Home ┬╗ Sneeuwster maken
sneeuwster maken

Sneeuwster maken

lk wilde al heel lang een keer een sneeuwster maken. Echte old skool taart uit mijn jeugd. Die we dan meestal kochten van Maitre Paul. Ik dacht dat het best wel moeilijk zou zijn (ik ben meer een koker dan een bakker) maar dat viel reuze mee!

Maitre Paul sneeuwster

Wat is een sneeuwster?

Wat is een sneeuwster? Zacht biscuitdeeg, rijkelijk gevuld met slagroom en advocaat. En bovenop de kenmerkende ster en een heleboel poedersuiker. Als je ‘m vroeger in de winkel koopt  (Van Maitre Paul, bestaat helaas niet meer) dan kwam de taart uit de diepvries. Maar zelfgebakken met verse slagroom en advocaat is toch wel een stuk lekkerder!

sneeuwster maken

Advocaat

Wil je het helemaal goed doen, dan maak je de advocaat natuurlijk ook zelf! Ook dat is minder moeilijk dan je zou denken. Of je koopt gewoon lekker in de fles in de supermarkt. Ik heb geen hoeveelheden bij de advocaat gezet. Voeg toe naar smaak zou ik zeggen!

Sneeuwster maken

Hoe kun je zelf een sneeuwster maken?

Wat heb je nodig:

Ingredi├źnten

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • boter (om in te vetten)
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • advocaat (naar smaak)
  • poedersuiker

Extra nodig: zeef, (stand)mixer, spatel, bakblik van 20 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in.

Klop de eieren met de suiker met een (stand)mixer dik, wit en luchtig. Meng de bloem en de maizena. Giet in twee delen door een zeef bij het eimengsel en spatel het er rustig doorheen. Giet in de bakvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen in de bakvorm en verwijder dan de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix. Voeg poedersuiker toe naar smaak. Ik maak de slagroom meestal niet zo zoet, de cake en advocaat zijn al zoet genoeg van zichzelf.

Snijd de taart overdwars doormidden. Leg de onderste helft op een mooi bord. Snijd in de bovenste helft vier sneden (laat ca 1 cm. van de rand vrij) zodat zich een ster vormt. 

Spatel de slagroom op de onderste helft, en vorm een verhoging in het midden. Verdeel de advocaat vanuit het midden over de taart. Leg de bovenste helft voorzichtig er bovenop. Druk de zijkanten voorzichtig naar beneden zodat de ster wat open gaat staan. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor serveren royaal met poedersuiker.

Bewaar het recept voor sneeuwster maken op Pinterest:

sneeuwster maken

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*