Home » Mosterdsoep met uitgebakken spekjes
Mosterdsoep

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes

Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you’re having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maakte ik gelukkig al de puddingbroodjes, churros, aardbeienslof, mosterd en dit recept: mosterdsoep met uitgebakken spekjes.

Mosterdsoep

Regelmatig krijg ik door pr-bureaus foodboxen boordevol levensmiddelen toegestuurd. Met nieuwe producten, maar ook klassiekers zoals de Dijon originale mosterd van Maille. Ik wist meteen dat ik daar een lekker soepje mee zou gaan maken! Sinds mijn operatie ben ik sowieso fan van soep geworden. Het valt gewoon lekker licht en het kan altijd: als lunch, avondeten of tussendoortje!

Maille maakt al sinds 1747 mosterd in het Franse Dijon. Vakmanschap wat van vader op zoon werd overgegeven. Maille is nu overigens eigendom van Unilever, maar dat doet gelukkig verder geen afbreuk aan de smaak.

Deze mosterdsoep met uitgebakken spekjes is heerlijk als lunch met vers ciabattabrood. Of serveer in kleine glaasjes als amuse of voorgerecht (dan kun je er wel 8 porties uit halen). Ook leuk om er dan een ‘cappuccino’ van te maken en te serveren met wat stijfgeslagen room en een toefje mosterdcress (of tuinkers).

Mosterdsoep met uitgebakken spekjes

Wat heb je nodig (ca. 4 porties)

  • 1 ui
  • 1 prei
  • bakje gerookte spekblokjes
  • 50 gram roomboter
  • 60 gr bloem
  • 125 ml room
  • 1 liter warme kippenbouillon (mag van een blokje)
  • 2 eetlepels goede mosterd
  • peper en zout

Bak de spekjes in een koekenpan krokant en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Maak in een pannetje bouillon van een liter water en 2 kippenbouillonblokjes.

Snijd de ui en de prei fijn en bak in de roomboter. Als de groente glazig zijn kun je de bloem toevoegen. Roer door en laat een minuutje of twee garen. Voeg beetje bij beetje de warme bouillon toe aan het bloemmengsel. Laat de soep ca.10 minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd en room toe en warm nog even kort door. Serveer de soep met de uitgebakken spekjes. Super leuk in deze amuse glaasjes!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mosterdsoep met uitgebakken spekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Karin van Dam

    Lijkt me heerlijk voor een makkelijke dag bedankt weer voor het lekkere recept

  2. Ik hou van een mosterdsoepje. Ik realiseer me nu dat het alweer lang geleden is dat ik het gemaakt heb. Ik vind het meer een soepje voor druilerige dagen, dus ik stel het maken nog even uit 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*