Home » Zelf orzo pasta maken
zelf orzo pasta maken

Zelf orzo pasta maken

Het is misschien wel mijn favoriete pastasoort: orzo. Alhoewel ik eigenlijk alle pasta wel lekker vind. Maar orzo vind ik perfect voor een snelle lunch salade. Het leek me wel eens leuk om zelf orzo pasta te maken!

zelf orzo pasta maken

Lockdown klusje

Ik waarschuw je vast, het is wel echt even een klusje! Maar omdat ik door de lockdown toch veel thuis ben, is het een leuk (en lekker!) tijdverdrijf. Mijn orzo is wel wat groter uitgevallen dan die in de winkel, ik noem ze dan ook orzone (enorme orzo in het Italiaans).

Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de vorm en de grootte van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt in de soep, maar ook wel als vervanger van rijst in de risotto. Op mijn blog vind je twee heerlijke gerechten met orzo: orzo caprese en lauwwarme orzo met sardientjes.

zelf orzo pasta maken

Type bloem

Je kunt voor het maken van pasta gewoon bloem gebruiken, maar Nelly Oudejans, keuken en voedingsdeskundige bij Reviewify.nl, vertelde mij dat je deeg elastischer en beter bewerkbaar  wordt wanneer je bloem van harde tarwe gebruikt omdat het meel een hoger gehalte aan gluten heeft. Durum meel wordt dat ook wel genoemd.

zelf orzo pasta maken

Zelf orzo pasta maken

Wat heb je nodig (portie voor één persoon):

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • Snuf zout

Doe de bloem met een snuf zout in een kom of maak een hoopje op je werkblad. Maak er een kuiltje in een breek hierin het ei. Roer met een vork voorzichtig steeds wat bloem van buiten naar binnen totdat al het ei vermengd is. Vanaf dan ga je kneden. Lekker hard werken! Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een mooi en soepel deeg. Wikkel in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Pak hele kleine stukjes deeg van de bol en rol die tussen je vingers uit tot een rijstkorrel. Leg op een blad met bakpapier. Ga zo door totdat je alle deeg hebt verwerkt. Laat de pasta 24 uur drogen.

De kooktijd van deze pasta is ca. 8 minuten (beetje afhankelijk van hoe groot je de korrels hebt gemaakt.

Bewaar het recept voor zelf orzo pasta maken op Pinterest:

zelf orzo pasta maken

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*