poedersuiker en maizena aan toe. Breng op kleur met de kleurstof.

Doe het eiwitschuim in een spuitzak. Leg een stokje op de bakplaat en spuit er vanaf ca. de helft van het stokje een hart of rondje op. Probeer de bakplaat zodanig in te richten dat je er zoveel mogelijk lollies op kwijt kunt. Ik heb van het schuim dat ik over had nog toefjes gespoten op de lege plekken. Altijd lekker bij de koffie! Decoreer de lollies met taartdecoratie.

Bak in twee uur droog in de oven. Laat volledig afkoelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mokka meringue nestjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*