Home » Foodbucketlist 1e helft 2017
churros

Foodbucketlist 1e helft 2017

In het verleden maakte ik weleens een foodbucketlist. Een lijst met daarop gerechten die ik graag nog eens zou willen maken. Maar waar het op een of andere manier steeds maar niet van komt. Ik deed dat per kwartaal, en dat ging het ene moment wat beter dan de andere. Tijdgebrek enzo. Of omdat er weer zoveel andere lekkere recepten voorbij komen.

puddingbroodjes

Maar omdat ik het toch wel leuk vind om voor mijzelf wat (haalbare) doelen op te stellen ga ik de foodbucketlist in ere herstellen. Ik maak er eentje voor een half jaar, met 8 recepten die ik tussen nu en eind juni wil gaan maken.

Puddingbroodjes

Ik schrijf vaak artikelen vooruit, dus zo komt het dat dit gerecht van mijn bucketlist al afgelopen maandag online kwam. Ik had dit al zo lang op mijn lijstje staan! En wat was het lekker!

Mosterdsoep

Ik heb het al vaker gezegd: sinds mijn operatie ben ik helemaal verslaafd aan soep. Ik breid mijn receptencollectie dus graag uit met lekkere soepjes.

mosterdzaad

Mosterd

En nog even voortbordurend op die soep: ik wil graag ook een keer zelf mosterd maken! Ik heb al mosterdzaad in huis, dus die stap om zelf mosterd te maken moet zo gezet zijn. Niet iets wat ik vaak zal gaan doen, maar toch leuk om een keer gedaan te hebben!

Bokkepootjes

Lijkt met op een of andere manier best lastig om te maken, maar zullen zelfgebakken vast en zeker goddelijk lekker smaken.

churros

Churros

Deze staat er op voor Bodhi, voor de My happy kids rubriek dus. Mijn favoriet is het niet, maar Bodhi kan geen kraam voorbij lopen zonder een portie te kopen!

Negerzoenen

Of eigenlijk gewoon chocoladezoenen. Ik maakte al vele soorten snoep, en deze lekkernij moet zeker aan de collectie worden toegevoegd.

aardbeienslof

Aardbeienslof

De vorm heb ik al in huis, nu het bakken nog. Op de site van Laura’s bakery zag ik een fantastisch mooie aardbeienslof, die ik graag wil gaan bakken! De foto is dan ook van haar site.

Lemper

Bij de toko bij ons in het winkelcentrum koop ik graag een lemper. Een heerlijk hartig tussendoortje. Lijkt me super leuk om die eens zelf te maken!

Heb jij ook een foodbucketlist? Wat zijn de gerechten die jij graag een keer zou willen maken?

Foto churros: Shutterstock

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

18 Comments

 1. Churros! Ja, dat wil ik ook nog wel eens proberen. Vind ik zooooo lekker. En verder staat op mijn bucketlist met stip bovenaan: zelfgemaakte kroketten. Succes met het afvinken van je lijstje!

 2. Herkenbaar… mijn foodbucketlist blijft maar groeien! Misschien ook eens een artikel over maken. Bij mij staat er in ieder geval cantuccini en pulled pork. Succes en ben benieuwd naar het resultaat!

 3. Oh super leuk dat je hiervoor een bucketlist maakt Anne-Marie! Ik ben zeker benieuwd hoe je mosterd gaat lukken ☺ mosterd is zo lekker hè!
  Zou ik dit geweldige idee van je mogen overnemen? Ik wil ook wel zoiets delen met mijn (toekomstige) lezers. Zo’n leuk idee!
  Ben benieuwd naar al je recepten en ervaringen ?

 4. Het idee van een foodbucketlist staat me wel aan. Misschien dat ik die ook maar eens moet maken, want ook hier altijd ideeën teveel en tijd tekort.

 5. Leuk! Mijn lijstje staat ook online 🙂 bokkenpootjes heb ik toevallig laatst gemaakt, best een weekje inderdaad. Een slof maken lijkt me ook superleuk!

 6. Staan toffe dingen op! Churros lijkt mij ook heel leuk om te maken en bokkepootjes (die staan ook op mijn lijst!) Verder heb ik er in elk geval nog een kiekeboecake opstaan en een pannenkoekentaart.

 7. Wat een heerlijke lijst!

 8. Mokka gebakjes, vind ze heerlijk maar zoek nig een goed recept.

 9. Ohh wat lekker allemaal! Churros wil ik ook écht nog een keer maken!

 10. Grappig om een pudding broodje of churro’s zelf te maken. Nooit bij stil gestaan! Ik wil heel graag humus maken!

  • Het is mij eerlijk gezegd nog niet gelukt om echt lekkere hummus te maken, ik vind die uit de winkel altijd lekkerder. Als je een goed recept hebt hoor ik het graag tzt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*