Home » Foodie in London – the prep!

Foodie in London – the prep!

London Calling! Jaaaa het is weer zo ver! We mogen weer in het vliegtuig stappen voor een city trip! Nu is dit niet de eerste keer dat we naar Londen gaan. Omdat mijn broer er woont ben ik er de laatste jaren al vaker geweest. Maar London is altijd goed en zeker voor nieuwe inspiratie. Zo staat Borough Market steevast op het menu, een bezoek aan de supermarkt om nieuwe producten te zoeken (het liefst Whole Foods) en vaak zijn de restaurants al weken van tevoren uitgezocht.

Foodie in london

Foodie in London: op foodtour

Deze keer wil ik het wel wat anders aanpakken. Omdat de Withlocals foodtour in Rome zo goed is bevallen, ga ik op zoek naar een dergelijke tour in Londen. Helaas biedt Withlocals op dit moment nog geen tour aan maar ze zeggen dat deze wel in ontwikkeling is. Op zoek dus naar een alternatief. Mijn schoonzusje in London wijst mij op Secret Food Tours. Zij bieden op dit moment verschillende tours aan in zeven steden. In London bieden ze er twee: een Indian Food tour (voornamelijk in East End) en de Traditional British Food tour. Ik kies voor de laatste omdat hiermee wel heel van mijn ‘what to eat’ lijstje afgekruist kan worden. Het is een drie uur durende tour op en rondom Borough Market. Naast een uitleg over de markt en verschillende landmarks in de omgeving, wordt er uiteraard veel geproefd. Ze beloven:

  • Fudge
  • Cumberland sausages
  • Fish & Chips
  • Brood
  • Engelse kazen
  • Sticky Toffee Pudding

En uiteraard Engelse thee en bier om dit alles te vergezellen. Het is een uitgebreide tour waar al het eten en drinken bij in zit. Het kost 59 pond pp, omgerekend iets minder dan € 70. Een stuk duurder dus dan With Locals, zeker omdat dit geen privé tour is, maar hier zit wel heel veel eten bij. We zullen zien of het het waard is.

Foodie in London

Culi shoppen!

Steevast staat bij ons altijd Marylebone High Street op het menu. Hier kan je erg leuk winkelen bij de Conran Shop, White Company en de prachtige boekwinkel Daunt Books. Maar het biedt ook veel leuke culinaire adressen: Kusmi Tea, Patisserie Valerie, The Natural Kitchen en Rococo Chocolates. Wij kiezen er vaak voor om te gaan lunchen bij La Fromagerie, een prachtige kaaszaak waar je uiteraard een geweldige kaasplank kan eten. Je kan kiezen tussen een Engelse, Franse of Italiaanse kaasplank maar ze hebben ook heerlijke warme gerechten en charcuterie plankjes om te delen. De knolselderij salade die bij veel gerechten zit, is echt niet te versmaden. Deze keer kiezen we misschien wel voor Fishworks of voor Aubaine. Genoeg adresjes dus.

Foodie in London

Shoreditch

Maar iets nieuws ontdekken hoort ook echt bij een citytrip en zeker in London waar de inspiratie overal op straat ligt. We kiezen voor Shoreditch. De vorige keer, toen ik helaas al op de terugweg was, werd ik op deze buurt gewezen. En ook uit de vele blogs die ik lees ter inspiratie blijkt dat het echt een geweldige, edgy en vooral hippe wijk is. Veel nieuwe winkelconcepten starten hier, er is veel street art en ook hebben de meeste restaurantketens hier een vestiging. Die ketens klinken niet zo leuk maar in London zijn nieuwe horecaconcepten al snel een hype en hebben ook al snel meerdere vestigingen. Daarnaast biedt deze wijk in Oost Londen de Broadway Market en Backyard Market op zaterdag en de Columbia Flower Market en Brick Lane street market op zondag.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Heerlijke blog dit! Ben stikjaloers. Jaren geleden kwam ik regelmatig in London en deed me tegoed aan de traditionele Britse kost. Ik mis het nog steeds, vooral de bangers & mash (goed geschreven?). Mss weer eens die kant op met jullie tour uitgeprint ?

    • Dankje Jeske! Het was zeker weer genieten. Toad in the hole is ook een bijzondere. We hebben in ieder geval weer genoeg inspiratie opgedaan. Het gehele reisverslag volgt snel.

  2. Heerlijk London! Heel veel plezier! Ben ook echt fan van Eastend en de zondag markt daar, met heel veel eten uit alle windstreken van de wereld en het oude biercafé bij Borough Market met als het goed weer is de tafels buiten. Een rustig plek in de drukte. Heel leuk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*