Home » De meest bijzondere foodverzamelingen!
foodverzamelingen: hete saus

De meest bijzondere foodverzamelingen!

Verzamelen: het bijeenbrengen van gelijksoortige objecten, vaak als hobby of tijdverdrijf. Ruim twee miljoen Nederlanders verzamelen iets. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er wel een verzameling van. Populair zijn nog steeds klassiekers als munten, postzegels, schelpen of stenen. Ik ging voor jullie op zoek naar de leukste, grappigste en meest bijzondere foodverzamelingen!

Fast food toys

McDonalds speeltjes (en andere fastfood restaurants)

De grootste collectie fast food toys bestaat uit maar liefst 10.000 items en is in handen van een Filippijn. Zal hij al die Happy Meals ook zelf hebben opgegeten?

pizzadozen

Pizza dozen

Ook hier vraag je je weer af of alle inhoud ook door hem zelf is opgegeten…. De Amerikaan Scott Wiener heeft een verzameling van 595 verschillende pizza dozen. Die rechtsonder gebruikt mijn pizzabezorger ook!

suikerzakje

Suikerzakjes

Wist je dat er zelfs een club van suikerzakjesverzamelaars in Nederland is? Er zijn ruim 130 leden, waarvan 20 uit het buitenland. Op de site kun je ruilen en catalogi raadplegen. Daarin vind je o.a. dit oude suikerzakje uit ca. 1928, dat nog met de hand gevuld werd.

peper en zoutstel

Peper- en zoutstel

“Hartelijk bedankt voor het peper- en zoutstel, dat had je nou toch echt niet hoeven doen…” Okay, alleen 40-plussers herkennen waarschijnlijk deze scene uit een oude André van Duin show. Peper- en zoutstellen zijn een geliefd verzamelobject. Ze zijn dan ook in ontelbaar veel vormen te krijgen. Op deze verzamelsite vind je een indrukwekkende verzameling, van Poetin & Bush tot Bert & Ernie

foodverzamelingen: hete saus

Hete saus

De Daily Mail portretteerde chili fanaat Vic Clinco uit Arizona. Deze man verzamelde meer dan 6000 flessen hot sauce, waaronder ‘The Caldera 16 mill’ – de heetste saus ter wereld. Mill staat voor million Scoville units, de wijze waarop bij pepers de hitte en sterkte gemeten wordt. Voor de duidelijkheid: pepperspray zoals gebruikt door de Amerikaanse politie bevat tussen de 2 en 9 mill.

Wat je noemt een pittige verzameling.

Foodverzamelingen: Droste verpakkingen

Droste verpakkingen

De oude Droste fabriek in Haarlem was ooit verantwoordelijk voor de meest mooie verpakkingen van chocolade en cacao in dozen en blikken. Geliefde objecten voor verzamelaars dus. Deze Droste verzamelaar maakte een complete website van alle ooit uitgegeven verpakkingen, zoals deze prachtige doos uit 1925.

Foodverzamelingen: oude bierblikken

Bierblikken

Deze Amsterdammer verzamelt Nederlandse bierblikken. Hij focust zich nu vooral op oude Nederlandse bierblikken van rond 1930. Deze blikken hadden een aparte kegelvorm, erg leuk om te zien!

Om eerlijk te zijn verzamel ik zelf helemaal niets. Behalve goede herinneringen! Verzamel jij iets?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

 1. Suikerzakjes, edelstenen, postzegels… Ik verzamelde wat af vroeger! En nu, nu spaar ik recepten 🙂 Leuk artikel!

 2. Bakvormen 😉 Nou ja ik heb er gewoon best veel verzameld, maar ik gebruik ze ook echt.

 3. Beste Anne-Marie,

  Leuk dat je ons en onze verzameling op internet hebt gevonden. Wat nu op onze website staat is nog maar een heel klein deel van de volledige verzameling (± 3000 setjes). Het is een hele klus om elk peper en zout stel te fotograferen en op de website te zetten. We zijn dus nog wel even bezig.
  We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe en bijzondere uitvoeringen. Misschien hebben de lezers van jou blog nog een exemplaar in de kast staan die ze niet (meer) gebruiken. Mogelijk is het een mooie aanvulling op onze verzameling.
  Ze kunnen altijd een berichtje sturen naar verzamelen@peper-zoutstel.nl

  Vriendelijke groeten
  Anja en René

 4. Ik spaar zout! Hoewel ik het ook gewoon gebruik hoor, hahaha. Ik heb nu iets van 12 soorten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*