Home » DIY kaartenrek of showrek

DIY kaartenrek of showrek

Op verschillende woonsites kwam ik van die leuke rekken tegen, een zogenaamde kaartenrek of showrek, waaraan je allerlei decoratie kunt hangen. Ik schrok alleen best vaak van de prijs! Die van House Doctor had weliswaar een leuke gebogen onderkant (om b.v. tijdschriften in te doen) maar € 67,95 vind ik heel veel geld! Dus vandaag presenteer ik met trots mijn eerste DIY kaartenrek of showrek!

showrek

DIY – do it yourself

Nou moet ik alvast wel zeggen: ik ben niet zo’n knutselaar. Geen handige harry, geen inventieve dame die maakt wat haar oog ziet. Ja in de keuken, dan wel. Maar ik kijk altijd vol bewondering naar artikelen en blogs waarin mensen de leukste spullen zelf maken. De zogenaamde DIY of do it yourself artikelen. De mooiste dingen maken ze from scratch. Van die mooie betonnen kandelaars, lampen, kaarten. Maar dit, dit kon ik toch ook wel?

diy kaartenrek of showrek

Draadpaneel

Dus op een mooie zaterdag sleepte ik Peter mee naar de Hornbach en kocht daar een enorme plaat verzinkt draadpaneel voor nog geen 4 euro. Met een metaalschaar knipte ik hier twee rechthoekige rekken uit, in het formaat dat ik geschikt vond voor de muur van mijn hobbykamer en van het toilet.

Decoratie

Ook nam ik 10 zgn s-haakjes mee (eurootje of 2) en kocht ik bij HEMA papierklemmetjes (€ 1,50). Bij Wibra liep ik tegen leuke houten bakjes aan waar warempel aan de achterkant twee haakjes waren bevestigd. Hebbes! Voor € 1,99 per stuk sleepte ik ze mee naar huis, samen met een kleine lichtslinger van katoenen balletjes, ook voor zo’n eurootje of 3.

DIY kaartenrek of showrek

Voila: mijn diy kaartenrek of showrek

En dit is het resultaat! Ik ben er super blij mee. Voor minder dan 15 euro heb ik twee rekken met allerlei extra’s. In de wc (vandaar dat de foto wat donker is, er is geen daglicht) heb ik er de lichtslinger aan bevestigd. Het slingertje met papieren vlaggetjes komt van Flying Tiger (€ 1,95). Verder hangen er leuke kaarten en uitnodigingen aan.

DIY kaartenrek of showrek

Op het rek in de hobbykamer hangt een plantenpotje met magneet, waarin een klein vetplantje zit. Ik weet niet meer waar ik die gekocht heb, waarschijnlijk in een tuincentrum

DIY kaartenrek of showrek

Zoals ik al zei, ik ben er blij mee! Altijd leuk om een plek te hebben waar je kaartjes en inspirerende quotes aan kunt ophangen. Maak jij wel eens wat zelf?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

15 Comments

  1. Hij is erg leuk Anne Marie vooral die op de wc. Doordat je geen daglicht hebt daar, doen die kleine lichtballetjes zo gezellig aan.

  2. En ineens weet je het 😉
    Ik zoek al een tijdje naar een mooie en handige oplossing voor mijn sieraden. Jouw idee maar dan een beetje anders is daar ideaal voor. Ik ga aan de slag 🙂 Bedankt.

  3. Goed gedaan en dat scheelt een boel geld! Ons toilet is ‘extreem gezellig’ volgens mijn moeder. Ik gebruik een ouderwets metalen bord waar ik met magneten allerlei hersenspinsels en met name veel foto’s op vastplak. Maar het wordt steeds meer. Alle frutsels die ik heb gevonden maak ik inmiddels ook aan de spiegel vast. En een handgemaakt vogeltje uit Bali hangt aan onze lamp in het toilet.

  4. Wat een leuk idee om zelf te maken!

  5. Wat leuk zeg. Eigenlijk doe ik dat praktisch nooit…

  6. Wat een leuke rek is het geworden! Ik heb het ook altijd nog op de planning staan om het een keertje te gaan maken. Wil alleen eigenlijk een wit rek, want dat vind ik iets mooier, kan hem natuurlijk ook spuiten. Is wel een leuk projectje voor nu.

  7. Hartstikke leuk! Ook voor de kinderkamer. Was ik nou maar een goede DIY-er… 😉

  8. Oh…dit ga ik ook maken. Ik wilde een kant en klaar rek kopen bij de Hema…maar ik mag mijn kortingscode niet online inleveren…en dan wil ik het al niet meer..haha. Maar eigenlijk is dit veel en veel leuker. Dank!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*