Home » Roomtour van my happy home
Roomtour my happy home

Roomtour van my happy home

Ik zal het meteen maar toegeven: ik ben geen interieur junkie. Ik heb geen gevoel voor stijl of kleur. Maar ik ben wel graag thuis en hou van een gezellig en vooral persoonlijk interieur. Dus vandaag geef ik jullie een inkijkje in onze woonkamer in deze roomtour van my happy home!

Roomtour my happy home

Andere prioriteiten

Heel lang wonen wij al in dit huis. Al 26 jaar. En heel lang stond ons interieur niet echt bovenaan ons prioriteitenlijstje. Onze meubels waren deels afdankertjes van andere, onze keuken nog de oude bouwkeuken, we vonden het wel best. Want hadden we een keer 1000 euro te besteden, dan gingen we liever op reis dan dat we een nieuwe eettafel kochten. En voor iemand die zo van koken houdt heb ik het wel heel lang zonder mijn droomkeuken moeten doen!

Roomtour my happy home

Vaker thuis

Alles veranderde na de geboorte van Bodhi. Omdat we toch vaker thuis waren begon ik me steeds meer te irriteren. Aan die lelijke eettafel en die nog lelijkere stoelen. Aan die collectie van zo’n 500 dvd’s die weliswaar leuk om te kijken waren, maar niet om – als decoratie – naar te kijken in onze wandkast.

Roomtour my happy home

Roomtour: veranderingen

Dus langzamerhand begonnen we dingen aan te pakken. Die lelijke bank eruit en een mooie leren bank erin. Eindelijk die gewenste eettafel set voor zes personen, met mooie stoelen. De dvd collectie eruit en persoonlijke accessoires erin. Ik hou ervan mij te omringen met spullen die een herinnering hebben, een verhaal vertellen. Of gewoon mooie spullen, die je blij maken iedere keer als je ernaar kijkt. Van een miniatuur van mijn ouders tot een mooie kaart of kaars.

Roomtour my happy home

Nog meer

Maar ook vervingen we de deuren (oorspronkelijk bestond onze woonkamer uit twee kamers). En haalden we eindelijk die vreselijke rauhfaser verf van de muren (wat een klus, het stof vond je een jaar later nog terug…). En hoewel ik liever een houten vloer had gehad (eeuwig discussiepunt in ons huwelijk) is de lichtgrijze vloerbedekking wel heerlijk warm aan je voeten.

Roomtour my happy home

My happy home

Een huis is natuurlijk nooit af. En hebben we nog steeds wel wensen. Al valt dat wat de woonkamer betreft wel mee. We voelen ons er thuis! Het enige wat nog ontbreekt zijn gordijnen op maat voor de maar liefst 14 meter ramen. Een behoorlijke uitgavenpost. Ik heb al gratis kleurstalen opgevraagd bij Voordeelgordijnen. Want hoewel het licht én het uitzicht fantastisch zijn, is het af en toe ook wel fijn je even af te sluiten van de wereld!

Hoe ziet jou woonkamer eruit? Strak en modern, vol en gezellig, kleurrijk of wit? Wil je ook nog een roomtour van de overige kamers zien?

Deze blogpost bevat een gesponsorde link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ziet er wel heel gezellig uit hoor.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*