Vegetarisch

jalapeño poppers

Jalapeño poppers voor bij de borrel!

Ik heb de laatste tijd een serieuze jalapeño verslaving! Het is een heerlijk pepertje, lekker spicy maar niet te! Ik maak er een heerlijke dip met koriander en yoghurt mee of doe ze in mijn favoriete lunchbroodje: philly cheese steak sandwich. Voor bij de borrel maakte ik deze jalapeño poppers! Allerhande […]

Gegratineerde spruitjes

Gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino

Als kind vond ik spruitjes vies! En dus at ik jarenlang geen spruitjes. Totdat ik een keer een recept tegen kwam van gegratineerde spruitjes. Eenmaal uitgeprobeerd kwam ik er achter dat ik spruitjes dus wel lekker vond! Deze gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino hebben mij van spruitjeshater in liefhebber […]

aardappelgratin uit de oven

Aardappelgratin uit de oven

Aardappelgratin uit de oven is het ideale bijgerecht voor je kerstdiner. Je kunt het grotendeels voorbereiden en terwijl de gratin in de oven staat heb je je handen vrij voor de overige gerechten. Bovendien is het ook nog eens heel erg lekker. Maak de romige aardappelgratin in een grote ovenschaal, […]

carpaccio van biet

Vega(n) carpaccio van biet

De binnenkant van de chiogga biet is zo mooi om te zien, dat het de hoofdrol in een gerecht verdient. Zoals in deze carpaccio van biet! Een mooi en licht vegetarisch of vegan voorgerechtje voor de feestdagen! Chiogga biet De Chioggia biet is afkomstig uit het plaatsje Chioggia in Italië. Het is […]

Caprese candy canes

Soms gaat het niet om wat je serveert, maar hoe je het gerecht serveert. Dit eenvoudige maar oh zo lekkere voorgerecht wordt ‘christmas all over’ door het te serveren in de vorm van candy canes. Caprese candy canes! Insalata caprese Insalata caprese is een heerlijke Italiaanse salade, gemaakt van de […]

Christmas crackers van filodeeg met brie en cranberry

Zijn ze niet schattig, deze christmas crackers van filodeeg? Ik vulde ze met brie en een compote van cranberry. Een heerlijk licht voorgerechtje voor kerst! En niet duur, de ingrediënten kosten je nog geen € 1,50 per persoon. Christmas crackers Christmas crackers zijn een echte Engelse traditie, die al sinds […]

dahl van linzen

Indiase dahl van linzen, heerlijk warm comfortfood!

In de herfst stijgt mijn behoefte aan heerlijk warm comfortfood naar grote hoogten. Stoofschotels, ovenschotels, suddervlees, heerlijk allemaal! Een fijne vegetarische variant is deze Indiase dahl van linzen. Dahl Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen die ontvliesd en […]

Romige paddenstoelensoep met Sinterklaas snacks

Pakjesavond vieren we altijd met mijn ouders. En traditioneel beginnen we dan ’s middags met koffie en door mijn vader gebakken gevuld speculaas. En na wat cadeautjes uitpakken en gedichten voorlezen komt de soep op tafel met allerlei lekkers erbij. Dit jaar ga ik voor romige paddenstoelensoep met Sinterklaas snacks! […]

orzo caprese

Orzo caprese, een heerlijke maaltijd (pasta)salade!

Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo caprese bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in de […]