Home » Plaatcake met rood fruit
Plaatcake met rood fruit

Plaatcake met rood fruit

Mijn mannen willen eigenlijk altijd wel wat lekkers bij de koffie. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw. Iedere week een taart bakken gaat zelfs mij te ver, maar van een lekkere cake worden ze ook heel blij. En zeg nou zelf, zo’n plaatcake met rood fruit is toch net een taartje? 

aardbeienplaattaart

Plaatcake versus plaattaart

Een plaatcake is feitelijk een lage, platte cake met een topping van (vers) fruit. Voor een plaattaart wordt bladerdeeg gebruikt en vaak ook nog een extra topping als custard of creme fraiche. Zoals deze heerlijke aardbeien plaattaart. En een plaattaart is er ook in hartige uitvoering, er staan er diversen van op mijn blog. Met tuinbonen en ricotta bijvoorbeeld. Voor deze plaatcake gebruik je rood fruit naar keuze. Ik koos voor een combinatie van frambozen en blauwe bessen. 

Plaatcake met rood fruit

Bakvorm voor de plaatcake met rood fruit

Zorg ervoor dat de bakvorm die je voor de plaatcake gebruikt niet te groot is. De cake wordt anders wel heel erg plat. Ideaal is een formaat van ca. 20 x 20 cm.

Plaatcake met rood fruit

Plaatcake met rood fruit

Plaatcake met rood fruit

Plaatcake met mango en kokos

Een heerlijke en eenvoudig te maken cake, die binnen een uur op tafel staat!
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 6 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 200 gram rood fruit naar keuze
  • 1 citroen alleen de rasp
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • boter of bakspray om in te vetten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  • Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren, yoghurt en rasp van de citroen door.
  • Zeef de bloem en spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er het rood fruit over en druk ze een beetje in het beslag.
  • Strooi er de amandelschaafsel over.
  • Bak de plaatcake in de oven in ca. 30-35 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
  • Laat de cake volledig afkoelen. Snijd in blokjes en serveer!
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Plaatcake met rood fruit
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*